“Şebnem’le Ronaldo’yla Messi gibiyiz”

Haberin Devamı

Hakan Yılmaz, Şebnem Bozoklu, Yeliz Şar, Fırat Doğruloğlu, Tuluğ Çizgen, Sezai Aydın, Enis Arıkan, Fatma Topbaş, Ali Yoğurtçuoğlu, Çağlar Çorumlu, Ruhi Sarı, Gamze Topuz, Alina Boz, Arda Anarat, Elif Verit’in rol aldığı Cesur Hemşire dizisi set ziyaretime devam ediyorum. Hakan Yılmaz ve Şebnem Bozoklu çekimdeler. Ama bir boş anlarını yakalayıp “Hadi artık biraz sohbet edelim” diyorum. Hakan Yılmaz’la ilk kez tanışıyoruz. Ancak nedendir bilinmez benim ona karşı önyargım vardı. Biraz ukala bir adamla karşılaşacağımı düşünüyordum. Ancak kendisiyle alay etmesini bilen ve mütevazı biri olarak çıktı karşıma. Cesur Hemşire’nin öyküsü yönetmen Bora Onur ve Hakan Yılmaz’a ait. Hazır sohbete başlamışken “Erkekten hemşire olur mu sorusunu sorduran dizi fikri neden çıktı” diyorum. Yılmaz, soruma kendi üslubuyla cevap veriyor: “Ayrılsak da Beraberiz’den beri rol aldığım işlerde aşk ve kadın-erkek ilişkileri vardı. Kadın ve erkek arasında yaşanacak ne varsa yaşamış biriyim. Profesyonel ilişki erkeği oldum. Artık kız peşinde koşacak adam değilim. 45 yaşıma geldim. (Gülüyor) Bu kez bir meslek hikâyesi yapalım ve hem mizah hem de ilişki oradan yürüsün istedik. Mesleği hemşire oldu.” Bora Onur ve Hakan Yılmaz haftada bir kez senaryo toplantılarına da katılıyormuş.

“Şebnem’le Ronaldo’yla Messi gibiyiz”


Kadir İnanır arayıp “Bıyık bıraksın” dedi

Hakan Yılmaz’ın sürekli bıyıklı oynaması aldığı eleştirilerin başında geliyor. Daha önce de yazmıştım. Sektörde bazı oyuncular için bıyıklı oynadıklarında reyting alındığına inanılıyor. Onlardan biri de Hakan Yılmaz. O da bu dertten mustarip. Yılmaz, “Ali Ayşe’yi Seviyor’da bıyıkları kestim, insanlar sete gelip ‘Ay size bakamıyoruz’ diyorlardı. Bozulmaya başladım. Bıyığı kesince maymuna mı benziyorum? Sonra reytingler düşmeye başladı. En son Kadir İnanır yapımcımızı arayıp ‘Ben 40 yıldır bıyıklıyım. Bıyık bıraksın’ dedi. Tekrar bıyık bıraktım ve reytingler yükseldi” diyor. Bugüne kadar Hakan Yılmaz’ı hiç dram oynarken izlemedik. Üstelik kendi projelerini yapabilecek güce sahip. Ben sizi dramda görmek isterdim diyorum. Kocaman bir iç çekip “Açıkçası ben de oynamak isterim. Ama bana hep komedi rolleri geliyor. İş yapmak ve para kazanmak zorundayım. Yapımcılara dram mı yapsak diye gittiğimde de hemen ‘Komedi olsun’ diyorlar. Seyirci de, yapımcı da seni bir kalıba sokuyor. Ama komedi işleri de ciddiye alınmıyor. Mesela sokakta sana enseye tokat davranabiliyorlar. Fakat Kenan İmirzalıoğlu’nun yürürken enseye tokat yiyeceğini zannetmiyorum. Biz aslında zor bir şey yapıyoruz. Bir insanı güldürmek çok zor” diyor.

“Ben kusurlu birini oynamalıyım”

Şebnem Bozoklu sette çok mutlu olduklarını söylüyor. 30 yaşından sonra kendisini mutlu eden şeyi bulduğun söyleyen Bozoklu, “Kendimi nasıl bir şeyin içinde konforlu hissettiğimi artık anladım. Çok düzgün birini oynadığımda mutlu olmuyorum. Benim mutlaka fırlama, kusurlu birini oynamam lazım. Ceyda karakteri de oyuncu olarak ihtiyacım olan şeyi tamamen karşılıyor. İlk defa sit-com’da oynuyorum ve tadını çıkarıyorum. Hakan’la oynarken hiçbir pasın gol olmadan dönmüyor” diyor. Hakan Yılmaz, “Şebnem’le Ronaldo’yla Messi gibiyiz. Çok uyumlu bir ikili olduk. Şebnem’le oynamayı çok istemiştim ve sonunda oldu” diye sözü bitiriyor. Cesur Hemşire’nin setinde geçirdiğim 6 saatte gördüm ki, herkes halinden memnun. 5’inci bölümden sonra çok daha iyi olduğuna inanılıyor. Dışarıda kar yağarken ben yola koyuluyorum, yönetmen Bora Onur ise oyuncularına “Oyun” diyor. Ben gerçek hayatıma yol alırken, onlar Ceyda ve Cesur’a rol alıyorlar.

DİĞER YENİ YAZILAR