Muhteşem Yüzyıl sergisini mutlaka gezin!

Dün Muhteşem Yüzyıl “Teşhir-i İhtişam” sergisi Uniq Müze’de açıldı. Çarşamba akşamı Koruncuk Vakfı yararına düzenlenen davette ben erkenden sergiyi gezme fırsatı buldum. Gerçekten ihtişamından fazlsıyla etkilenerek çıktım. Gece İstanbul Exhibitions CEO’su Kemal Gürkaynak, Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı ve Halit Ergenç’in ev sahipliğindeki geceye Muhteşem Yüzyıl oyuncuları tam kadro katıldı. Yapımcı Timur Savcı Los Angeles’ta olduğu için notunu Halit Ergenç okudu: “Muhteşem Yüzyıl’la birlikte başardığımız her şeyden büyük gurur duyuyorum. Pek çok kişinin hayalini kurup çok az kişinin gerçekleştirebileceği bir işi hayata geçirebildiğimiz için gururluyum.” Ne yalan söyleyeyim, ben de izleyici olarak sergiyi gezerken çok gururlandım. Çünkü kendimi Osmanlı’ya ışınlanmış ve tarihi koklarken buldum.

Hamamda sabun koklayacaksınız

Gelelim serginin detaylarına… Öncelikle sergiyi mutlaka kablosuz kulaklıklı rehberle gezin. İçeriye girdiğiniz anda kendinizi bir teknede bulacaksınız. Hürrem Sultan’ı İstanbul’a getiren teknede Master and Commander filminde kullanılan ses ve görüntü teknolojisini deneyimleyeceksiniz. Bir yandan da Hürrem’in oraya nasıl düştüğünü dinleyeceksiniz. Sonra tekne sizi Yeniçeriler’in önünde indirecek. Pazar meydanında dolaştıktan sonra Topkapı Sarayı’na adım atacaksınız. Bu sırada her girdiğiniz yerde farklı kokuları soluyacaksınız. Haremde gezerken gözünüzün önüne dizi gelecek. Mahidevran, Hürrem, Hatice ve Mihrimah Sultan’ın odaları, şehzadeler Beyazıd, Selim’in hayatı, Pargalı İbrahim’in Sarayı ve Has Oda yani Kanuni Sultan Süleyman’ın kudretli odasında tarihte yolculuğa çıkacaksınız. Hamama girdiğinizde resmen sabun kokusunu içinize çekeceksiniz.

Haberin Devamı

Tuncel Kurtiz ağlattı

Fakat en can alıcı kısmı sona saklamışlar. Çıkarken bir teşhir odasına giriyorsunuz ve karşınızda Osmanlı Hanedan’ı duruyor. Onların heykel olduğuna inanmak çok zor. Özellikle Tuncel Kurtiz’le göz göze geldiğinizde çok tuhaf hissediyorsunuz. Ben Tuncel Kurtiz’i karşımda o ifadeyle görünce gözyaşlarımı tutamadım. O sırada Halit Ergenç’le yan yana geldik. O da şaşkınlığını gizleyemiyordu. Onun heykelinin önünde bir Kanuni’ye, bir de Halit Ergenç’e baktım. Ergenç, “4 sene bir karakter canlandırdım ama bu çok başka bir şey. Murat Daşkın’ın ellerine sağlık” dedi. Biz beraber fotoğraf çektirmek istedik ama Ergenç’i gören herkes yanına gelip fotoğraf çektirince başaramadık. Kısacası, ilk defa bir Türk televizyon dizisinin sergisi açıldı. İnanılmaz değişik ve keyifli bir yolculuk. Sergi dün açıldı, mutlaka gezin. Eminim siz de pişman olmayacaksınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR