Halis Karataş film oldu

Sanırım 1990’lardayız. Ben daha 10’lu yaşlarımdayım. Ülkede ne olup bittiğini bilmiyorum ama sanırım ekonomiyle ilgili zor günlerden geçiyoruz. Çünkü annem ve babam sürekli hesap yapıyorlar. İşte tam o günlerde sürekli bir jokeyden bahsediliyor. Adı Halis Karataş. Hayatımda jokeyin ve at yarışının ne olduğunu Halis Karataş adıyla öğreniyorum. Bu kadar tanınmasının nedeni ise hep en geriden gelmesine rağmen yarışı kazanması…

Halis Karataş film olduYani olmaz denileni yapıyor, küçümseneni zirveye taşıyor, azmin ne olduğunu öğretiyor, umut aşılıyor. Benim ona dair bildiğim başka bir şey yok. Büyüdükçe adını daha az duyuyorum. Fakat geçen sene yönetmen arkadaşım Ahmet Katıksız’ın Halis Karataş’ın hayatını filmleştirdiğini duydum. Ancak ne yalan söyleyeyim, nasıl bir hayatı olduğunu da hiç merak etmemiştim. Ta ki birkaç gün önce önüme Şampiyon filminin tanıtımı düşene kadar... Kendimi sürekli tekrar et tuşuna basarken buldum. 8-9 defa arka arkaya izlemişimdir tanıtımı... Ay Yapım ve Med Yapım ortaklığında çekilen, senaryosunu Ahmet Katıksız ve Serkan Yörük’ün kaleme aldığı, yönetmen koltuğuna Ahmet Katıksız’ın oturduğu, başrollerini Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın paylaştığı film; Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki o büyük aşkı beyazperdeye taşıyor. Yani ortada sadece bir umut değil, çok büyük iki aşk hikayesi var. Haliyle oturup araştırdım. Çünkü tanıtım muazzam, acayip merak uyandırdı. Film 7 Aralık’ta vizyona giriyor. Yine ülke olarak 1990’lardaki gibi bir dönemden geçiyoruz. Bu defa da Halis Karataş belki filmdeki hikayesiyle hepimize umut olur.

Haberin Devamı

Kızım’a bir anne lazım

Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız, Serhat Teoman ve Tugay Mercan’ın başrollerini paylaştığı Kızım, aslında tam da olması gerektiği gibi oyuncu sayısıyla karşımıza çıkıyor. Ama dizi 130 dakikadan uzun olduğunda az sayıda mekan ve oyuncu sürekli kendi etrafında dönüyormuş hissi uyandırıyor. Kızım dizisi için bunu ilk bölümden beri yazıyorum. Bu diziye kadın oyuncu lazım. Kesinlikle anne gerekli diye düşünürken sonunda haber geldi. Kızım’a Selin Şekerci katılıyor. Yüksek ihtimal Öykü’nün annesi olarak gelecek. Selin oyunculuğu çok güçlü bir isim. Buğra Gülsoy ve Serhat Teoman’la da yakın arkadaş. Bunun kesinlikle diziye yansıyacağına eminim. Bence bu diziye bir de yaşça büyük bir anne karakteri de lazım. Duygusu çok sağlam ama böyle devam ederse Kızım düşüşe geçer.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR