‘Hatasız Kul Olmaz’ ama hatalı dizi olmuş

Sinegraf Yapım’ın çektiği, Osman Sınav’ın yapımcılığını, Yasin Uslu’nun yönetmenliğini üstlendiği Hatasız Kul Olmaz dizisi pazar akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi. Başrollerini Murat Han, Ekin Türkmen ve Ertan Saban’ın paylaştığı dizi, ne yazık ki reytinglerde büyük bir hüsran yaşadı. atv’de ekrana gelen dizi Tüm Kişiler’de 2.12 reytingle 18’inci, AB’de 1.69’la 26’ncı oldu. Peki, neden? Gelin filmi başa saralım ve dizinin sorunlarına yeniden göz atalım. Hatasız Kul Olmaz aslında Kanal D için çekiliyordu. Son anda atv’ye transfer oldu. İşin detayını bilemem ama kanalın diziyi beğenmediği için yayınlamadığı dedikodusu aldı başını gidiyor. Neyse konumuz bu değil. Dizinin en büyük sorunu konusunun ne olduğunun anlaşılamamasıydı. Başından sonuna kadar kim kimdir, bu dizi bize ne anlatıyor, derdi ne anlamak için gerçekten büyük çaba sarf ettim. Hatta ilk 20 dakika galiba kurguda ciddi bir sorun var diye düşündüm. Çünkü ne sahne bütünlükleri vardı, ne de devamlılığı…

Haberin Devamı


Oyuncu çabası vardı

Dizi, Bulut (Murat Han) ve Oya (Ekin Türkmen) kavgasıyla başladı. Araya Ferit (Ertan Saban) girdi. Oya ve Bulut sevgili olmadıklarını iddia edip durdular tüm bölüm boyunca. Ferit’in nasıl biri olduğunu anlamaksa vakit aldı. Özellikle ilk 5 dakikadaki düğün sahnesi şaşkınlık yaratacak kadar acemice kurulmuştu. Bana insan en yakın arkadaşının öldüğü gece hiç üzülmez mi dedirtti? Kısacası, Mustafa Kutlu’nun Zafer Yahut Hiç kitabından esinlenerek yazılmış, Ferda Eryılmaz’ın kaleme aldığı senaryo hatalarla doluydu. Karakter derinlikleri yoktu. Dizi kahramanları karakter değil tip gibi anlatılmıştı. Sahne kurulumları gerçekçilikten ve duygu çıkarmaktan uzaktı. Ama en büyük sorun hikâyenin ne olduğunu 90 dakikada anlatamamış olmasıydı. Yönetmen Yasin Uslu’nun kurduğu dünya inandırıcılıktan uzaktı. İzlerken hissettiğim şey oyuncu çabasıydı. Oysa dizi yönetmen işidir. Oyuncunun er meydanı tiyatro sahnedir.

Saban başarılıydı

Oyunculuk performanslarına gelirsek, Ekin Türkmen ekrana yakışan bir isim. Oya karakteri için elinden geleni yapmış. Murat Han, bana tüm bölüm boyunca bana “Benim burada ne işim var” diyormuş gibi hissettirdi. Ertan Saban’ı çok başarılı buluyorum. Bu dizide de elini taşın altına sokmuş ama bundan sonra seçtiği dizilere daha dikkat etmesi gerekiyor. Bence potansiyelinin çok altında performans sergiliyor. Sonuçta dizi bir bütün işi. İş baştan bozuk olunca oyuncu ne yaparsa yapsın karakterler karikatür görünüyor. Hatasız Kul Olmaz ama hatalı dizi olmuş. Özellikle keşke yönetmen çekerken kaç dakika yayınlanacağını bilerek çekseymiş. Çünkü aradan attıkları sahneleri bağlayamadıkları için “Ne oldu şimdi?” diyerek izledik Hatasız Kul Olmaz’ı. Umarım, sorunları düzeltirler. Son söz, unutmayın en çok ilk bölümün hatası olur.

DİĞER YENİ YAZILAR