Haziran ayında Star TV’de iki dizi başlıyor

Haberin Devamı

Havaların ısınmaya başlaması ekranda da bir dönemin kapanıp başka bir sürecin başlamasının Bu ay sonu ve haziran ayının ilk haftası diziler sezon finalleri ve finalleriyle karşımızda olacaklar. Kanallar yaz için yeni ekran prototipi oluşturmaya çoktan başladı bile. habercisi. Geçtiğimiz günlerde TRT 1’in hem yaz hem de yeni sezon projelerini yazmıştım. Bugün Star TV’nin yeni yol haritasını paylaşacağım. Önceki gün Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner ve Genel Yayın Yönetmeni Çağatay Önal’la bir araya geldik. Acun Ilıcalı’nın yokluğunda nasıl bir Star TV izleyeceklerini konuştuk. Öncelikle yaz ekranı diyelim… Efendim, Star TV yaz ekranına iki yeni diziyle start verecek. İlki; Gold Film’in yapımını, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini, Filiz Ekinci ve Baykut Badem’in senaryosunu üstlendiği Güzel Köylü. Muğla’da çekilecek dizinin başrollerinde Gizem Karaca ve Berk Cankat rol alacak. Berk Cankat’ı Sana Bir Sır Vereceğim dizisinden hatırlarsınız. Medcezir’de de konuk oyunculuk yapmıştı. Şimdi Köylü Güzeli’nin başrolü oldu. Yetenekli ve yakışıklı bir yeni yüz Cankat. Umarım Köylü Güzeli projesinde de farklılığını ortaya koyabilir. Köylü Güzeli haziranın ikinci haftasında başlayacak.

Kaçak Gelinler dizi oluyor

İkinci dizinin adı Kaçak Gelinler. NTC’nin yapımını, Kerem Çakıroğlu’nun yönetmenliğini, Engin Elgün’ünsenaryosunu üstlendiği dizi İzmir’de başlayıp İstanbul’a rotasını kıracak bir iş. Oyuncu seçimleri halen devam ediyor. Ama dizi haziranın ikinci haftası başlayacak. Bu arada ağustos ayının ikinci haftasına kadar Kardeş Payı dizisi de devam edecek. Star’ın yaz mevsimi için diğer planı ise iki format yayınlamak. İlki; Mehmet Ali Erbil’le Eyvah Düşüyorum. Bakalım, çok bildiğimiz bu formatı Erbil nasıl sunacak. İkincisi ise Miras. O da bildiğimiz bir format. Daha önce Metin Uca sunmuştu. Bu yaz Miras’ı Oktay Kaynarca sunacak. Hazır olun, bu yaz Ertem Eğilmez fimlerine doyacağız. Çünkü kanal dizilerin dışında Eğilmez filmleri yayınlayacak. Gelelim yeni sezon tüyolarına… İlerleyen aylarda daha detaylı bir yazı yazarız ama kanlı eylül ayı nasıl başlayacak diye sormadan edemedim.

Savcı Star’da yayınlanacak

Önümüzdeki sezon Kurt Seyit ve Şura, Medcezir, Aramızda Kalsın ve Kardeş Payı devam edecek. Bu işlerin dışında kanalın şu anda aldığı üç dizi var. Reaksiyon’u daha önce yazmıştım. İbrahim Çelikkol, Yurdaer Okur, Nehir Erdoğan, Selen Soyder ve Erdal Beşikçioğlu’nun rol alacağı bir istihbarat hikâyesi. Kaderimin Yazıldığı Gün’de Özcan Deniz rol alacak. Taşıyıcı annelik üzerine eğilecek dizinin adı da değişecek. Türker İnanoğlu, bu sezon Star TV için bir dizi hazırlayacak. Mardin’de çekilecek dizinin adı Savcı. Berk Oktay ve Çağdaş Onur Öztürk rol alacak. Oyuncu seçimleri halen devam ediyor. Kanalda ayrıca bir de format hazırlığı var. Bakalım, Acun Ilıcalı’nın yokluğu Star TV’yi nasıl etkileyecek.

Feyruz filmleri Mardin’e geliyor

Mardin’in gerçekten büyülü bir şehir olduğunu düşünüyorum. Daha önce birkaç kez gittim ama Mardin’de film festivali gerçekten başka oluyor. Bu yıl 30 Mayıs-6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali’de dopdolu içeriğiyle oldukça dikkat çekici görünüyor. Ben bir kez katılmıştım. Beni festivalde en çok etkileyen hem Mardin’den hem de diğer şehirlerden film izlemeye gelen seyircilerin söyleşilerde gösterdikleri performans olmuştu. İddia ediyorum, bu kadar iyi soruları daha önce duymamıştım. Geçtiğimiz günlerde festivalin sanat içeriğini oluşturan başkan Helün Fırat ve program yönetmeni Zihni Tümer’le bir araya geldik. Fırat ve Tümer müjdeyi de verdi: “Ülkemizin tek senaryo odaklı film festivali olan SineMardin, Türkiye ve dünya sinemasından senaryo ödüllü seçkinin yanı sıra açacağı iki ayrı alt kategoride güldürü sineması ve “Anlatılmayan Hikayeler” başlığı altında bölgenin sosyo-politik gerçekliğini vitrinine taşıyacak. Süryani sinemasına özel bir yer ayıracak olan SineMardin, genç Süryani yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra Mardin kökenli ünlü şarkıcı/aktris Feyruz sinematografisine yer verecek.” Feyruz severler için eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR