Ferzan Özpetek, Sezen Aksu ve Yıldırım Türker dizide buluşuyor

Haberin Devamı

Sezen Aksu, 6-7 Eylül’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde iki unutulmaz konsere imza attı. Yıllardır konserine gidememiştim. Bir arkadaşımın sürpriziyle kendimi konserde buldum. İyi ki gitmişim, hem çok keyifli bir konserdi hem de Sezen Aksu’nun sözlerinin satır aralarından yeni bir haber öğrendim. Öncelikle kabul edelim, diziler hayatımızın çok önemli bir parçası. Konser başlamadan önce ve arasında dev ekranlarda sürekli Kanal D’nin Kayıp dizisinin tanıtımları döndü. Kanal, Kayıp’ı çok önemsiyor. Oyuncu kadrosu, yönetmeni ve senaryosu güçlü. 13 Eylül Cuma akşamı başlıyor. Bakalım Kayıp’ın içinde biz de kaybolacak mıyız? Neyse konumuz bu değil.

Konserde tüyo verdi

Sezen Aksu, konserde hayatının dizi izleyerek geçtiğinden bahsetti. Ben de dizileri çok sevdiğini biliyorum. Aksu, “Kendi yaptığım müziğe övgüde bulunmam ama Kayıp Şehir’in müziğini çok sevdim” diyerek jenerik müziğini söyledi. Bu arada dizinin görüntülerini izledik. Ardından da sahneye Kayıp Şehir’in Duygu’su Ayta Sözeri’yi davet etti. Ayta, Lale Devri şarkısını söylerken bizi bambaşka bir dünyaya götürdü. Sonunda tüm dinleyiciler onu ayakta alkışlıyordu. İşte Sezen Aksu, tam o arada Yıldırım Türker’den bahsetmeye başladı. Türker’in çok yakın arkadaşı olduğunu, Türkiye’de ötekileştirilenleri onun keskin anlatımıyla izlemenin çok keyif verdiğini söyledi. Aksu, tüm bu sözleri boşuna söylemezdi. Hemen araştırmaya başladım ve nedenini buldum. Efendim, Yıldırım Türker benim de yaptığı işlere çok saygı duyduğum, kalemini beğendiğim ve projelerinde değindiği meselelerle zihnimi açan bir isim.

Kayıp Şehir bittiğinde çok üzülmüştüm. Neyse ki, aldığım duyumlara göre Yıldırım Türker yeni bir diziyle yakında karşımızda... Dizinin konusu sır gibi saklanıyor. Ama birkaç detay öğrendim. Bunlar bile beklentimi yükseltti. Öncelikle Türker’in yazdığı dizinin müziklerini Sezen Aksu yapacak. Dizinin kanalı Show TV. Ama en şaşırtanı yönetmeni oldu. Çünkü diziyi İtalya’da yaşayan, filmleriyle hem Avrupa’dan hem de Türkiye’den tam not alan Ferzan Özpetek yönetecek. Özpetek, dizinin sadece 6 bölümüne imza atacak. Şu sıralar oyuncu seçimleri yapılıyor. Merakla bekliyorum. Çok iyi bir dizi geleceğine de eminim.

Eski eşi için gözyaşı döktü

ARKA Sokaklar, cumartesi akşamı 8’inci sezonunu açtı. Diziye Gülcan Arslan ve Gizem Soysaldı’nın katılmasıyla yine zirvede açılış yaptı. Pazartesiden cumaya alınmıştı. Bu sene cumartesi akşamları ekrana gelecek. Bence çok doğru bir karar. Çünkü bu diziyi daha çok çocuklar izliyor. Pazar günü okul olmadığı için kumanda onların elinde olacak. Dizide benim en çok dikkatimi çeken kişi Murat’tı. Yani Uğur Pektaş’tan bahsediyorum. 8 senede hayatıyla dizi ne kadar paralel gitti diye düşünmeden edemedim. Gamze Özçelik’le dizide tanıştılar ve evlendiler. Dizide de evlendiler. Gerçek hayatta çocukları oldu, dizide de oldu. Gerçek hayatta boşandılar ama dizide evliydiler. Sonra Özçelik, Fatih dizisi için Arka Sokaklar’dan ölerek ayrıldı. Murat karakteri, Zeynep’in ardından çocuğuyla birlikte yas tuttu. Herhalde Uğur Pektaş’ın en zor rolü buydu. Düşünsenize eski eşiniz, çocuğunuzun annesi için ne kadar rol de olsa tüm Türkiye’ye acı çektiğinizi gösteriyorsunuz. Ama altından kalkmayı başarmış. Tebrikler...

DİĞER YENİ YAZILAR