Güzel Köylü ve Kiraz Mevsimi rakip olacak

Bu yaz kış sezonuna göre epey dizi tuttu. Özellikle Kiraz Mevsimi, Güzel Köylü, Kocamın Ailesi, Kaçak Gelinler ve Ulan İstanbul büyük beğeni topladı. Fakat yeni sezon dizilerinin zamanı epey yaklaştı. Artık dengelerin alt üst olma zamanı. O nedenle yaz aylarında severek izlediğimiz dizilerin çoğunu haftasonu ekranında göreceğiz. Bu yazın reyting rekortmeni Kiraz Mevsimi ve Güzel Köylü yeni sezonda büyük rakip olacak. Nasıl mı? Çünkü Star TV Çarşambaya Reaksiyon’u, Fox TV Cumaya Karagül’ü koyacak. Bu durumda yeni prototipte Kiraz Mevsimi ve Güzel Köylü Cumartesi akşamı yayınlanacak. Show TV Fatih Harbiye, Kanal D Ankara’nın Dikmeni dizileriyle haftasonu yarışına katılacak. Bakalım, yazın iddialı dizileri kış sezonunda eski rakipleri devirebilecek mi?

80 Yılda Devri Âlem

CUMA akşamı TRT 1’de Banu Acun’un editörlüğünü üstlendiği, Murat Kahraman’ın yönetmen koltuğuna oturduğu 80 Yılda Devri Âlem belgeselini izledik. İstikbali göklerde arayanların hikâyelerine tanıklık ettik. Belgesel aslında dünden bugüne Türk Hava Yolları’nın geldiği noktayı anlatıyordu. Açıkçası çok şey öğrendim. Kurumsal firmaların bu tip belgeselleri daha fazla yapması lazım. Çünkü her ne kadar bir şirketin belgeseli olsa da aslında bir Türkiye’nin ve Türklerin uçmayla imtihanına şahit olduk. Bir toplumun değişim ve dönüşüm yolculuğunda kaybolduk. Tüm ekibin emeğine sağlık...

Haberin Devamı

Müzmin bekâr Kerem Bayar

Geçtiğimiz gün sevgili arkadaşım Sayım Çınar’dan bir mail geldi. Şarkıcı Kerem Bayar’ın Müzmin Bekâr adlı maxi single’ını tanıtıyordu. Ne yalan söyleyeyim, daha önce hiç dinlememiştim. Hemen hoparlörün sesini açtım ve hakkında araştırma yapmaya başladım. Bayar, İtalyanca ve İspanyolca aryalar da okuyormuş. Turizmci bir ailenin çocuğu. İngilizce iktisat eğitimi aldıktan sonra Yurdaer Doğulu Sanat Merkezi’nde müzik eğitimi almış. Belli ki, müziğe ciddi gönül vermiş. Araştırma bittikten sonra Müzmin Bekar’ı dinledim. Büyük şehir gece hayatında olanlar için fazlasıyla iddialı bir şarkı ama ben en çok Yıldız Tilbe’nin Sevdanın Tadı yorumunu beğendim. İlk albümünden de Afet-i Devran şarkısını sevdim. Bayar’ın son albümünde İskender Paydaş imzası var. Bence siz de dinleyin. Çünkü yakında bu ismi daha çok duyacağız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR