Ah Neriman’ın aklı sussun gönlü konuşsun

Ben bir Perihan Abla çocuğuyum. Haliyle Perran Kutman’a olan sevgimi ve saygımı siz düşünün. Yıllar önce tanıştığımızda nasıl heyecanlandığımı, elimin nasıl titrediğini size anlatamam. Çünkü Perran Kutman o kadar bizden, o kadar gerçek oynuyordu ki, ablamla yıllar sonra kavuşuyormuşuz gibi hissetmiştim. O da karşılaşınca “Hoş geldin güzel yavrum” diyerek beni bağrına basmıştı. Ekranda izlediğim samimiyetle gerçekte de karşılaşmak olağanüstü bir tecrübeydi. Gelelim, pazartesi akşamı Show TV’de başlayan Ah Neriman dizisine… Süreç Film- İnci ve İsmail Gündoğdu’nun yapımcılığını, Hatice Memiş’in yönetmenliğini üstlendiği Ah Neriman’ı Rüya İşçileri kaleme alıyor. Perran Kutman, Tarık Ünlüoğlu, Sezin Akbaşoğulları, Ahmet Rıfat Şungar, Burak Satıbol, Filiz Taçbaş, Berna Koraltürk, Nilay Deniz, Rüzgar Aksoy ve Avni Yalçın’ın başrolleri paylaştığı dizi bize ilk bölümde zengin hayatı içinde şımarık kızları olan, ağabeyiyle konuşmayan ve yıllardır mahallesine adım atmayan Neriman’ın hayatını anlattı.

Haberin Devamı

Mihrap Yerinde’ye benziyordu

Dizinin en güzel yanı kim kimdir diye uzun süre anlatmak yerine seyirciyi hemen hikâyenin içine çekip orada karakterlerle tanıştırmasıydı. Ama ne yazık ki, izlediğimiz dizi bu haliyle birkaç ay önce yine Show TV’de ekrana gelen, Yasemin Yalçın’ın başrolünü oynadığı Mihrap Yerinde’nin neredeyse aynısıydı. Tabii ki, konu aynı olabilir ama nasıl işlendiği önemlidir. Fakat Neriman ve Mihrap karakterleri birbirine o kadar benziyordu ki, bir ara dizinin devam ettiğini bile düşündüm. Kabul ediyorum, oyunculuklar çok iyiydi. Herkes üstüne düşen rolü sırtlanmıştı. Ama hikâyenin akmayan yanları vardı. Rejinin kurduğu dünya sıradandı. Bir de bana göre en önemli fark şuydu: Biz Perran Kutman’ı canlandırdığı samimi karakter dolayısıyla sevdik. Doğallığına tav olduk. O hep ailemizin içinden biriydi. Şimdi fiziksel görüntüsündeki değişim doğallıktan biraz uzaklaştırıyor. Fakat son üç projesinde; Deli Saraylı, Canımın İçi ve şimdi Ah Neriman’da karşımızda başka bir Perran Kutman var.

Haberin Devamı

Laf sokan karakterler oynuyor

Canlandırdığı karakterlerin ortak özelliği; daha akıllı ama akıllı olduğunu sürekli gözümüze sokan, üstten bir bakışı olan, laf sokan, çocuklarına karşı hınzır bir yarış halinde, yaşından daha genç davranan kadınlar. Sanırım, biz aklını gönlünün önüne koyan bu karakterleri sevemiyoruz. Kalbi konuşan karakterlerde izlemek istiyoruz Kutman’ı. Umarım Neriman’ın aklı susar, gönlü konuşur. O zaman özlediğimiz Perran Kutman’ın da tadını çıkarırız. Aksi takdirde ilk bölümüyle Tüm Kişiler’de 2.07 reytingle 18’inci, AB’de 2.36’yla 12’nci olan Ah Neriman’ın pazartesi Karadayı, Ulan İstanbul, Reaksiyon rekabetine girmesi çok zor.

DİĞER YENİ YAZILAR