Dizi kazanında neler kaynıyor?

Bir haftadır tatildeyim. Bu yaz bir yerde tatil yapmak yerine Ege ve Akdeniz’in şahane yerlerini gezdim, yeni insanlarla tanıştım. Tabii ki işimi söyleyince herkesle diziler üzerine saatlerce sohbetler ettim. Genellikle Kardeş Payı dizisine yüksek ilgi vardı. Neyse İstanbul’a döner dönmez muhabbet bu kez yeni başlayacak diziler oldu. Eylülde başlayacak dizileri zaten çoğumuz biliyoruz ama bu yazıda bilinmeyenleri derledim.

- Tomris Giritlioğlu’nun proje tasarımını üstlendiği Son Destan adlı yeni bir diziye geliyor. BKM Yapım’la çekilecek diziyi Muhteşem Yüzyıl’ın yönetmenlerinden Mert Baykal yönetecek. 1944-1945 yılları arasında Balkanlar’da yaşananları anlatacak dizi Makedonya’da çekilecek ve başrolünde Mert Fırat rol alacak.

- TRT 1’de bir süredir Yeşil Deniz dizisinin tanıtımı yapılıyor. TFT Yapım’ın çekeceği dizinin yönetmen koltuğunda Yahya Samancı oturuyor. Dizi Söke’de çekilecek. Tek Türkiye dizisinin senaristi Ali Kara’nın kaleme aldığı dizi Ege’de geçen bir köy komedisi olacak. Dizinin başrolünde Özgür Çevik var.

Haberin Devamı

- Urfalıyım Ezel’den dizisini daha önce duyurmuştum. Gold Film’in yapımını üstlendiği dizinin senaristliğini Sinan Tuzcu yapıyor. Faruk Teber’in yöneteceği dizide Bülent İnal başrolü üstleniyor. Zaten hikâye İnal’a ait. Dizide ayrıca Öykü Gürman, Dolunay Soysert, Settar Tanrıöğen, Güven Murat Akpınar rol alıyor.

- D Yapım yeni bir işe hazırlanıyor. Detaylarını henüz öğrenemedim ama Engin Öztürk ve Nur Fettahoğlu başrolleri üstlenecek.

- Süreç Film, Üç Arkadaş adlı yeni bir diziye başlıyor. Mehduh Ün’ün 1971 yapımı Üç Arkadaş filminden uyarlanan dizinin proje tasarımını Tarkan Karlıdağ üstleniyor. Dizide Hakan Yılmaz rol alacak.

- Serdar Akar’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Ercan Mehmet Erdem’in senaryosunu üstlendiği ve Pana Film’in çekeceği Adı Yok dizisini bu ay yazmıştım. Kanal D’de ekrana gelecek dizi eylül ayında yayınlanacaktı. Ancak başrol için uygun bir isim bulunamayınca proje ocak ayına ertelendi.

DİĞER YENİ YAZILAR