Sil Baştan ilk bölümüyle bahçe komedisi olmuş

Yapımcılığını Tükenmez Kalem-Gani Müjde, yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun üstlendiği Sil Baştan cumartesi akşamı Star TV’de ilk bölümüyle görücüye çıktı. Emre Kınay, Dilara Gönder, Murat Dalkılıç, Sergen Yalçın, Önder Açıkbaş, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan, Tuna Orhan ve Çiçek Dilligil’in rol aldığı, liseden para karşılığı mezun olan ve şu anda önemli pozisyonlarda bulunan sekiz kişinin okuluna dönüşünü anlatıyor Sil Baştan. Öncelikle fikri çok beğendiğimi söylemeliyim. Üstelik Murat Dalkılıç ve Sergen Yalçın dizide kendilerini oynuyor. O nedenle iş daha cazip görünüyor. Dizi, İzzet Ünver Lisesi mezunu ve 10 yıldır aynı okulun müdürü olan Çetin’in 100’üncü yıl için düzenlediği talaş böreği günüyle başlıyor. Okuldan mezun olan avukat Yiğit, futbolcu Sergen, gazeteci Ceren, model Gizem, şarkıcı Murat, işadamı Kadri, Milli Eğitim Bakanı Oktay 23 yıl sonra okulda buluşuyor. Zaten bölümün yüzde 90’ı da bahçede geçiyor.

30’uncu dakikada okula girilmeliydi

Bir yanda Sergen Yalçın, Yiğit ve Gizem var. Onlar hikâyenin laf sokucuları. Diğer tarafta Oktay, Kadri ve Ceren görgüsüzlükte sınır tanımıyorlar. Murat’a gelince varsa yoksa selfie (Öz çekim) peşinde… Bölümün 67 dakikası iki tarafın birbirine laf sokmasıyla geçiyor. Okulun diğer öğrencileri bahçede kalabalık yapıyor. 67’nci dakikada bahçeye bir bomba düşüyor. Eski matematik öğretmeni onur ödülü almak için sahneye çıkıyor ve 8 öğrenciyi para karşılığı mezun ettiğini itiraf ediyor. Bu duruma en çok Milli Eğitim Bakanı Oktay tepki gösteriyor. Sonrası mı? Hikâyenin baş aktörleri olan 8 kişinin ailelerinin bunu yaptığı ortaya çıkıyor ve başbakan talimatıyla hepsi liseye geri dönüyor. Milli Eğitim Bakanı Oktay bile… Birinci bölüm finali böyle bitiyor. Açıkçası bu hikâyeyi cazip kılan şey, o sekiz kişinin tekrar okula dönmesiyken ikinci bölüme bırakmak bence yanlış karar olmuş. 67 dakika bir bahçe komedisi izleyeceğimize 30’uncu dakikadan sonra okula girmeliymişiz.

Haberin Devamı

Tüm Kişiler’de 5’inci AB’de 4’üncü oldu

Gelelim oyunculuklara… Emre Kınay ve Dilara Gönder arasındaki paslaşmayı çok sevdim. Ama beni en çok şaşırtan Sergen Yalçın oldu. İnsanın kendisini oynaması çok zordur. Sergen, çok doğal ve sempatik oynamış. Gerçekten bir futbolcu böyle olur diyorsunuz. Murat Dalkılıç’ı tanıdığım için normalde daha sempatik biri. Ama kendisini oynarken biraz kasılmış. Önder Açıkbaş’ı fazla abartılı buldum. Neredeyse her sahnede başka bir sesle konuşuyordu. Aynı şekilde Cenk Ertan’ın bir Milli Eğitim Bakanı’nı fazla yüksek oynadığını düşünüyorum. Esra Dermancıoğlu’nu sadece bir sahnede gördük. Tuna Orhan’ın kendisinin de önemli biri olduğunu gösterme çabaları çok gerçekti. Belma Canciğer gazeteci Ceren’e hayat veriyor. Onu izlerken çoğu yerde hak versem de, bazen “Yok artık, bu kadar da değil” dedim. Yönetmen Murat Düzgünoğlu’nu tebrik etmek lazım. Çünkü dizinin tamamı neredeyse tek mekânda yani bahçede geçerken seyirciyi hiç sıkmadı. Sil Baştan, Tüm Kişiler’de 3.18 reytingle 5’inci, AB’de 3.16’yla 4’üncü, ABC1’de 2.71’le 7’nci oldu. Ama hikâye bundan sonra başlıyor. O nedenle nasıl bir dizi olacağını görmek için haftaya tekrar bakmak lazım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR