“Analı Oğullu’da amacımız sadece güldürmek”

Haberin Devamı

Analı kızlı yemeğine ismen aşikârız ama hazır olun artık Analı Oğullu diye bir dizimiz oldu. Yapımını BKM’nin, yönetmenliğini Sibel Kocataş’ın, senaristliğini ve başrol oyunculuğunu Sermiyan Midyat’ın üstlendiği dizi nisanın son haftası Show TV’de başlıyor. Önceki gün dizinin çekildiği Ayazağa İMC Stüdyoları’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Öncesinde sohbete çağrıldığım için ben bir saat erken gittim. Dizinin kadrosunda kimler yok ki… Sermiyan Midyat, Melisa Sözen, Gülhan Tekin, Mehtap Bayrı, Devrim Yakut, Sera Tokdemir, Duygu Yetiş, Onur Buldu, Taner Rumeli, Çiğdem Tunç, Köksal Engür, Durul Bazan, Murat Başoğlu, Burcu Gönder, Kahtalı Mıça, Deniz Erdoğan, Mehmet Yaşiru ve Max. Stüdyodan girdiğim anda beni çılgın Mehtap Bayrı karşılıyor. Dünyanın en mutsuz anında karşılaşsanız enerjisiyle sizi beş dakikada kendinize getirir. Ardından Gülhan Tekin katılıyor sohbete… Tekin’i tanıdığım günden beri hep aynı şeyi düşünürüm. Pozitif kelimesinin insan karşılığıdır. Onlar bir yanda hazırlanırken, dizinin basın danışmanı Defne Kayacık beni oyuncu odasına alıyor. Taner Rumeli, Duygu Yetiş, Burcu Gönder, Deniz Erdoğan ve Melisa Sözen bu mevsimin ana sorunu kilo vermek üzerine koyu sohbete başlıyoruz.

‘Ligde şampiyon oluruz’

Daha sonra aramıza oyunculuğuna bayıldığım Devrim Yakut geliyor. Kendisi Taner Rumeli’nin de hocası. Tabii o gelince hepimiz zayıflama konusunu bırakıp çok keyifli bir kültür-sanat sohbetine başlıyoruz. Bu arada sohbete tüm oyuncular katılıyor. Herkes bir

araya gelince, Analı Oğullu dizisini çekiştirmeye başlıyoruz. Şimdiye kadar üç bölüm çekmişler ve çok eğlenmişler. O nedenle işten umutlular. Kendilerinin eğlendikleri sette seyirciye de bu enerjiyi geçireceklerine inanıyorlar. Durul Bazan’a şahane bir oyuncu kadrosu var dediğimde “Bu kadroyla ligde şampiyon oluruz” diye patlatıyor espriyi. Sermiyan Midyat hem işin yaratıcısı hem de başrol oyuncusu olarak “Ben Cano ağayı oynuyorum. Kendisi bir halt kahramanı. Mardin’den İstanbul’a gelen AVM’leri, benzin istasyonları olan, kalbi iyi ama annesinin ayı oğlu. Komedinin asıl olayı, olmaması gereken insanların olmaması gereken yerde bir arada olma halleridir. Analı Oğullu’da bir arada olması mümkün olmayan üç ailenin birlikte olma halini anlatıyoruz” diyor. Amaçlarının güldürmek olduğunun altını çizen Midyat, “Amacımız güldürürken düşündürmek değil. Zaten düşünmeyen insan gülemez” diye ekliyor.

Dizinin kası Başoğlu

Dizide psikolog Ece’yi Melisa Sözen, sevgilisi Fırat’ı yani Cano’nun estetik cerrah kardeşini Taner Rumeli, torun tutkulu Cano’nun deli annesini Devrim Yakut, Cano tutkulu istemeyen deli eşi Gülhan Tekin, dizinin kasını Murat Başoğlu, Cano’nun sağ kolunu Durul Bazan, sol kolunu Onur Buldu, ileri gelen Beyaz Kürtleri Deniz Erdoğan, Kahtalı Mıça, Mehmet Yaşiru, baba parası seven Gözde’yi Burcu Gönder, benim memurum işini bilir diyen Kadim’i Köksal Engür, onun güzel eşini Çğdem Tunç, Cano’nun ütopik aşkı Lal’i Sera Tokdemir, Mardin’li metresi Afet Fettan’ı Mehtap Bayrı ve IQ’su 700 ama 7 anlaşılan çılgın asistan Müsvedde’yi Duygu Yetiş canlandırıyor. Ben sette geçirdiğim üç saatte çok eğlendim. Bizi kahkahaya boğacak yeni bir işimiz geliyor gibi görünüyor. Ama son sözü yayını izledikten sonra söyleyeceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR