Yetenek Sizsiniz neden zirvede başlamadı?

Yetenek Sizsiniz Türkiye, ilk defa açılışını zirvede yapamadı. Acun Ilıcalı TV8’i satın almasıyla kendi projelerini de kendi kanalına taşıdı. Özgü Namal, Murat Boz, Özgü Namal ve Acun Ilıcalı’dan oluşan yeni Yetenek Sizsiniz Türkiye cumartesi akşamı başladı ve Tüm Kişiler’de 2.95, AB’de 2.83 reytingle 6’ncı oldu. TV8’in yeteri kadar tanıtımının yapılmadığını defalarca yazdım. Ama sonuç gösteriyor ki, izlemek isteyen seyirci yine projesini aramış bulmuş. Bugüne kadar hep zirvedeyken ilk 5’i terk etmesinin nedenine gelince, izleyicinin kanal alışkanlığının olmaması. Çünkü TV8 izleyicinin hafızasında eğlence programlarının yayınlandığı bir kanal değil. Bu algıyı değiştirmek için zamana ihtiyaç var.

Kendi dilleri oluşmuştu

Bir de küçük bir eleştiri. Murat Boz, Eser Yenenler, Alp Kırşan ve Acun Ilıcalı çok iyi anlaşıyor ve birbirlerine “Kardeşim” diyor. Bugüne kadar aralarındaki samimiyet ekrana sempatik bir şekilde yansırdı. Şimdiki yansıma halini bir örnekle açıklayacağım. Hani çok iyi anlaşan bir grup arkadaş vardır. Kendi aralarında esprileri yaparlar ve özel bir dilleri vardır. Aralarına dışarıdan biri katıldığında ne dediklerini, neye güldüklerini anlamakta zorlanır ve bir süre sonra canı sıkılır. İşte yeni Yetenek Sizsiniz öyle olmuş. Eskiden herkese hitap ederken TV8’de aynı ekip bizim kanalımız, bizim arkadaşımız, bizim izleyicimiz, bizim esprimiz der gibiydi. Açıkçası bu defa sempatik görünmüyorlardı. Ayrıca bu kez kanalın sahibi yanlarında oturduğu için fazla rahattılar. Bu da izleyiciye fazlasıyla yansıdı.

Haberin Devamı

Kiraz Mevsimi zirvenin sahibi olur

Cumartesi akşamının hafta içi dizilerinden daha zorlu geçeceğini geçtiğimiz haftalarda yazmıştım. O kadar çok iddialı dizi yarışıyor ki, normalde kendi kitlesini oluşturan pek çok dizi ne yazık ki, kan kaybedecek. Bunun en basit örneğini bu cumartesi gördük. Bugünün Saraylısı yeni sezonunu açtı. Yetenek Sizsiniz Türkiye başladı. Kiraz Mevsimi ilk kez cumartesi ekrana geldi. Güllerin Savaşı ikinci kez cumartesi yayınlandı. Haftaya Fatih Harbiye ve Kaçak Gelinler geliyor. Her biri başka günlerde yüksek reyting alan projeler. Fakat bu cumartesi gösterdi ki, Kiraz Mevsimi rakiplerine sağlam fark atacak. Çünkü Tüm Kişiler’de 8.63, AB’de 7.40 reyting aldı. En yakın rakibi Güllerin Savaşı’yla arasında 4 reyting fark oldu. Bugünün Saraylısı ciddi kan kaybederek başladı. 1.86 reytingle Tüm Kişiler’de 17’nci oldu. AB’de ise 2.37’yle 9’uncu oldu. Bence yeteri kadar tanıtımı yapılamadı. Birçok kişi dizinin başladığından haberdar bile değil. Önümüzdeki haftalarda biraz daha yükselecektir. Ama zirveye yerleşme şansı zor görünüyor. Belli ki, cumartesi akşamlarının şampiyonu bu sezon Kiraz Mevsimi olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR