Akyaka’da dizisiz beş gün

Yıllarca adını duyup bir türlü gelemediğim Akyaka’ya geçtiğimiz ay Güzel Köylü set ziyaretimde geldiğimde adeta aşık oldum. Denizi, havası, doğası büyüleyici ama ben en çok insanından etkilendim. Size öylesine kucak açıyorlar ki, kendinizi oraya ait hissediyorsunuz. İstanbul’a döndüğünüzde de Akyaka sizi çağırıyor. Yani en azından bana öyle oldu. Bir ay sonra bu kez tatil için soluğu yine Akyaka’da aldım. Akyaka’da sizi Bodrum, Çeşme gibi hareketli bir hayat beklemiyor. Zaten slow city (Yavaş şehir) ilan edilmiş bir yer. Kimsenin gürültüye tahammülü yok. İnanılmaz bâkir koyları var. Ama yapabileceğiniz en mantıklı şey kitesurf yani uçurtma sörfü. Ben denemeye korktum ama bir dahaki gelişimde mutlaka yapacağım. Gidilebilecek çok fazla mekan yok. O nedenle herkes aynı mekanlarda toplanıyor. Özellikle No:22’ye Doruk ve Senem’in güleryüzü, Romina ve Ahmet’in sohbeti ve Pınar’ın şahane yemekleri için uğramak lazım. Kitesurf yapanlar bu mekânda toplanıyorlar. Orada oyuncularla da karşılaştık. Açıkçası hepsinin disiplinine hayran kaldım. Sete gider gibi kitesurf’e gittiler.

Haberin Devamı

Dizi izlemiyorlar

Akyaka Marmaris’e, Bodrum’a, Datça’ya, Dalyan’a, Köyceğiz’e yakın olduğu için eğer arabanızla giderseniz şahane bir bölge turu da yapabilirsiniz. Ama Akyaka’ya gidip Akbük Koyu’nu görmemek olmaz. Maldivler’in denizine bayılıyoruz ya, Akbük’ü görüp aşık olmamanız mümkün değil. Azmak Nehri’nde 8 derecede yüzüp, Kordon’da ahtapot ızgara yiyip, Feroni’nin şahane etlerini tatmadan dönmeyin. Vız Vız Bijuteri’de Gülşah’ın bileklerinden almayı sakın unutmayın. Bir de ikram ettiği kahveyle sohbeti var ki, insanlık ölmemiş diyorsunuz. Açıkçası Akyaka’ya gidip televizyon izlemek pek mümkün değil. Kimsenin ne dizilerle ilgilendiği var, ne de programlarla... Ben de birkaç gün kendimi kapattım ve televizyondan uzak kaldım. O nedenle bugün size ne reytingden, ne dizilerden bahsedemedim.

Setin terapisti Ata Badem

Güzel Köylü dizisinin senaristlerinden Baykut Badem, eşi Özlem ve oğlu Ata benimle Akyaka gezim boyunca ilgilendi. Oğulları Ata 4.5 yaşında. Zekasıyla ve sevimliliğiyle sizi hipnotize ediyor. Kendinizi beş dakika sonra Ata’nın yörüngesine girmiş ve ona hizmet eder halde buluyorsunuz. İşin en güzel yanı, onunla geçirdiğiniz her anı mutluluk sebebi olarak görüyorsunuz. Ata, otelde Güzel Köylü ekibiyle kalıyor. Setin adeta terapisti. Çünkü herkesi iyileştiriyor. Şu sıralar cankurtaran olmak istiyor ama benimle tanıştıktan sonra gazeteci olabileceğini düşünmeye başladı. Berk Cankat’a özel bir sevgisi var, suratının asılmasına tahammülü yok. Akyaka’da onu tanımayan yok. Her güzel kadınla flört ediyor. Bana kalırsa bu kadar oyuncunun arasında büyüyen Ata, oyuncu olacak. Yeteneği ortada, geleceğin başarılı oyuncularından birini size şimdiden takdim ediyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR