Türkiye’den neden yeni sunucu çıkmıyor?

Başlıktaki soruya uzun süredir takıldım. Çünkü Türkiye’den sunucu çıkmıyor. Diziler son yıllarda o kadar çok öne çıktı ki, sanırım sunuculuk cazip bir meslek olmaktan çıktı. Zaten yeni isimlere de şans tanındığını düşünmüyorum. Baksanıza ekranda yeni bir yarışma ya da televizyon programı yapıldığında sunucu hep oyuncu oluyor. Nedense kanal yöneticileri ve yapımcılar oyuncuların her işin altından kalkabileceğini zannediyor. Oysa oyunculuk başka meslek, sunuculuk bambaşka… Nedense hep bilinen yüz, dizilerden sevilen isim olsun deniliyor. Zaman zaman oyuncuları sunuculuk yaparken izliyoruz. Çoğunun programı hüsranla bitiyor. Bir insan oyuncu diye her şeyi yapamaz. Fakat son zamanlarda ekranda formatlar oldukça sunucu arayışı da açığa çıkıyor. Bu aralar telefonum susmuyor. Herkes yeni formatı için bir sunucu önermemi istiyor. Ne yazık ki, istedikleri kriterlerde benim de aklıma sadece Mehmet Ali Erbil, Pınar Altuğ, İlker Ayrık gibi isimler geliyor. O nedenle kanal yöneticilerinin ekran ışığı olan, sempatik ve kameranın içine bakarken seyircinin kalbinin içine bakar gibi bakmayı bilen isimleri keşfetmesi lazım. Benim hatırladığım son yıllarda bu özelliğe sahip tek kişi Ali İhsan Varol. Şans verilmeseydi onu da tanımazdık. Daha fazla yeni isim çıkması için çalışılmalı.

Haberin Devamı

ULAN İSTANBUL GÜZELLEŞİYOR

Geçen hafta Ulan İstanbul’un hikâyesini beğendiğimi ama rejisinin daha iyi olabileceğini yazmıştım. Bu hafta dizinin ikinci bölümü ekrana geldi. Reji de yine aksaklıklar vardı ama hikâye beni daha fazla içine çekti. Özellikle Erkan Kolçak Köstendil’i, Şebnem Bozoklu’yu, Ayta Sözeri’yi ve Zeynep Kankonde’yi izlemeye bayılıyorum. Hulusi Kentmen’i görmek çok sıcak geliyor. Ziya Öztan’ın aralara girip ülkeye göndermelerde bulunması düşündürüyor. Anlayacağınız, Ulan istanbul’un senaryosu gitgide güzelleşiyor, reytingi artıyor, darısı rejinin başına…

Adını Kalbime Yazdım son 4 bölümüyle geliyor

Show TV, Adını Kalbime Yazdım dizisini 16’ncı bölümden sonra yayınlamamış ve Ramazan ayında yayınlanacağını açıklamıştı. Aylar sonra bu akşam son bölüm tekrarıyla yeniden ekrana gelecek. Artık çarşamba akşamları Adını Kalbime Yazdım yayınlanacak. Böylece dizinin finalini de izleyebileceğiz. Ama keşke biraz tanıtım yapsalardı, ne yazık ki kimsenin dizinin yayınlanacağından haberi yok.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR