Tarantino’nun yeni filminin başrolü oldu

Haberin Devamı

Saadet Işıl Aksoy’dan sonra bir Türk oyuncu daha Hollywood’a adım atıyor. Daha önce Esir Kalpler ve Yeni Baştan dizilerinde rol alan, Sınav filminde Hande karakterine hayat veren Betül Alganatay, Quentin Tarantino’nun çekeceği The Dominican filminde başrol oynayacak. 2009 yılında New York’a giden ve HB Stüdyoları’nda eğitim alan Alganatay, Uta Hangen’in son öğrencilerinden. Gelelim, Tarantino’yla yollarının nasıl kesiştiğine. Algan-atay, 2009’da Tarantino’nun yeni bir film çekeceğini öğrenir ve deneme çekimine katılır. Ama hiç ses çıkmaz. 2013 başında Türkiye’ye döner ve Actedcity Oyunculuk Stüdyosu’nu kurar.

29 Ekim’de Amerika’daki menajerinden telefon gelir ve Tarantino’nun filminde Victoria karakteri için kendisinin seçildiğini öğrenir. Mayıs 2014’te başlayacak film, İspanya, Dominik Cumhuriyeti, New York ve Katar’da çekilecek. Ancak eğer bir Türk yapımcıyla anlaşırlarsa filmin açılış sahnesi Türkiye’de çekilecek. O zaman Algan-atay’ın canlandıracağı Victoria karakteri Türk olacak. The Dominican, kirli işlere bulaştığı için New York’tan kaçan ama annesinin ölümüyle geri dönüp geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalan, karısı Jenny ve yasak aşkı Victoria arasında kalan David Ortiz’in hikâyesini konu alıyor. Betül Alganatay’ın canlandıracağı Victoria filmin en yaşama bağlı ama aynı zamanda da intihara meyilli karakteri. Bir Türk oyuncunun Tarantino’yla çalışacak olması sektör adına sevindirici bir haber. Alganatay’a kocaman tebrikler.

Bugünün Saraylısı yanlış günde yarışacak

SELÇUK Yöntem, Nazan Kesal, Serhat Teoman, Cansu Tosun ve Ali Ersan Duru’nun başrollerini oynadığı, Kudret Sabancı’nın yönetmenliğini üstlendiği Bugünün Saraylısı dizisinin yayın günü cumartesi olarak açıklandı. Açıkçası bu beni şaşırtan bir karar oldu. Çünkü atv’nin bu sene başlatacağı iddialı dizisini hafta sonuna hem de prime time’da sekiz tane işin yarıştığı bir güne koyması mantıklı bir karar gibi gelmedi. Cumartesi TRT 1 Osmanlı Tokadı, STV Şefkat Tepe, Star Yetenek Sizsiniz, Show Adını Kalbime Yazdım, Fox Fatih Harbiye ve Lale Devri, Kanal D Arka Sokaklar ve Kayıp’la yarışa katılıyor. Çok kolay bir gün gibi görünmesine ragmen en zor günlerden biri. Üstelik Fatih Harbiye ve Bugünün Saraylısı birbirine çok benzeyen işler ve Fatih Harbiye kemik kitlesini çoktan yarattı bile. Her hafta reytingini yükseltiyor. Bugünün Saraylısı, cumartesi reyting matematiğinin allak bullak olduğu bir günde 3.5-4 reytinglere ulaşabilir. Ancak bu reyting onu mutlu etmez. Çünkü atv, ikinci kanal. Pazartesi Karadayı’yla, salı Kaçak’la, çarşamba Doksanlar’la, perşembe Kurtlar Vadisi Pusu’yla 5 reytingin üstüne çıkıyor. atv, Bugünün Saraylısı’nı muadilinin ekranda olduğu bir güne alarak dizinin kaderiyle oynuyor. İlle de hafta sonuna koyulacaksa, ben olsam Bugünün Saraylısı’nı pazar gününe alırdım. Çünkü ekranda pazar akşamları yayınlanan bir kadın draması yok. Bu da kanalın avantajı olurdu.

Benim İçin Üzülme’de değişiklik!

BAŞROLLERİNİ Fulya Zenginer, Tansel Öngel, Öykü Çelik, Ünal Silver, Çağlar Ertuğrul, Eren Hacısalihoğlu ve Selin Şekerci’nin paylaştığı Benim İçin Üzülme dizisinin hem senaristi hem de yönetmeni değişti. Senaristler Ayhan Sonyürek, Kurtuluş Balekoğlu,Pınar Ordu Arslan ve Nur Araboğa yerine Rüya İşçileri yani İlker Arslan, Meriç Demiray, Cem Görgeç, Barış Erdoğan, Cenk Bogatur geldi. Yönetmen Serkan Birinci’nin yerine ise Aydın Bulut. Yeni ekip diziyi 42’inci bölümden itibaren devralacak.

DİĞER YENİ YAZILAR