En iyi vatandaş ödülü verildi

Önceki akşam İstanbul’da çok önemli bir ödül töreni gerçekleşti. TRT World Citizen etkinliğinin ödüllendirildiği gecede dünyanın gerçekleri bir kez daha yüzümüze bir tokat gibi çarptı. Bu ödül töreninde en iyi film ya da dizi ödülü verilmiyordu. En iyi dünya vatandaşları ödüllendirildi. Bu bağlamda; eğitim kategorisinde yeraltı okulu ile 30 bin öğrenciyi eğiten Dr. Sakena Yacoobi, #lovearmy (#sevgiordusu) hareketi ile iletişim kategorisinde Fransız sosyal medya fenomeni Jérôme Jarre, hayat boyu başarı kategorisinde, Somali’deki iç savaş sırasında 90 bin kişiye kliniğini açan Dr. Havva Abdi ve Yılın Dünya Vatandaşı Ödülü kategorisinde ölümcül hastalıkları nedeniyle aileleri tarafından terk edilen 80 çocuğa ömrünü adayan Muhammed Bzeek TRT World Citizen Ödülleri’nin sahibi oldu. Gecede Yunanistan’da bir mülteci okulu açan ve yakında Türkiye’de bir okul açacak sanatçı Karsu Dönmez sahne aldı. Öyle hikayeler dinledik ki o gece, bir yandan içimiz acıdı ama bir gerçekle tekrar tekrar yüzleştik. Dil, din, ırk, sınır, düşünce fark etmiyor, bizi birbirimize tek yakınlaştıracak şey kalbimiz! Eğer iyi bir kalbiniz varsa dünyada olup bitenlere duyarsız kalamazsınız.

Haberin Devamı

40 iyi format olmuş

CNN Türk ekranında başlayan Buket Aydın’la 40’ı daha önce yazmıştım. Çarşamba akşamı program konuk Acun Ilıcalı’yla başladı. Oldukça iyi bir format olmuş, ekranda izlenecek yepyeni bir işimiz var artık. Fakat işe biraz daha hareketlilik lazım. Ritmi biraz artarsa kesinlikle çok daha iyi bir iş haline gelecek.

En iyi vatandaş ödülü verildi

Sezon gibi bir gün!

Bence sezon yarın açılıyor. Öyle bir dizi trafiği var ki, hangisine yetişeceğimizi düşünmeye başladım. Çünkü yarın üç dizi birden start veriyor. Kanal D’de Bir Litre Gözyaşı, atv’de Ağlama Anne ilk bölümleriyle yarın akşam başlıyor. Fox’ta üçüncü sezonuna başlayacak olan Savaşçı var. TRT 1’de Elimi Bırakma, Star TV’de Nefes Nefese, TV8’de ise O Ses Türkiye olacak. Sonunda rekabetin zirve yapacağı, sezon gibi sezon diyeceğim bir gün! Ne yalan söyleyeyim ekranda “Şampiyon belli, ikinci kim?” durumunu pek sevmiyorum. O nedenle Pazartesi sabahının reyting tablosu için meraktayım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR