Dizi kazanında bu hafta neler kaynadı?

Haberin Devamı

Bir hafta boyunca dizilerin sezon finalleri gündeme damgasını vurdu. Özellikle Muhteşem Yüzyıl’ın finali ve Karagül çok ses getirdi. Ama bu hafta oldukça hareketli ve bereketli geçti. Bakalım, dizi kazanında bu hafta neler kaynadı?

-Murat Cembir, Kardeş Payı’nın yurt dışında da ses
getirebilecek bir dizi olduğunun altını çizdi. Murat Cemcir,
“İki tesisatçının borla çalışan bir motor yaparak dünyayı kurtarma hikâyesini anlatıyoruz. Bu evrensel bir konu” diyerek Aydemir’i destekledi. Yapımcı Mehmet Yiğit Alp ise ilk sezonun ardından dizinin yurt dışına satışını yapacaklarını açıkladı.

-Geçtiğimiz pazartesi Muhteşem Yüzyıl’ın final bölümünün reklam arasında Kösem Sultan tanıtımı yayınlanacağını yazmıştım. Finalde ilk tanıtımı izledik. Eylül 2015’te başlayacak dizinin başrolünü kimin oynayacağı ise büyük merak konusu oldu. Tanıtımda rol alan genç oyuncunun Beren Saat’i andırması “Acaba Kösem Beren Saat mi olacak?” sorusunu gündeme getirdi. Bizzat Timur Savcı’ya ertesi sabah sordum. Savcı, “Kösem Sultan tanınmamış bir yüz olacak. Tıpkı Hürrem Sultan gibi bir çalışma yapıp yeni bir yüz çıkaracağız” dedi.

-Eylül ayında Kanal D’de ekrana gelecek, Süreç Film’in yapımcılığını üstlendiği “Bana Artık Hicran De” dizisinin başrolünü Buğra Gülsoy üstlenecek.

-Malum yaz dizileri başlıyor. “Diğer Yarım” 20 Haziran Cuma, “Kaçak Gelinler” 23 Haziran Pazartesi, Güzel Köylü 24 Haziran Salı ekrana gelecek.

-Sermiyan Midyat’ın yazıp başrolünü oynadığı Show TV’de ekrana gelen Analı Oğullu kanal değiştirdi. Zaten yapımcısı Elif Yakarçelik bunu Twitter hesabından duyurdu. Transfer olduğu kanalı ilk ben duyuruyorum. Temmuz ayında Analı Oğullu Kanal D’de ekrana gelecek.

-1 Temmuz’da Kapadokya'da çekimleri başlayacak Emanet dizisinin oyuncuları belli olmaya başladı. Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği dizide Mehmet Akif Alakurt, Özlem Yılmaz ve Kurt Seyit ve Şura’dan ayrılan Engin Şenkan rol alacak. Dizi Fox TV’de ekrana gelecek.

-İTVF’ye katılan Kardeş Payı ekibi katılımcıların sorularını cevapladı. Senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir, komedi dizilerinde evrensel bir dil olmadığını ve kullanılan yerel espri anlayışı nedeniyle yurt dışına satışın zorluğuna

-Sıkı durun, bir haftalık Survivor maratonu başlıyor. Dün ilk bölümü izledik, bugün ikinci bölümle Survivor karşımızda olacak. Perşembe akşamına kadar da Survivor yayınlanacak. Perşembe yayınlanan final ardından da Star TV ve Acun Ilıcalı’nın yolları ayrılacak. Ilıcalı yarışmalarını artık kendi kanalı tv8 için yapacak.

DİĞER YENİ YAZILAR