Kara Para Aşk’ın sorunu duyguların sağılmaması

Sezon finalini seyirciyi ters köşe yaparak bitiren Kara Para Aşk, yeni sezonunu geçtiğimiz Çarşamba akşamı açtı. Sezon finalinde Elif, Ömer’e kara para akladığını itiraf etmiş, Aslı Zerrin Hanım’ı itip düşürmüş, polis Metin ve Nilüfer’i durdurmuş, elmasları çalanın Hüseyin olduğu ve Sibel’i de öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Bu sezon kaldığı yerden başladı. Bu kez bir bölüm içinde tüm sorulara cevap bulduk. Nebahat Çehre’nin diziden ayrılması nedeniyle Zerrin Hanım öldü, Ömer Elif’i terk etti, Metin ve Nilüfer polislerden kurtuldu ama Tayyar ve Elif’e yakalandı. Hüseyin’in bambaşka bir hayatı olduğu çıktı. Elif teslim olmaya karar verdi ama Ömer onu kaçırırken bölüm finali yaptı. Öncelikle Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın kaleme aldığı, Ay Yapım imzalı, Ahmet Katıksız’ın yönetmen koltuğuna oturduğu dizinin sezon açılışını kendi adıma çok beğendim. Çünkü bir sorunun çözülmesi için haftalarca beklemiyoruz. Ama işte bu yeni reyting sisteminde ne yazık ki işlemiyor.

Kara Para Aşk’ın sorunu duyguların sağılmaması

Seyirci artık her şeyi bilmek istiyor

Haberin Devamı

Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek, Erkan Can, Burak Tamdoğan, TuvanaTurkay, Saygın Soysal, Emre Kızılırmak, İlkin Tüfekçi, Tansu Taşanlar, Ali Yörenç, Bestemsu Özdemir, Elif İnci, Güler Ökten, Hazal Türesan, Deriz Barut ve Serkan Kuru’nun rol aldığı Kara Para Aşk, geçen sezondan beri favori dizim. Fakat reytinglerde zirveye oynayamıyor. Bunun en büyük nedeni seyirciye bulmaca çözdürmesiydi. Daha önce yazmıştım. Karadayı ve Kara Para Aşk dizilerinin çatısı birbirine çok benziyor. Ama Karadayı’da katilin kim olduğunu ilk bölümden biliyorduk ve diğerleri ne zaman öğrenecek diye bekledik. Kara Para Aşk’ta katilin kim olduğu

nu 13’üncü bölümde öğrendik. İkisi arasında yarı yarıya reyting farkı var. Bu da izleyicinin bulmaca çözmek istemediğini gösteriyor. Seyirci katilin kim olduğunu bilmek istiyor ama karakterlerin ne zaman öğreneceğini takip etmek istiyor.

Zenginler hiç acı çekmez mi?

Bu sezonun açılışında bu defa seyirci sonucu biliyordu ama her şey çok hızlı ilerledi. Kara Para Aşk’ta duyguların sağılması gerekiyor. Diziye biraz melodram katılmalı. Aksi takdirde seyirci karakterlere inanmıyor. Çünkü bir bölümde bir sürü olay olmasına rağmen karakterler hiç yıkılmıyor. Bir insanın babası yeni ölmüşken annesi de ölüyor. Ama yine çok güçlü ve işin ilginç yanı iki kız kardeşte aşk derdine düşmüş. Anne için iki gözyaşı dökülüyor ve durum kapanıyor. İnsanda “Zenginler acı çekmez mi?” duygusu yaratıyor. Oysa elde bu acılı durum varken daha fazla kullanılmalı. O zaman reyting artacaktır. Gelelim oyunculuklara; Tuba Büyüküstün bu sezon Elif performansıyla gerçekten alkışı hak ediyor. Açıkçası 20 Dakika’da oyunculuğunu beğenmiyordum. Kara Para Aşk’ta her hafta oyunculuğunu geliştiriyordu ama bir türlü “Oldu” diyemiyordum. 14’üncü bölümde Elif olmuştu. Engin Akyürek, Bir Bulut Olsam’dan beri sıkı takip ettiğim bir oyuncu. İlk bölümden beri Ömer olduğuna inanıyoruz. Hiç şüphe etmedik.

Haberin Devamı

Dizi yayınlandığı hafta listede üçüncü oldu

Burak Tamdoğan, bize dünyanın en tatlı ağabeyi olduğunu gösterdi bu kadar zaman. Ama bu bölümde anladık ki, o da para için kardeşini bile satarmış. Karakter kırılma yaşıyor ve o bir an bile falso vermiyor. Dizide en sevdiğim diğer iki karakter devreler. Yani İlkin Tüfekçi ve Tansu Taşanlar’ı izlerken dostluk, arkadaşlık ne demek yeniden hatırlıyorum. Ama Ali Yörenç’i biraz daha hikâyeye dahil etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bir türlü bu hikâyede var olamadı. Kara Para Aşk, hem rejisi, hem oyunculukları, hem de senaryosuyla dört sene önce olsa reyting rekorları kırardı. Yeni sezonun ilk bölümünde Tüm Kişiler’de 3.29 reytingle 3’üncü, AB’de 3.27’yle 3’üncü, ABC1’de 3.73’le 4’üncü oldu. Karşısında Benim Adım Gültepe ve Güzel Köylü vardı. Hem Tüm Kişiler’de, hem AB’de Benim Adım Gültepe’yi geçti. Bundan sonra yapması gereken tek şey, duyguları sağması. Karakterler acılarını, duygularını yaşar ve demir insan gibi davranmazsa reytingini yükseltir. Olayların hızlı yaşanması diziyi kaliteli yapmaz. Önemli olan yaşayan bir hikâyeyi seyirciye geçirmek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR