Yayın akışları birbirine girdi!

Bugüne kadar yazdıklarımızı unutun. Çünkü tüm kanallarda prototipler birbirine girdi. Evdeki hesaplar çarşıya uymadı. O nedenle bugün size kanalların yine son dakika kararıyla değiştirmezlerse yeni yayın döneminde hangi diziyi nereye konumlandırdıklarını yazacağım. Star TV, bu sezon en büyük yatırımı yaptığı ve Muhteşem Yüzyıl’ın yerine koymayı planladığı Reaksiyon dizisini son dakika kararıyla pazartesiye aldı. En doğrusunu yaptı. Çünkü çarşamba ekranda kadının hâkim olduğu bir gün. Reaksiyon erkek izleyiciyi etkisini alacak bir dizi. O nedenle 15 Eylül Pazartesi 20.30’da başlıyor Reaksiyon. Yani atv’de yayınlanan Karadayı’ya rakip oluyor. İkisi de aynı gün start veriyor. Pazartesi Kanal D bu yarışa Ulan İstanbul’la katılıyor. Yazın başlayan ve sadık bir izleyici kitlesini edinen Ulan İstanbul, pazartesi akşamları zirvede olmasa bile mutlaka izleyiciye nefes aldıracaktır. Fox TV, Kadim Dostum dizisiyle pazartesi akşamları yarışacak. Ama ikinci bölüm reytingleri gösterdi ki, pazartesi Kadim Dostum’un bu dizilerle mücadele etmesi çok zor. TRT 1’de Beni Böyle Sev üçüncü sezonunu açtı. Ama o da reytinglerde zirveye oynayamadı. O nedenle pazartesi akşamları Karadayı, Reaksiyon kapışmasına sahne olur. Ulan İstanbul mutlaka ilk üçte yer alacaktır.

Perşembe Aramızda Kalsın başlıyor

Haberin Devamı

Salı akşamları Kanal D, Küçük Ağa’yla dün yarışa katıldı ve yine “Şampiyon belli” dedi. Bu mücadeleye atv Kaçak’la, Star TV 23 Eylül’de Kurt Seyit ve Şura’yla, TRT 1 Seksenler’le, Fox Emanet’le katılıyor. Dört sezondur çarşamba akşamlarının şampiyonu Muhteşem Yüzyıl’dı. Yazın yerine Güzel Köylü geldi. Herkes sezonun iddialı dizilerinin Güzel Köylü’yü tahtından edeceğini zannediyordu. Ama Benim Adım Gültepe ve Kara Para Aşk’ın başladığı gün Güzel Köylü ikisini de reytinglerde yenince durum karıştı. Prototipler birbirine girdi. Kanal D, çarşambaları “Benim Adım Gültepe” diyecek. Star TV, Reaksiyon’u pazartesiye alınca Güzel Köylü yerinde kaldı. TRT 1 Kızılelma, Show TV Yılanların Öcü, atv Kara Para Aşk’la yarışıyor. Tablo belli ilk üçe Güzel Köylü, Kara Para Aşk ve Benim Adım Gültepe girer. Perşembe akşamları Kanal D 18 Eylül’den itibaren Kurtlar Vadisi Pusu’yu yayınlayacak. Star 11 Eylül Perşembe’den itibaren Aramızda Kalsın başlıyor. TRT 1, Zengin Kız Fakir Oğlan, Fox Kocamın Ailesi diyecek. atv’nin perşembeye hangi diziyi koyacağı henüz belli değil. Ama Kurtlar Vadisi yine zirvede olacaktır.

Karagül 19 Eylül’da

Haberin Devamı

Cuma akşamları malum Karagül şampiyonluğuyla bitiyor. Ama 12 Eylül’de Star TV Medcezir’i, Kanal D Arka Sokaklar’ı yayına verecek. Karagül 19 Eylül’de yarışa katılacak. TRT 1’de Yedi Güzel Adam, atv’de Diğer Yarım var. Bu hafta zirveye Medcezir oturur ama gelecek haftadan itibaren Karagül zirveyi alır. Cumartesi hafta içi ekranından daha zor olacak gibi görünüyor. Atv 13 Eylül’de Bugünün Saraylısı’nı başlatıyor. Kanal D’de Güllerin Savaşı olacak, Star TV’de Mehmet Ali ile Adını Sen Koy 13 Eylül’de başlıyor. Ardından Kaçak Gelinler ekrana gelecek. Show TV, Fatih Harbiye’yi 20 Eylül’de yayınlayacak. Fox ise cumanın şampiyonu Kiraz Mevsimi’ni 13 Eylül’den itibaren cumartesileri yayınlayacak. O nedenle cumartesi en zor gün gibi görünüyor. Çünkü her dizinin yayınlandığı günlerde sağlam bir izleyici kitlesi vardı. Bakalım, bu defa şampiyon kim olacak? Pazar akşamları ekran toz duman. Fox TV, O Hayat Benim, atv Kalp Hırsızı, Samanyolu TV Güzel Köylü’yü zaten yayınlıyor. 14 Eylül’den itibaren Kanal D Bana Artık Hicran De, Star TVAşktan Kaçılmaz’ı yayınlayacak. Anlayacağınız, bizi yine zor bir sezon bekliyor. İki haftaya kazananlar ve kaybedenler belli olur. Umarım, herkes emeğinin karşılığını alır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR