Gözlerini kapa, kalbini aç, aklını “İtirazım Var”a bırak gitsin

Haberin Devamı

Lafı uzatmadan hemen söyleyeceğim. Onur Ünlü’nün son filmi İtirazım Var’ı izleyin. Bahane bulmayın, ertelemeyin ve işinizi üçünüz bırakıp gidin. Neden mi? Çünkü size hayal gibi görünen ama dibine kadar gerçek bir dünya sunuyor. Kafanızı analitik çalıştırmaya zorluyor, düzenin adamı olmamayı öğretiyor. Güldürürken hevesinizi kursağınızda bırakıyor ve bulmaca çözdürüyor. Bunların hepsini yaparken de zamanınızı çalmıyor. Ben filmi vizyona girdiği üçüncü gün izledim. Pazar günü Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi vardı. Üstelik tam da derbi saatine bilet aldım. Amacım çok kalabalık olmayan bir salonda izlemekti. Ama umduğum olmadı. 200 kişilik salonda 150 kişiydik. Üstelik yarımızdan fazlası erkekti. Açıkçası çok sevindim. Maç izlemek yerine sinema filmine gelen erkek izleyicileri tebrik etmek istedim.

Serkan Keskin çok başarılı

İtirazım Var, hikâyenin odağına eski boksör bir imamı yani Selman Bulut’u koyuyor. Camisinde işlenen bir cinayetin peşine düşen Selman, aslında Sherlock Holmes’un imam hali… Boksör, bağlama çalan, imam ve siyaset bilimi mezunu. Yani anlayacağınız alıştığımız imam tiplemesinden çok uzak. Her türlü edepsizliğine dini alet edenlere tepkili. Çünkü o kıblesini merhamete çevirmiş. Selman Bulut’a Serkan Keskin hayat veriyor. Zaten çok başarılı bulduğum bir oyuncuydu ama İtirazım Var’ı izledikten sonra skalasının ne kadar geniş olduğuna bir kez daha şahit oldum. Üstelik gerçek bir başrol. Neredeyse tüm sahnelerde var ve hepsini layığıyla taşımayı beceriyor. Filmde ayrıca; Hazal Kaya, Öner Erkan, Umut Kurt, Osman Sonant, Sırrı Süreyya Önder, Serdar Orçin, Özgür Çevik, Erkan Kolçak Köstendil, Tansu Biçer, Güler Ökten rol alıyor. Herkes o kadar minimal oynamış ki, hepsi gelen pasları Serkan Keskin’e atmış. Yani filmin amacı şampiyon olmak. Kimse gol kralı olmak için çabalamamış. Tam bir ekip ruhu var.

Filme artı 15 yaş sınırı getirildi

İtirazım Var’da Onur Ünlü polisiye bir mizah sunarken, politik taşlama yapmayı ihmal etmiyor. Film vizyona girmeden artı 18 yaş sınırına maruz kalmıştı. Filmi izleyen biri olarak bu kararın yanlışlığına değinecektim ki, bu yazıyı yazarken mail geldi. İtirazım Var’ı artık 15 yaşından büyük herkes izleyebilecek. İşte açıklama; “Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş altına yasaklanan İtirazım Var filminin yapımcısı U10 Film itiraz dilekçesi vermiş ve kararın değiştirilmesini istemişti. Bugün Kültür Bakanlığı’ndan yapımcı şirkete iletilen karara göre artık 15 yaş üstü seyirci filmi izleyebilecek. Sanatçılar, sinemacılar ve filmi izleyen herkes tarafından çok eleştirilen +18 kararı bir hafta gecikme ile kaldırılmış oldu.” Sözü fazla uzatmadan filmden bir diyalogla yazıyı bitiriyorum: Gözlerini kapa, kalbini aç, aklını da bırak gitsin… Ne dersiniz, bu ara en çok kalbimizin açılmasına ihtiyacımız yok mu?

DİĞER YENİ YAZILAR