Geçmişe dönüş televizyonları kurtaracak mı?

Haberin Devamı

Bize çocukluğumuzdan beri geleceğe odaklanmamız öğretildi ve hep gelecek merak edildi. Hatta Geleceğe Dönüş filmleri bile çekildi. Zaman hızla geleceğe doğru ilerlerken, Türk televizyonları geçmişe geri dönüyor. Nasıl mı? Malum bu sezon yapılan dizilerin büyük bir kısmı hayal kırıklığı yarattı ve kısa sürede yayından kaldırıldı. Çok büyük prodüksiyonlu işler bir türlü izleyicisini bulamadı. Hal böyle olunca, yapımcılar ve kanallar çareyi geçmişe dönmekte buldu. Hatırlarsınız, Çiçek Taksi bir dönemin en çok izlenen dizilerinden biriydi. Daha sonra Akasya Durağı olarak karşımıza gelmişti. Cennet Mahallesi de çok izlenen diziler arasındaydı. Şimdi Erler Film, Cennet Mahallesi ve Çiçek Taksi’yi birleştirerek yeni bir dizi hazırlıyor. Herhalde çok severek izlediğimiz dizilerin arasına Ayrılsak da Beraberiz’i koymasak olmaz. Aldığım duyumlara göre Mint Yapım diziyi yeniden çekmek için hazırlıklara başlamış bile… Diğer yapımcıların da geçmişte tutmuş dizilerini yeniden uyarladıklarına dair duyumlar alıyorum. Yumurcak ve Sezercik tadındaki Küçük Ağa tuttu ama bakalım, geçmişe dönüş televizyonları kurtaracak mı?

Yeni bölümleriyle nisanda Show’da

Benim dilimde tüy bitti ama Show TV yanlış politikalarından vazgeçmedi. En çok reyting alan iki dizisini yayından kaldırdı. Hatta kaldırmakla kalmadı ve son dört bölümlerini mart ayında yayınlamadı. Şimdi nisan ayında her iki dizinin de son dört bölümünü yayınlayacağını açıkladı. Benim İçin Üzülme ve Adını Kalbime Yazdım dizilerinden bahsediyorum. Biri Karadeniz’de, diğeri Güneydoğu’da geçen iki dizinin de izlenme oranı yüksekti ama ikisi de kanal kurbanı oldu. Neyse ki, nisan ayında finallerini görebileceğiz. İki diziye de hem geçmiş olsun, hem de ekibinin emeğine sağlık…

Şehzade Mustafa TRT Türk’te

TRT Türk’te ekrana gelen Tarihin İzinde programı bu hafta rotasını Amasya’ya çeviriyor. Amasya’da sancakbeyliği yapmış şehzadelerin hayatının anlatılacağı programın büyük bir kısmını Şehzade Mustafa oluşturacak. Talha Uğurluel'in anlatımıyla gerçekleşecek program cuma saat 22.00’de ekrana gelecek. Muhteşem Yüzyıl’da geçtiğimiz haftalarda idam edilen Mustafa’nın dramını izlemiştik. Hatta türbesine ziyaretçilerin akın ettiği haberini okumuştuk. Umarım hayatına olan ilgi de fazla olur.

Kaçak’ın setine girdim

Başrollerini Gürkan Uygun, İnanç Konukçu, Hasan Küçükçetin, Berk Hakman, Özlem Yılmaz, Begüm Birgören ve Mustafa Avkıran’ın paylaştığı Kaçak dizisinin setine konuk oldum. Büyük bir çatışma sahnesinin ortasında kaldığım gün ben de bir çılgınlık yaptım. Barut kokusunun ağaç kokusunu bastırdığı günün detaylarını ve çılgınlığımı cumartesi yazacağım.

DİĞER YENİ YAZILAR