Dizi kazanında neler kaynadı?

- Ercan Mehmet Erdem’in senaryosunu kaleme aldığı, Serdar Akar’ın yöneteceği, Pana Film imzalı Adı Yok kod adlı dizinin oyuncu kadrosu belli olmaya başladı. Orhan Kılıç, Hakan Eratik ve Deniz Uğur rol alacak.

- Bu hafta reyting borsası yine sallantılı bir dönem geçirdi. “Ben de burdayım” diyen diziler oldu, sessiz sedasız düşüşe geçenler de... Bu haftanın en ilginç olayı perşembe akşamı ‘Kocamın Ailesi’ dizisinin büyük bir atağa geçmesiydi. Yaz aylarında zirvedeydi ama Kurtlar Vadisi başladıktan sonra yerini Polat Alemdar’a bırakmıştı. Son iki haftadır dizideki olaylar çözülmeye başlayınca AB ve ABC1 grubunda atağa geçti. Tansiyon yükselmeye devam ederse uzun süre böyle devam eder. Aslında ‘Kocamın Ailesi’nin rakibi ‘Aramızda Kalsın’. Fakat son haftalarda ‘Aramızda Kalsın’ kendisini tekrar etmeye başladı. Bu da ‘Kocamın Ailesi’ne yaradı.

- Yine bir yaz dizisi olarak başlayan ve reyting yarışında dalgalı bir dönem geçiren ‘Diğer Yarım’ ekrana veda etti. Aslında ‘Diğer Yarım’ samimi bir diziydi. Ancak atv’nin izlenme payında düşüşe geçmesi onun da sonunu hazırladı.

Haberin Devamı

- ‘Reaksiyon’ 13’üncü bölümde final yapıyor. Tartışmasız bu sezonun en iddialı dizisiydi ‘Reaksiyon’. Aslında iyi başlangıç yaptı ama zamanla düşüşe geçti. Geçtiğimiz Pazartesi diziye İbrahim Çelikkol veda etti. Aslında bugüne kadar izlediğim en iyi bölümdü. Çünkü draması, çatışması ve aksiyonu dozundaydı. Keşke her bölümü bu tatta olsaydı diye düşünürken kötü haber geldi. Dizi üç hafta sonra sona erecek.

- ’Kiraz Mevsimi’ dizisi son haftalarda reyting kaybetmeye başlayınca senarist değişikliğine gitti. Gökhan Horzum ve ekibinin projeyle yolları ayrıldı. Yerine son olarak ‘Kaçak Gelinler’ dizisini yazan Engin Elgün diziyi devraldı. Elgün, ‘Kaçak Gelinler’den ayrıldığında Gökhan Horzum’a devretmişti. Bu olay tesadüfün böylesi dedirtti.

DİĞER YENİ YAZILAR