İntikam’da olay çok heyecan yok

Haberin Devamı

İntikam, perşembe akşamı merakla beklenen yeni sezonunu açtı. Ama bana kalırsa asıl yarattığı merak dizinin öyküsüyle ilgili değildi. Malum, geçtiğimiz hafta dizinin başrol oyuncusu Nejat İşler, diziden ayrıldı ve yerine apar topar başka bir oyuncu yani Yiğit Özşener geldi. O nedenle açıkçası ben en çok Özşener’in İşler’in yokluğunu doldurup doldurmadığıyla ilgilendim. İmzayı attıktan sonra sete çıkmak ve 22 bölüm boyunca başkasının oynadığı bir karakteri sırtlanmak sanılanın aksine çok zordur. Fakat Yiğit Özşener iyi bir oyuncu olduğu için bunun altından kalkmış.

Sürprizsiz bölümdü

Onun oyunculuğuna laf edemem fakat tabii ki izleyicinin alıştığı bir karakteri başka bir oyuncudan seyretmesi yabancılaşma etkisi yarattı. İkisi de beğendiğim oyuncu fakat ben İşler’in devam etmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Dizinin bir diğer değişen oyuncusu ise Aslı karakteriydi. Daha önce Dilşad Çelebi canlandırıyordu, bu bölüm Zeynep Özder’i izledik. İlk sezon bu karakterin rolünün ağırlığı bu kadar değildi. O nedenle ciddi bir yabancılaşma yaratmadı. Gelelim dizinin ilk bölümünde olanlara... İntikam, yeni bölümünü Soçi Sahilleri’nde açtı. Bir kütüğe bağlanmış Yağmur, boğulmak pahasına geçmişinde annesine dair anılar hatırlamaya çalışıyordu. Bu sahnelerde Beren Saat kendisi oynamış, hatta elini incitmiş.

Helal olsun, pek çok oyuncu dublör kullanabilirdi. Bütün bölümden anladığımız Haldun, çevirdiği dolaplarla Şahika’yı öldürdüğünü zannetmiş. Cemre’yi akıl hastanesine kapatmış ve başına kendi doktorunu dikmiş. Emre, Yağmur’u unutamamış ama Aslı’yla beraber... Yağmur annesini arıyor. Rüzgar, Derin’in hamileliğine teslim olmuş ama o da Yağmur’u unutamamış. Şahika aslında ölmemiş ve Yağmur’un ölüm fermanını verdi. Alt alta yazınca pek çok olay yaşanmış gibi görünse de ekrana gelen dramada bunlar sıradan şeyler gibi yansıtıldı. İlk bölümde hiç heyecan yoktu. Biz ne Yağmur’un boğulacağına şaşırdık, ne de Şahika’nın ölmediğine... Sürprizsiz bir bölümdü. Dizinin neredeyse hiç tansiyonu yoktu. Yönetmenin nedense tercihi bu olmuştu. Benim İntikam’da izlemekten en keyif aldığım karakter Hakan, yani Engin Hepileri... Çünkü yaşanan her şeyi çok sıradanmış gibi gösteren rejide tek hareketi ondan izliyoruz. Diziye heyecan katıyor.

Zengin Kız Fakir Oğlan İntikam’ı devirdi

PERŞEMBE akşamlarının galibi Kurtlar Vadisi Pusu. İntikam da onun en yakın takipçisiydi. Ancak bu hafta gördük ki, her devrin hikâyesi Zengin Kız Fakir Oğlan Tüm Kişiler’de İntikam’ı zorlayacak. TRT 1, son yıllarda dizileriyle fark yaratıyor. Perşembe akşamları da, bir yanda Polat ve adamlarının yarattığı kahramanlık etkisi, diğer tarafta Amerikan yapımı intikam hikâyesi varken, Zengin Kız Fakir Oğlan Tüm Kişiler’de 4.93, AB’de 5.91 reyting aldı. Farkındaysanız, pek çok yüksek prodüksiyonlu diziden bir hayli fazla reytinge ulaşıyor. Bu da seyircinin artık gülmek istediğini de gösteriyor. Haftaya bu yarışa Uğur Yücel, Binnur Kaya, Gökçe Bahadır ve Caner Cindoruk’un başrol oynadığı Aramızda Kalsın dizisi katılacak. Polat’ın geriliminden, Yağmur’un intikamından sıkılanlardan soluğu aile ve komedi hikâyelerinde alacak. Bakalım, önümüzdeki hafta reyting sırlamasında neler olacak?

DİĞER YENİ YAZILAR