Emanet masaldan acıya dönüşecek

Yapımcılığını Gold Film-Faruk Turgut’un, yönetmenliğini Nisan Akman’ın, senaristliğini Sergin Akyaz’ın üstlendiği Emanet dizisi Salı akşamı Fox TV’de ilk bölümüyle ekrana geldi. Başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Özlem Yılmaz, Engin Şenkan, Semra Dinçer, Ferit Kaya ve Nergis Çorakçı’nın paylaştığı dizi, 1982 yılında yaşanan bir çocuk değişimi sahnesiyle açıldı. Seyirciye “Az sonra izleyeceğiniz hikâyenin baş kahramanı Fırat aslında sadece bir komutan değil, büyük bir sırrın kurbanı. Düşman olacağı ailenin de bilmediği oğlu” denildi böylece. Doğru bir matematik kurulmuş senaryoda... Çünkü yeni reyting sisteminde seyirci bir sırrı çözmek istemiyor.

Sırrı bilmek ama karakterlerinin ne zaman öğreneceğinin yolculuğunu izlemek istiyor. O nedenle her ne kadar kendi adıma ağa, töre işlerine çok sıcak bakmasam da, senaryonun soru işareti bırakmayacak şekilde ilerlediğini itiraf etmeliyim.

Emanet masaldan acıya dönüşecek

Askerin Dönüşü’ne sırtını dayamış

Emanet, aslında 1974 yapımı, Kadir İnanır ve Selma Güneri’nin başrollerini oynadığı, Zeki Ökten imzalı Askerin Dönüşü filmine sırtını yaslamış. Fakat itiraf etmeliyim, senaryo ve rejinin bir masal anlatıp birinci bölümün finalinde acıya dönüştürmesi hanesine artı olarak yazılacak. Çünkü masalları çok sevsek de, acılarımızdan besleniyoruz. Zelal ve Halit arasındaki aşk, gerçek olamayacak kadar güzeldi. Ancak masallarda olacak cinsten yaşanılacak bu aşkın sürmeyeceğini finalde anladık. Nisan Akman dram, entrika ve acı işlerini çekmekte tecrübeli bir isim. O nedenle iyi bir atmosfer kurmuş. Ama keşke başrole konakları koyacağına, biraz daha Kapadokya’yı kullansaydı. Zaten kışın mecburen iç mekâna girilecek. Dizinin müzikleri anlatılan hikâyeyi tamamlıyordu ama çok fazlaydı. Bir ara müziğin başrole oturduğunu düşündüm.

Haberin Devamı

Emanet masaldan acıya dönüşecek

Ağlayan kadın rolleri Özlem’den soruluyor

Oyunculuklara gelirsek; Özlem Yılmaz önce âşık, sonra da acılı kadın rolü oynamakta iyice ustalaştı. Ağlayan kadın rolleri ondan soruluyor. İlk bölüm ayakları yere basan, güçlü, âşık bir kadın izledik ama bundan sonra yine “Ekranın ağlayan güzeli ben olacağım” diyecek. Bu arada çok güzelleşmiş. Mehmet Akif Alakurt, ilk bölümde senaryo kendisine hizmet etmediği için çok fazla varlık gösteremedi. İlerleyen bölümlerde onu daha fazla izleyeceğiz. Engin Şenkan’a diyecek sözüm yok. Yine başarılı, yine rolünün

Haberin Devamı

hakkını vermişti. Semra Dinçer’i hepimiz Kuzey Güney dizisinin Handan Hanım’ı olarak tanıyoruz. Yani ezik görünen ama hep alttan iş karıştıran, kardeşleri birbirine düşüren ve çocuk ayıran anne rolünde... Burada da Hatun’un farklı bir karakter olduğunu söyleyemeyiz. O da kuma ve çocuklarıyla dışlanıyor. O nedenle ezik görünüyor ve arkadan iş çeviriyor. Bu kez kostümü farklı. Hatun yeni Handan Hanım gibi görünüyor.

Emanet masaldan acıya dönüşecek

Emanet dizisi sıralamada bu hafta 7’nci oldu

Ferit Kaya, çok beğendiğim oyunculardan biri. Genelde karşımıza kötü adam olarak çıkıyor. Emanet’te de kötü Ekrem’i canlandırıyor. Bu kez kusurlarını, zaaflarını ve neden kötü olduğunu ilk bölümde izledik. Eminim bize şahane bir oyunculuk tadı sunacak Ferit Kaya. Sonuç olarak Emanet; Tüm Kişiler’de 2.78 reytingle 7’nci, AB’de 2.26’yla 9’uncu, ABC1’de 2.99’la 5’inci olarak açılış yaptı. Karşısında sadece Güllerin Savaşı vardı. Haftaya Küçük Ağa gelecek. Emanet’in zirve şansı yok ama Karagül, Dila Hanım gibi dizileri seven kitleyi de ikinci bölümden itibaren alacağını düşünüyorum. Emanet gibi dizilerin her zaman bir alıcısı vardır. Hiçbir zaman zirveye oynamazlar ama sessiz ve derinden giderler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR