Bir Yusuf Masalı Tosun Paşa tadında olmuş

Haberin Devamı

Pazar akşamı TRT 1’de başrollerini İnan Ulaş Torun, Nur Erkul, Tarık Ünlüoğlu, Rozet Hubeş, Emin Gürsoy ve Burak Satıbol’un oynadığı Bir Yusuf Masalı görücüye çıktı. Yapımını Okur Film’in üstlendiği, senaryosunu Beni Böyle Sev dizisinin de senaristliğini üstlenen Hakan Haksun’un kaleme aldığı diziyi Hakan Arslan yönetiyor. Öncelikle beklentimin çok üstünde bir işin ortaya çıktığını itiraf etmeliyim. Ana karakterimiz Yusuf babasının yanında terzi yamağı olan ama tat ve koku duyusu fazla gelişmiş hisli, cesur ve saygılı biri. Sıcacık bir ailesi var. Yakup Usta oğlunu el üstünde tutuyor. Ablaları bir dediğini iki etmiyor. Aşık olduğu Maria ya da amcasının ifadesiyle Züleyha, Budin’den amcası Cevdet Paşa’nın yanına gelen gururlu bir genç kız. Aslına bakarsanız o bir Külkedisi. Cevdet Paşa’nın evlilik meraklısı kızları tarafından sürekli iftiraya maruz kalıyor. Yusuf’a da yüz vermiyor. Ama Yusuf inatçı. Ailesinin onu komşu kızıyla evlendirmesine pabuç bırakmıyor ve bir yolunu bulup soluğu Aynalı Konak’ta alıyor. Bundan sonra Mehmet Usta’nın hayat verdiği İkram Usta’nın yerine geçen Yusuf ile Züleyha’nın hikâyesini izleyeceğiz. Bir Yusuf Masalı müziğiyle, dekoruyla, kostümüyle ve anlattığı hikâyeyle bana fazlasıyla Tosun Paşa’yı hatırlattı. Dizinin tadı da Tosun Paşa’ya yakındı.

Oyunculuklar tertemizdi

Oyunculuklara gelirsek… İnan Ulaş Torun son zamanlarda çok beğendiğim oyunculardan biri. Aslında ben onu Bir Çocuk Sevdim’de keşfettim ve takip etmeye başladım. 6 Mantı’da çok başarılıydı. Bir Yusuf Masalı’nda da komediyi ve dramı harmanlamıştı. Nur Erkul’u Ali Ayşe’yi Seviyor’da hafızama not ettim. Komedi de başarılı olacağına inanıyorum. Yusuf karakteri için yaşı biraz küçük duruyor. Makyajla durumu kotarabilirler. Rozet Hubeş’e bayılıyorum. Hayat Devam Ediyor’da nasıl bir kadınsa, Bir Yusuf Masalı’nda tamamen zıttı bir karakteri canlandırıyor. Bu arada ekrana çok yakışıyor. Tarık Ünlüoğlu, tatlı sert bir Cevdet Paşa. Emin Gürsoy, nerede Kuşçu nerede Yakup Usta dedirtiyor. Burak Satıbol’u hep komedi karakterleriyle izliyoruz. Behzat’ta da konağın komedisi ondan çıkacak. Rolünün hakkını vermiş ama ben onu artık farklı bir projede görmek istiyorum. Dramada nasıl olacağını merak ediyorum. Ömür Arpacı, Mehmet Usta, Caner Kadayıfçı çok başarılılardı. Aslında uzun süre sonra ilk defa oyunculuklarda sorunsuz, temiz bir iş izledim. Tek tek herkesi saymak zor. Herkesin eline sağlık.

Dizi AB’de 15’inci oldu

Bu kadar güzel şeyin ardından AMA diyerek söze gireceğim. TRT 1 artık risk almalı. Bizler 120 dakikalık dizi izlemekten sıkıldık. Üstelik komedide 120 dakika işin ritmini bozuyor. Ayrıca Bir Yusuf Masalı’nın iki bölüm arka arkaya 3 saat yayınlanması işin tadını kaçırdı. Bu reytinglere de yansıdı. Dizi Tüm Kişiler’de 1.64 reytingle 44’üncü, AB’de 2.90 reytingle 15’inci oldu. Bir Yusuf Masalı, komedisini biraz daha artırır, 60 dakika yayınlanırsa bence çok tadında bir işe imza atarlar. Uzun zamandır özlediğimiz bir iş ortaya koyarlar. Tosun Paşa damarını yakalamışken, umarım TRT 1 reyting mücadelesine girip diziyi harcamaz.

DİĞER YENİ YAZILAR