Yeni sezonda hangi dizi tutar?

Haberin Devamı

Eylül ayına sadece bir hafta kaldı. Hal böyle olunca kanallarda yeni sezon projelerini bir bir görücüye çıkarmaya başladı. O nedenle bugün biraz ahkâm keseceğim. Malum, A.Ş.K., Fatih, Kayıp, Aramızda Kalsın, Medcezir, Ben Onu Çok Sevdim, Eski Hikâye, O Ses Türkiye’nin tanıtımları taze taze çıktı. Önce A.Ş.K’la başlayalım. Yapımcılığını Gold Film, yönetmenliğini Ömür Atay’ın üstlendiği dizide Hazal Kaya, Hakan Kurtaş, Aslı Tandoğan, Kaan Urgancıoğlu ve Nebahat Çehre başrolleri paylaşıyor. Dizinin konusuna gelince; tenis hocası Azra ve yüzme hocası Kerem birbirine deli gibi âşıktır. Kader onlara öyle bir ağ örer ki, başlarını beladan kurtarmanın yolu Kerem’in Şebnem’le evlenmesidir... Bence bu dizinin tutma ihtimali yüksek. Çünkü Türkiye’de zengin-fakir çatışmaları iyi işlenirse her zaman talep vardır.

Fatih duygu veremedi

Fatih’in önceki akşam tanıtımı yayınlandı. Mehmet Akif Alakurt, Gamze Özçelik, Birkan Sokullu, Seda Akman’ın rol aldığı Fatih, bu senenin en ihtişamlı işi ama tanıtımdan o duyguyu çok hissedemedik. Merak uyandırdığını itiraf etmeliyim. Ama ahkâm kesmek için bir tanıtıma daha ihtiyacımız var. Kayıp, konusunda şüphelerim olduğunu daha önce yazmıştım. Mete Horozoğlu, Dolunay Soysert, İlker Kaleli, Aslı Enver ve Kaan Taşaner’in başrollerini paylaştığı dizi dünyada çok izlenen ama ne yazık ki Türkiye’de ilgi duyulmayan bir tarzı konu alıyor. Bir çocuğun kaçırılmasının ardından ailenin sırlarının deşifre olmasını konu alan dizinin en büyük şansı ise yönetmeni Zeynep Günay Tan. Eminim bizi o çocuğun kaçırılması hikâyesiyle kanırtarak ağlatacak. Çünkü o işine duygusunu katmadan çekmez. Yine de Kayıp’la ilgili kafamda soru işaretleri var. İlk bölümü izlemeden olumsuz fikir söylemek istemem ama işi zor.

Aramızda Kalsın alternatif iş

Uğur Yücel, Binnur Kaya, Gökçe Bahadır ve Caner Cindoruk’lu Aramızda Kalsın’ın tanıtımları size de çok tanıdık gelmedi mi? Biz bu aileyi sanki Yabancı Damat’ta, Canım Ailem’de gördük. Aramızda Kalsın belli ki bize hem komik hem de sıcak bir hikâye anlatacak. Ama büyük bir iddiası olamaz. Bence bu yılın alternatif işi olur. Medcezir, tarışmasız bu yılın en merak edilen işlerinden. Çağatay Ulusoy, Serenay Sarıkaya, Mine Tugay, Barış Falay ve Taner Ölmez’in başrollerini paylaştığı dizinin önceki akşam birinci bölüm tanıtımı yayınlandı. Kesinlikle izlediğim tanıtımlar arasındaki en özenilmiş işti. İzleyicide müthiş bir merak uyandırıyordu. Medcezir, tanıtımından tutma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ortaya koydu. Bu arada diziyi Ali Bilgin yönetiyor. Ona da dikkat çekmek lazım. Zira, daha 32 yaşında olmasına rağmen farkını gösterdi. Son olarak 20 Dakika’yı yönetmişti Bilgin ama belli ki bu projeden sonra adını daha çok anacağız.

Acun dizileri zorlar

Mehmet Aslantuğ, Birce Akalay ve İdil Fırat’ın başrolünü paylaştığı, Adnan Menderes’in hayatını anlatan Ben Onu Çok Sevdim benim heyecanla beklediğim proje. Çünkü Türkiye’nin en sevilen başbakanlarından birinin özel hayatını ne kadar anlatabileceklerini merak ediyorum. Tanıtımda “Benim anlatmaya cesaretim var. Sizin dinlemeye cesaretiniz var mı?” diye soruyorlar. Eğer cesurca anlatılırsa bence izlenecek projeler arasına adını yazdırır. Eski Hikaye, TRT 1’in bu sezon en iddialı işi. Buğra Gülsoy, Funda Eryiğit ve Murat Daltaban’ın başrollerini paylaştığı dizi bir intikam hikâyesi anlatacak. Bu yılın sürpriz işlerinden olma ihtimali yüksek. Gelelim, haftanın iki günü dizilere kafa tutacak O Ses Türkiye’ye… Bu sene Hülya Avşar ve Mustafa Sandal’la yollarını ayıran Acun Ilıcalı, Gökhan Özoğuz ve Ebru Gündeş’i jüriye aldı. Ben şimdiden Hadise ve Ebru Gündeş arasındaki atışmaları hayal edebiliyorum. O Ses Türkiye, bu sezon dizileri bir hayli zorlayacak gibi görünüyor.

DİĞER YENİ YAZILAR