Yeni Adını Feriha Koydum, Güllerin Savaşı olacak

Salı günü bu yazın en sıcak günlerinden birini yaşadık. Sıcaklık akşam saatlerinde de bir türlü dinmedi. Zaten Ramazan ayındayız ve iftar 20.30’dan sonra açılıyor. Hepimiz sıcaktan perişan olunca ekran karşısında dizi izlemek yerine iftar sonrası kendimizi sokaklara, deniz kenarlarına attık. O nedenle Ruhumun Aynası ve Güllerin Savaşı şanssız bir günde başladı. İkisinin yayınlandığı saatte de bir önceki haftaya göre ekranda 4 reyting eksilmişti. Bir de üzerine Brezilya-Almanya maçının heyecanı gelince ikisi de zirve için yarışamadı. İki dizi hakkında da uzun bir değerlendirme yapmak istediğim için Ruhumun Aynası’nı cumartesi okuyabileceksiniz.

Önce Güllerin Savaşı’yla başlayalım. Başrollerini Damla Sönmez, Canan Ergüder ve Barış Kılıç’ın oynadığı, Medyapım’ın yapımını, Fatih Aksoy’un yapımcılığını, Merve Girgin’in yönetmenliğini üstlendiği diziyi Melis Civelek ve Sırma Yanık kaleme alıyor. Yani Adını Feriha Koydum ekibi… Zaten dizide fazlasıyla Adını Feriha Koydum’un köşk hali gibiydi. Evin bahçıvanının kızı Gülru’nun annesinin anlattığı masallardaki periyi evin hanımefendisi Gülfem’e benzetmesi ve onun gibi olmak istemesini konu ediniyor.

Haberin Devamı

Ergüder oyunculuk dersi verdi

Gülru’ya Damla Sönmez, Gülfem’e ise Canan Ergüder hayat veriyor. İkisinin de oyunculuk performansını çok beğendim. Ama Canan Ergüder ekranda adeta oyunculuk dersi verdi. Kendini geliştirmek isteyen her oyuncu açıp Canan Ergüder’in sahnelerini izlemeli. Damla Sönmez son dönemin en yetenekli genç oyuncularından ama Bir Aşk Hikâyesi’nde de Ceylan evin şoförünün kızıydı. Ekranda birbirine benzer roller oynuyor. Oysa skalasında çok renk var. Bu tip roller üzerine yapışabilir. Barış Kılıç yakışıklı kontenjanına girebilmiş ama genç kızları peşinden sürükleyemez. O nedenle Yiğit Kirazcı üzerinde biraz çalışılması gerekirmiş. Keşke mahallenin yakışıklısı yapılsaymış. Bu tip dizilerde yakışıklılık hep zenginlere atfediliyor. Oysa her mahallenin fakir ama yakışıklı bir genci vardır. Unutmayın, Kıvanç Tatlıtuğ Kuzey Güney’de fakir ama yakışıklı ötesiydi.

Haberin Devamı

Yiğit Kirazcı’yı beğenmediğimi söylemiyorum. O saçlar, o dişler ve o kılık kıyafetle olmaz. Genç, fakir ama iyi görüntüde biri olabilir. Yani kostüm, kuaför ve bir diş temizliğine bakar her şey. Sercan Badur risk almış ve Cihan karakterinin altından kalmayı başarmış. Dizinin yönetmeni Merve Girgin temiz iş çıkarmış. Sonuç Güllerin Savaşı Tüm Kişiler’de 3.87 reytingle üçüncü, AB’de 3.98’le ikinci oldu. Belli ki, Dünya Kupası sonrası Güllerin Savaşı yeni Adını Feriha Koydum olmak için yarışacak.

DİĞER YENİ YAZILAR