Türk, Mardin dizilerine ayar verdi

Haberin Devamı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali cuma günü start verdi. Başkanlığını Helün Fırat’ın üstlendiği festival için soluğu Mardin’de aldım. Açılış kokteyline Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Eş Başkanı Februni Akyol, Dengir Mir Mehmet Fırat da katıldı. Mardin halkının da eşlik ettiği gecede en dikkat çekici konuşmayı belediye başkanı Ahmet Türk yaptı. Türk, “Diziler Mardin’i doğru yansıtmıyor. Artık ciddi bir şekilde bunu ele alacağız. Mardin dizilerde gördüğünüz gibi bir yer değil. Aşiretlerin, feodalitenin kol gezdiği bir yer değil. En modern, en çağdaş, en demokratik kentlerden biri. Bizim buradaki dramın ne olduğunu anlatacak dizilere ihtiyacımız var. Gerçekleri göstermeliler” dedi. Anlayacağınız bu sezon Mardin’de dizi çekmeyi planlayanlar dikkat. Ahmet Türk, dizilerden dolayı bir hayli dertli.

‘Ekranda kötüyü yarıştırıyoruz’

Çarşamba günü marka ve medya dünyasını buluşturan Medya Zirvesi’ne katıldım. Konuşmacılar arasında atv Genel Müdürü Adem Gürses, Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner ve Ay Yapım’ın sahibi Kerem Çatay vardı. Markalara televizyon dünyasından önerilerin sunulduğu bölümde kürsüye Adem Gürses çıktı. Gürses, “Reklamın televizyona katkısı Soma’da belli oldu. Reklamlar kesildi. Dünyanın 76 ülkesine dizi satıyoruz. Ama biz soft gücümüz dizileri iyi değerlendiremiyoruz. Ürün yerleştirmeleri eğer para almıyorsak kapatıyoruz. Ama Ekonomi Bakanlığı ‘Açın ve markalarımızı tanıtın’ diyor. Buna karşın RTÜK, ‘Kapat faturası yok’ talimatı veriyor. Yeni reyting sistemi bize kalitesiz yayıncılık getirdi. Artık kötüyü yarıştırmaya başladık. Felakete doğru gidiyoruz. Mücadeleyi hep birlikte verelim. Devlet de bütün bir bakışa geçmeli” dedi. Açıkçası Gürses çok haklı. Çünkü yeni reyting sisteminde AB’nin totale oranı yüzde11’e düştü. D ve E grupları ise yüzde 36’ya çıktı. Bu da ne yazık ki, ekranı Gürses’in söylediği gibi kalitesizliğe boğdu. Çatay ve Özgüner’de reyting sisteminin ekranda kırılmaya neden olduğuna değindi.

Show TV’de gergin bekleyiş

Bir süredir Show TV’ye TMSF’nin el koyacağı konuşuluyordu. Ancak bir yandan da kanalda yepyeni program ve diziler hazırlanıyordu. Beklenen olay cuma akşamı gerçekleşti ve TMSF Show TV’ye el koydu. Şimdi kanalda gergin bekleyiş sürüyor. Çünkü pazartesi günü bir yönetici tayin edilecek ve ne olacağı ancak o zaman belli olacak.

DİĞER YENİ YAZILAR