Cuma akşamı dengeler değişiyor

Televizyon ekranının her günü zor ama cuma sanki bambaşka bir rekabet yaşanıyor. Kanal D Arka Sokaklar dizisiyle Tüm Kişiler’de zirveyi asla hiçbir yapıma bırakmıyor.

Cuma akşamı dengeler değişiyor

Atv Aşk ve Mavi, Show Gülperi, Star İstanbullu Gelin, TV8 Kızım dizileriyle kadın izleyiciyi kazanmaya çalışıyor. TRT 1 Payitaht Abdülhamit dizisiyle alternatif oluşturuyor. Sonuçlar gösteriyor ki, Kızım cumaya hızlı bir giriş yaptı. Hem Tüm Kişiler, hem de AB’de ikinciliğe oturdu. İstanbullu Gelin’i geçen hafta yerinden edip zirveye yerleşmişti ama bu hafta ikinciliğe geriledi. Bu rekabet devam eder. Gülperi ilk 5’te kalmayı sürdürüyor. Bence yükselme potansiyeli yüksek bir iş, tabii dünyaya inandırma meselesine daha çok yüklenilmesi gerekiyor. Aşk ve Mavi geçen sezona göre büyük bir düşüş yaşıyor ama oyuncu değişikliğiyle birlikte toparlama yaşama ihtimali var. Payitaht Abdülhamit cuma akşamı başladı. Yenilenen kadrosuyla ve rejisiyle kesinlikle övgüyü hak eden bir iş. Bir de senaryosu mesaj vermekten daha çok hikaye anlatsa bence dünya standartlarında bir dizi. Yeni sezonun ilk bölümünde açılış reytingi fena değil ama bu sezon iddiası yüksek Abdülhamit’in. O nedenle önümüzdeki haftalarda cuma akşamı yine karışır. Üstelik daha ortada Fox’un Hayat Gibi dizisi yok. O da bu yarışa katıldığında dengelerin yeniden değişimine şahit olacağız.

Haberin Devamı

Cuma akşamı dengeler değişiyor

İyiliğin kazanacağına inananların filmi

Evlenebilmek için iş bulmaya çalışan Ferhat ve ailesinin başından geçenlerin anlatıldığı Babamın Ceketi, cuma günü vizyona girdi. Senaristliğini, yönetmenliğini ve oyunculuğunu Müfit Can Saçıntı’nın üstlendiği filmde; Mert Turak, Erkan Can, Uğur Demirpehlivan, Ünal Yeter, Elif Nur Kerkük ve Ayşen Gruda rol alıyor. Film aslında komedi diyeceğim ama dramı da oldukça yüksek. O nedenle izlerken de arada kaldım. Sanki komedi ve dram yarı yarıya paylaştırılmış gibiydi. Uğur Demirpehlivan ve Ayşen Gruda’nın sahneleriyse tam drama bağlandığımız anda kahkaha atmamızı sağladı. Uğur Demirpehlivan’ı dizilerde defalarca izlemiştim ama sinema perdesinde bir başkaydı. Öyle minimal bir performans sergilemişti ki, daha fazla film çekse de izlesem diye düşündüm. Babamın Ceketi’ne gelince iyiliğin kazanacağına inananların filmi diyebilirim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR