Filmler Bodrum’da tanıtıldı

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası’na ben ilk kez katıldım. Yapımcıların, yönetmenlerin, oyuncuların ve sinemacıların basın mensuplarıyla bir araya geldiği oldukça verimli bir etkinlikti.

Filmler Bodrum’da tanıtıldı

Ben etkinliğin ikinci gününe gidebildim. Yönetmenliğini Murat Şeker’in yaptığı başrollerini Şevket Çoruh, İlker Ayrık ve Murat Akkoyunlu’nun paylaştığı “Çakallarla Dans 5” filminin tanıtımı Murat Şeker Murat Akkoyunlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Daha sonra Müslüm, Çiçero ve Türkish’i Dondurma filmlerinin tanıtımı yapıldı. Filmlerin yapımcısı Mustafa Uslu, Çiçero filminin yönetmeni Serdar Akar, oyuncuları Ertan Saban, Burcu Biricik ve Murat Garipağaoğlu fişe ilmlerini anlattılar. Ertan Saban, “2. Dünya Savaşı’na nasıl girmediğimizi anlattığımız sempatik, acıklı, sert bir ajan filmi yaptık” dedi. Tanıtımını izledik. Gerçekten inanılmaz görünüyordu. Erdal Beşikçioğlu ve Serdar Akar bir araya geldiğinde ortaya bambaşka bir şey çıkıyor.

Binnur Kaya rol alacak

Ayla filminin de yapımcısı Mustafa Uslu üç tane daha yeni film hazırladıklarını ve 2020 yılı Oscar’ı için bir hikaye hazırladıklarını söyledi. Nefis bir gerçek yaşam öyküsü olan projede Rus ve Türk oyuncuların yer alacağını da açıkladı. Antalya’da bir trafik kazası geçiren ve beyninin yarısını kaybeden bir Rus çocuğun ailesi tarafından terk edildiği bu gerçek öyküde; ona otistik çocukları olan bir Türk kadın bakıyor ve o çocuğu 10 yıl yaşatıyor. Doktorların yaşamaz dediği bu çocuğa o Türk annesi sevgisiyle üç kelime bile ettirmeyi başarıyor. Bu filmde Rusya’nın en önemli oyuncularından biri oynayacakmış. O Türk annesine ise Binnur Kaya hayat verecekmiş. Öykü inanılmaz. Eminim ortaya iyi bir iş çıkacaktır ve inşallah Oscar’a gideriz.

Haberin Devamı

Bizi Hatırla 26 Kasım’da vizyonda

Yapımcılığını Avşar Film’in üstlendiği, senarist ve yönetmen koltuğunda Çağan Irmak’ın oturduğu, başrollerini Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk ve Binnur Kaya’nın paylaştığı “Bizi Hatırla” filminin tanıtımı da 8. Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda gerçekleşti. Özge Özberk, Çağan Irmak ve yapımcı Şükrü Avşar’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımda Irmak, hikayenin Şükrü Avşar’a ait olduğunu, aslında önce ona bu hikayeyi yazacağını ama 30’uncu sayfaya geldikten sonra kendisinin çekmeye karar verdiğini söyledi. Özge Özberk ise uzun zamandır Çağan Irmak’la çalışmadıklarını, bu projenin 30’uncu sayfasını okuduğunda artık oynadığı karakteriyle ilgili bir sürü plan yapmaya başladığını söyledi. Özberk, “Bir tarafta sakin bir yaşam var ama diğer tarafta bir kaos ortamında kendimize bakmayı unutuyoruz. Bizi Hatırla bir kez daha kendimize bakıp, kendimizle yüzleşeceğimiz bir çok şey barındırıyor” dedi. Bizi Hatırla 26 Kasım’da vizyona giriyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR