Survivor’dan 10 numara hayat dersi

Haberin Devamı

Pazartesi akşamı ekrana gelen Survivor elemesinde adaya veda eden isim Ünlüler Takımı’ndan Serenay Aktaş oldu. Üstelik en yakın arkadaşı Merve tarafından elendi. Adaya veda ederken Survivor’da kelimelerin gerçek anlamlarını öğrendiğini söyledi. Paylaşmanın, arkadaşlığın, kazık yemenin ilk defa manasını öğrendi. Bana kalırsa bu eleme hepimize ciddi bir hayat dersi verdi. Son zamanlarda hepimizin profesyonel hayatlar yaşadığından, arkadaşlıkların bile bir proje olarak ele alındığından şikâyet eden çok insan duyuyorum. Çünkü yarışmak, kazanmak, birinci olmak, hep önde olmak için o kadar güdülenmiş bir şekilde hayatı yaşıyoruz ki, kelimelerin anlamlarını boşaltıyoruz. Gerçekten dostluğun ve arkadaşlığın artık sözlüklerde kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Survivor’da bize hayatın aynası oluyor. Serenay ve Merve adada çok yakın arkadaştı. Hatta önceki hafta Serenay birinci olduğunda en çok Merve sevinmişti. Demek ki o da bir oyunmuş. Serenay, “Güvendiğim dağlara kar yağdı” dedi ama şahane bir hayat dersi aldı. Zira yarışın olduğu yerde arkadaşlık, dostluk olmaz.

*****


HAYATIMIN ERKEĞİNİ BULMAK ZOR

Haziran ayında Star TV’de başlayacak Kaçak Gelinler dizisinin bülteni elimize ulaştı. Senaryosunu Engin Elgün’ün kaleme aldığı dizinin konusu benim hayli ilgimi çekti. “Hayatımın erkeğini arıyorum” diyen üç kadının İstanbul’da duvara toslamasını konu edinen dizi umarım kadınlara “Beyaz atlı prens yoktur” gerçeğini de anlatabilir. Konusuna gelince; biri gelinlik provasından, biri nikâh masasından, biri düğün salonundan kaçan üç kadın; Almila, Şebnem ve Kainat’ın hayatlarının aşkına yetişmek için gittikleri İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda yolları kesişir. Aşkı kovalayan üç kadının iç içe geçen hikâyeleri, onları birbirine sımsıkı bağlayacaktır. İstanbul’a adım atar atmaz, hem de hiç farkında olmadan şöhret rüzgârına tutulan kızlarımız için hayli ışıltılı başlayan İstanbul macerası, giderek kâbusa dönüşecek ve “Kaçak Gelinler” İstanbul duvarına toslayacaktır. Dizinin yönetmeni Kerem Çakıroğlu. Dizide, Selin Şekerci (Şebnem), Deniz Baysal (Kainat), Açelya Topaloğlu (Almila), Furkan Andıç (Selim), Fırat Altunmeşe (Can), Fırat Albayram (Özgür), Cihan Yenici (Ege), Romina Özipekçi (Nermin), Tarık Özenbaş (Arda), Şenay Gürler (Seniha), Ege Aydan (Müfit),Tuğçe Kıltaç (Zafet) rol alıyor.

*****


Yeni yüzler için ‘Atölye 1314’

Yeşim Ceren Bozoğlu, O Hayat Benim dizisinde gerçekten harikalar yaratıyor. Geçtiğimiz gün sahibi olduğu Atölye 1314’e uğradım. Hem öğrencileriyle tanıştım, hem de Bozoğlu’yla biraz sohbet etme fırsatı buldum. Biraz yorgun ama bir o kadar da mutlu bir Yeşim karşıladı beni. Malum, O Hayat Benim dizisinde canlandırdığı Nuran karakteri bir hayli zor. Çünkü hem fiziksel olarak risk alıyor, hem de ruhunu çok zorluyor. Bir bölümde birkaç defa sinir krizi geçiriyor. Yeşim’i iyi tanırım, laf olsun diye sinir krizi geçirmez. O duyguya girer ve yaşar. Düşünsenize, her gün sinir krizi geçirdiğinizi… Ruhunu dengede tutmak neredeyse imkânsız. Allah’tan Yeşim profesyonel. Rolden çıkmayı iyi biliyor ve öğrencilerine de öğretiyor. Yıllardır kazandığımız paralarla bir şey yapmalıyız dediğine şahidim. O kadar güzel bir okul kurmuş ve öyle pırıl pırıl gençler yetiştiriyor ki, Atölye 1314’ü gördükten sonra onunla gurur duydum. Yapımcılara o okuldaki öğrencilere bakmalarını tavsiye ediyorum. Yeni yüzlere ihtiyacımız var çünkü. Emeğine sağlık Yeşim Ceren Bozoğlu. Umarım sektörden kazandığını sektöre kazandırmak isteyen senin gibi kendisini oyunculuğa adayanlarla daha fazla karşılaşırız.

DİĞER YENİ YAZILAR