Altındağlı Kolpaçino olacak

Haberin Devamı

Şafak Sezer, Aydemir Akbaş, Hande Ataizi ve Başak Sayan’ın başrollerini paylaştığı Altındağlı, pazartesi akşamı ekrana gelmedi. Kanal internet sitesinden dizinin tanıtımı ve adını da kaldırınca özellikle sosyal medyada yayınına son verildiği haberleri yayıldı. Açıkçası hem reytingleri hem de içeriği nedeniyle ben de bu ihtimalin olabileceğini düşündüm. Kanalı ve yapımcıyı arayınca işin aslı ortaya çıktı. Efendim, Altındağlı yayından kaldırılmadı. Ancak hem içeriği hem de yönetmeni değişti. Adı da değişebilir. Yani anlayacağınız aynı ekip, başka yönetmen ve senaryoyla yeni bir dizi yapacak. Yapımcı Ali Gündoğdu, “Biz iyi niyetli bir Sopranos uyarlaması yapmak istedik. Ancak Şafak Sezer ve Aydemir Akbaş izleyicinin gözünde hep komediyle anımsandığı için karşılığını alamadık. O nedenle işi Türkleştiriyoruz. Komedi dizisi yapacağız. Ekip yeni konsepte çalışıyor. Dizinin yönetmenliğini de Mustafa Şevki Doğan üstlenecek” diyor. Şafak Sezer’in komedi de izleyicisi var. Türk Malı, Alemin Kıralı uzun süre devam eden dizilerdi. Mustafa Şevki Doğan’ın da yeni konsepte farklı bir anlayış getireceğini düşünüyorum. Ne derler, zararın neresinden dönersen kârdır. Zaten dizinin oyuncu kadrosu hepimize Kolpaçino’yu hatırlatmıştı. Umarım, yeni Altındağlı Kolpaçino izleyicisini bulur.

Kansersiz Yaşam için Yaşa-Tır dediler

Pazartesi akşamı Kansersiz Yaşam Derneği’nin Four Seasons Otel’de düzenlediği Yaşa-Tır etkinliğine katıldım. Meltem Cumbul’un sunuculuğunu üstlendiği geceye iş, sanat, cemiyet ve spor dünyasından isimler katıldı. “Kanserde erken teşhis hayat kurtarır” sloganıyla yola çıkan, Türkiye’yi gezip kanser taraması ve eğitim verilecek iki tır hazırlanması için düzenlenen gecede bağışlar Üç Adam; Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak tarafından toplandı. Kendilerinin 30 bin lira bağış yaparak başlattığı gecede iki tır parası toplandı. Finalde Nilüfer şahane bir konser verdi ve kulaklarımızın pasını sildi. Geceye destek veren herkese teşekkürler. Ne yazık ki, bu ülkede insanlar grip olur gibi kanser oluyor. Bu tırlar sayesinde hastaneye gidemeyen kişilere hizmet verilecek. Dilerim iki tır, yüzlerce tıra dönüşür.

Turak Beni Böyle Sev’den ayrıldı

Beni Böyle Sev dizisini izleyenler bilir, az mı bekledik Nezih ve Reyhan kavuşsun diye… Tam birbirilerine aşklarını itiraf ettiler ve biz ekran karşısında “Oh” demiştik ki, bu kez Nezih’in yani Mert Turak’ın diziden ayrıldığını öğrendik. Turak, Twitter hesabından “Kalbimin yarısını Cem Tabak’ın setinde bırakıp Beni Böyle Sev dizisinden ayrılmış bulunmaktayım. Ben dizimden ayrılmamak için elimden geleni yaptım ama bu yapım şirketinin kararıdır” diye açıklama yaptı. Ben de yapımcı Çağrı Bingüller’i arayıp neden böyle bir karar aldığını sordum. Bingüller, “Mert Turak’la 40’ıncı bölümde yollarımızı ayırıyoruz. Sinema filmi çekerken programımızı ona göre ayarladık. Tiyatro çalışmaları da var. O nedenle programlayamıyoruz. Bu durum bize uymadı. Şimdilik yeni bir karakter almak gibi bir niyetimiz yok. Sonrası için duruma bakacağız” dedi. Açıkçası Beni Böyle Sev’i takip eden biri olarak üzüldüm. Çünkü Mert Turak çok iyi bir oyuncu ve samimi bir Nezih karakteri çıkarmıştı. İki taraf için de hayırlı olur inşallah ama ben Nezih’i özleyeceğim.


DİĞER YENİ YAZILAR