Adı Huysuz ama içi sempatik oyun: Huysuz

Haberin Devamı

Pazartesi akşamı Engin Alkan, Büşra Pekin, Deniz Uğur, Haki Biçici, Gülhan Tekin, Umut Temizaş ve Esra Akbaş’ın rol aldığı müzikal komedi Huysuz’u izledim. Oyun, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'nun kurucularından, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Alaittin Eraslan anısına oynanıyor. Beş farklı Moliere komedisi olan Hastalık Hastası, Cimri, George Dandin, Zoraki Evlenme ve Teodor Kasap’ın Moliere’den adaptasyonu olan İşkilli Memo’dan yola çıkılarak yazılan müzikalin yönetmenliğini Engin Alkan üstleniyor. Huzurevinde kalan “Moliere’in Huysuzu” lakaplı Armağan Özcan adlı eski bir tiyatro oyuncusunun zihninde canlanan hayal ve gerçek arasında geçen bol kahkahalı bir oyun Huysuz. Ama bugünün düzenine de sağlam göndermeleri var. Oyunun şarkı sözleri de Engin Alkan’a ait. Oyunda her oyuncu iki karakter canlandırıyor. Deniz Uğur hem Elmas Hanım hem de Madam Biju karakteriyle en çok alkışı hak edenlerden… Uğur’u bugüne kadar hep dizilerde izlemiştim. İlk defa tiyatro sahnesinde seyrederken “Bugüne kadar neden tiyatrodan uzak kaldın Deniz Uğur?” derken buldum kendimi. İnanılmaz eğlenceli bir karakteri canlandırıyor. Seyirciyle olan iletişimini de hiç bırakmıyor. Gülhan Tekin son yıllarda komedi alanında en sevdiğim isimlerden… Oyunda hem Mürşide Huzurlu hem de Amber karakterlerini canlandırıyor. Mürşide ve Amber kostümünden mimiklerine sizi gülmekten kırıp geçirecek.

İyi ki Engin Alkan var

Haki Biçici, Arif Huzurlu ve Memo karakterleriyle sahnede arz-ı endam ediyor. Her ikisindeki performansı da görülmeye değer… Onu izlerken hem kızacaksınız, hem hüzünleneceksiniz, hem de güleceksiniz. Umut Temizaş ve Esra Akbaş Klean ve Sümbül olarak karşımıza çıkıyorlar. Onlar umutsuz bir aşkın kahramanları… İki âşık onca yanlış anlaşılmaya rağmen kavuşmaya çalışıyor. Büşra Pekin Melek Hemşire ve Anjelik’i canlandırıyor. Özellikle Anjelik’le ciddi bir yük alıyor. Neredeyse her sahnede var ve performansıyla takdiri fazlasıyla hak ediyor. Oyunun yazarı, yönetmeni, şarkı sözlerinin sahibi ve oyuncusu Engin Alkan’a gelirsek, aslında ne desem boş. İyi ki Engin Alkan var ve tiyatro için bu kadar emek harcıyor. Her şey güllük gülistanlık gibi görünüyor ama oyunun bana kalırsa en büyük sorunu süresi. Çünkü tam üç saat sürüyor. Bu da ister istemez seyircinin bazen oyundan kopmasına neden oluyor. Gerçi üç saat aynı koltukta oturmaya tahammül edemeyecek ben bile hiç sıkılmadan izledim ama biraz daha kısa olursa eminim kusursuz olacak. Huysuz, sizi üç saat boyunca güldürmeyi ama güldürürken de zihninize bir çengel atmayı vaat ediyor. Yalnız sonunda attığınız kahkahaların bedelini gözyaşlarınızla ödeyebilirsiniz, benden söylemesi… Huysuz’u izlemenizi öneririm. Unutmadan, bu cumartesi 20.30’da Trump Tiyatro Salonu’nda sahne alacaklar.

Küçük Ağa tanıtımı önyargımı yok etti!

Erler Film imzalı Küçük Ağa dizisinin önceki akşam tanıtımı yayınlandı. Başrollerini Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Zeki Alasya ve Öyle Bir Geçer Zaman ki’nin küçük yıldızı Emir Berke Zincidi’nin oynadığı dizi, ne yalan söyleyeyim tanıtımıyla önyargımı silip attı. Küçük Ağa’nın dizi olacağını duyduğumda “Asla olmaz” diye düşünmüştüm. Son derece klişe bir tanıtım olmasına rağmen inanılmaz sıcak bir iş izlenimi veriyor Küçük Ağa. İşin içine Zincidi’nin sempatisini de koyarsak bizi bir yandan ağlatacak ama diğer taraftan kahkahaya boğacak bir proje geliyor. Eğer sağlam bir senaryoyla karşımıza çıkarlarsa Kanal D’nin sezonun başından beri gülmeyen yüzünü de güldürecektir Küçük Ağa.

DİĞER YENİ YAZILAR