Benim Adım Gültepe nasıl başladı?

Yapımını D Productions’ın, senaristliğini Vural Yaşaroğlu’nun ve yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın üstlendiği Benim Adım Gültepe dizisi Çarşamba akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Başrollerini Ayça Bingöl, Mete Horozoğlu, İlker Kızmaz, Ekin Koç, Efe Akercan, Burak Dakak, Tolga Sarıtaş, Evrim Alasya ve Selen Öztürk’ün paylaştığı dizi, uzun süredir yılın dizisi olarak tanıtılıyordu. Ne yalan söyleyeyim, yarattığı beklenti beni de etkisi altına aldı. Ne mutlu ki, izlerken hayal kırıklığına uğramadım. Hatta oyunculuk performansları karşısında gözyaşlarımı tutamadığım anlar oldu. Zeynep Günay Tan, yine muhteşem bir atmosfer kurup, bu defa bizi 1980’lerin İzmir Gültepe’sine götürdü. Dizi, Seyfi, Fevzi ve Gülali’nin otobüslere slogan yazmasıyla başladı. Jeneriğe geçiş çok iyi kurgulanmıştı. Bu arada son yıllarda izlediğim en iyi jenerikti.

Benim Adım Gültepe nasıl başladı

Seyfi’yi giymişti ve bize defile yapıyordu

Dizide oyunculuk performansları gerçekten en çok dikkat çeken şeydi. Öncelikle Türkiye’de Ayça Bingöl diye bir gerçek var. Öyle Bir Geçer Zaman Ki’de Cemile gibi bir karaktere hayat verdikten sonra bu defa Gülümser olarak karşımıza çıktı. Duruşu, bakışı ve rolü giyişiyle bambaşka bir kadın vardı karşımızda. İlk bölüme göre sahne ağırlığı az olmasına rağmen en akılda kalan oyuncuydu. Mete Horozoğlu, Eşref olarak dizide çok az göründü. Neredeyse üç repliği vardı ama bize kabadayı olduğuna inandırdı. İlker Kızmaz, şoför Halil’di ve minibüsteki bakışma sahnesiyle hepimizi Sultan filmine götürdü. Gülerken gözünün içinin gülmesi de dikkatlerden kaçmadı. Ekin Koç, Sana Bir Sır Vereceğim’den sonra bu defa Seyfi olarak karşımıza çıktı. Ben oyunculuğunu inanılmaz beğendim. Yaşıtlarına ve sevgilisine göre fazla büyük görünüyordu ama Seyfi’yi giymiş ve bize adeta defile yapıyordu.

Haberin Devamı

Benim Adım Gültepe nasıl başladı

Karsak, bakışlarıyla hepimizi ağlattı

Selen Öztürk’ün hayat verdiği Meziyet karakteri o kadar gerçekti ki, hem hikâyesine içim yandı, hem de Muhteşem Yüzyıl’da 4 yıl Gülfem Hatun’u oynadıktan sonra Selen Öztürk’ün değişimine “Helal olsun” dedim. Dizinin sürprizi Hakan Karsak’tı. Hiç konuşmadan, rolünü sadece gözlerine yüklemişti. Ama gözleri acısını haykırıyordu. Beni de sadece bakışlarını konuşturarak ağlatmayı başardı. Olgun Toker yani Fevzi’nin abisi de tek sahnesiyle harikalar yarattı. Evrim Alasya, bu diziden sonra 30 yıllık kariyerini açıklamış oldu. Türkiye’nin yeni Nebahat Çehre’si olacak. Ekranda hem oyunculuk performansıyla, hem de güzelliğiyle harikalar yarattı.

Haberin Devamı

Benim Adım Gültepe nasıl başladı

Çoklu dramalara ilgi yeni sistemde azalıyor

Benim Adım Gültepe, ne yazık ki reytinglerde istediği başarıya ulaşamadı. Bunun pek çok sebebi var. Öncelikle 3 Eylül’de hava çok sıcakken ekrana girdi. Ama kapkaranlık, kasvetli bir sahneyle başladı. Bu havalarda seyirci kasvetten kaçar. Yine acının tam göbeğine düştük. Henüz acı havasında değiliz. Dizi, ilk bölümde bize Gültepe’yi ve kahramanlarımızı tanıttı ama tek bir meseleye odaklanmadı. Yeni reyting sisteminde çoklu drama rağbet görmüyor. Basit ve tek bir konu etrafında anlatılan hikâyeler ilgi görüyor. Oysa Benim Adım Gültepe’de ilk bölümde neredeyse 15 konu, karakter, hayat ve sorun anlatıldı. Bir dizi değil de, sinema filmi izledik. O nedenle ilk bölüm biraz AB kalmıştı. Benim Adım Gültepe’nin zamana ihtiyacı var. Reytinglerde Tüm Kişiler’de 3.11 reytingle 4’üncü, AB’de 3.04’le 4’üncü, ABC1’de 3.87’yle 3’üncü oldu. Fakat üçüncü bölümden sonra yükseleceğini düşünüyorum. Çünkü ortada sağlam bir hikâye, müthiş bir yönetmen ve kendini rollerine adamış oyuncular var. Bu emek karşılıksız kalmayacaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR