FOX TV’de ne izleyeceğiz?

Yılın en rahat kanalı Fox TV dersem sanırım yanlış cümle kurmam. Zira; geçen sezondan devam eden ve yüksek reytinglere ulaşan dört dizisi var. Yazın iyi sonuçlar elde ettiği, tutmuş bir formatı var. Geçen yılın en çok izlenen filmleri kanalın elinde... Ama televizyonculuk öyle bir meslek ki, her an her şey değişebiliyor. Her daim rüzgara karşı önlemini almak zorundasın. Bugün Fox TV Genel Müdürü Cenk Soner’le buluştuk ve kanalın yeni sezonunu, aldığı önlemleri konuştuk.

FOX TV’de ne izleyeceğiz

- Yaz sizin için nasıl geçti?

Geçen sezon başarılı olan 4 dizimiz devam edeceği için kaygımız önceki yıllara göre daha azdı. O nedenle biz bu yazı gençlere yatırım yaparak geçirdik. Çünkü bugünün gençleri geleceğin televizyon izleyicisi olacak. Bu yaz 4N1K-2 filmini ve 4N1K İlk Aşk dizisini yaptık. Hedef kitlemizin çok üstünde karşılığını aldığımız bir iş oldu. Çok yüksek reytingler almadı ama hedef kitlesine ulaştı. Dijital tarafta izlenmesi çok yüksek. Sosyal medyası yüksek. Sezonda büyük bir rekabetin ortasında, yüksek dramların ortasında zorlanacaktır. Ama ciddi bir reyting kaybı yaşamadıkça dizinin arkasında duracağız.

Haberin Devamı

- Belki de dijitale kaydırabilirsiniz...

Doğru matematiği kurarsak neden olmasın? Ayrıca gençliğe yatırım yaptığımız bu özel yaz mevsimini bir festivalle kapatıyoruz. 15 Eylül Cumartesi günü Küçük Çiftlik Park’ta FoxFest düzenliyoruz. Dizi oyucularımız ve ekran yüzlerimizin de katıldığı çok eğlenceli bir festival olacak.

- Gelelim sezona... Yasak Elma neredeyse sezon sonunda başlamasına rağmen her hafta reytingini yükseltti. Bu hafta Yasak Elma’yı rakiplerinizden bir hafta önce girdiniz. Reytingi maça rağmen çok iyi geldi. Bu diziden böyle bir beklentiniz var mıydı?

Diziler sezon finaline giderken çok güçlenir. Tam da öyle bir dönemde başladı Yasak Elma ve kendisine ciddi bir izleyici kitlesi oluşturdu. Yazın da çok tekrarını yaptık ve her zaman izleyiciden karşılığını aldık. Bu kadar rekabetin içinde yerimizden memnunuz. Ama yeni sezonda yükselmesi sürpriz olmaz. Bu proje bunu yapabilecek potansiyelde...

Haberin Devamı

KADIN EKİMDE GELİYOR

- Kadın, geçen sezon salı akşamı tüm dengeleri değiştirdi. Ezber bozduğunuzu düşünüyor musunuz? Ve ne zaman başlıyor?

Dolu bir gün bile olsa seyirci kitlesinde boşluk yakalarsanız karşılığını alırsınız. Bu sadece matematik, ezber bozmak değil. Alternatif iş koymak! Bir başka taraftan bakarsanız televizyon izleyicisi aslında kadın. Erkek işi diye nitelendirdiğimiz işleri de kadınlar izliyor. Biz matematik yaptık ve karşılığını aldık. Şimdilik kararımız Kadın’ı ekimde başlatmak. Biliyorsunuz televizyonculukta her an her şey değişebilir. Senaryoları okuduktan sonra şunu diyebilirim ki; bu sezon geçen seneden daha iyi olacak.

- Çarşamba gününüz boş. Oraya ne gelecek?

Yaparsın Aşkım-İlker Ayrık devam ediyor. Bu ay salı, çarşamba ve pazar ekrana gelecek. Ayrıca bugün yani perşembe Bizim Hikaye’nin yeni sezonu başlıyor. Cumartesi de Bir Deli Rüzgar ilk bölümüyle ekrana gelecek. Kadın ve Savaşçı’yı da ekimde başlatacağız.

GÜÇLÜ KADINLAR DİKKAT ÇEKİYOR

- Yedek başka işiniz var mı?

Haberin Devamı

Limon Yapım’la Ateşe Koşanlar yapıyoruz. Gerçekten var olan İzmirli itfaiyeci kadınların hikayesini dizi yapıyoruz. Bu seneyi biz “Fox’un güçlü kadınları” olarak tanımlıyoruz. Her projemizde güçlü kadınlarımız dikkat çekiyor.

- Peki, diziler dışında kanalda ne izleyeceğiz?

Pazartesi günü haber sezonu açıyor. Sabah İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat, ana haberde Fatih Portakal olacak. Çağla ile Yeni Bir Gün ve Zuhal Topal’la Sofrada zaten başladı. Bu tip programlara zaman tanımak lazım. Okullar açıldıktan sonra, reyting artınca gerçek izlenmesi ortaya çıkacaktır. TolgShow son bölümleriyle ekrana geliyor. Geçen iki yılda hem iyi filmler aldık, hem de yaptık. Onları ekranda göreceksiniz. Şu an için hem yaptığımız TV filmleri, hem de vizyona girdiğimiz filmlerle epey iyi bir arşiv yaptık. Ama şartlar iyi giderse bu film işine devam etmek istiyoruz. Hadi Be Oğlum, Yol Ayrımı, 4N1K-2, Eski Köye Yeni Adet bize ait filmler. Ama Ayla’yı aldık.

YARGININ KARARINA BAKARIZ

- Yasak Elma dizisinde Talat Bulut’un genç bir çalışanı taciz ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü?

Haberin Devamı

Biz bu olayın ne tanığıyız, ne de çok kapsamlı bir bilgimiz var. Günün sonunda biz kaseti satın alıyoruz. Böyle bir konuda da biz yargı kararına bakarız. Kanal olarak biz ancak ticari kararlar alırız... O noktada yargıya güvenmek zorundayız.

FOX TV’de ne izleyeceğiz

İLK ADAPTASYONU OLACAK

- “This is us” uyarlaması ne durumda?

“This is us”, izleyeni duygusal olarak etkileyen bir dizi. Orijinalini Fox Life kanalımızda yayınlıyoruz. Adapte kararı verdiğimizde MedYapım’dan başkası olamaz diye düşündük. Çok heyecanlıyız. Çünkü bu “This is us”ın dünyadaki ilk adaptasyonu olacak. Aynı zamanda 20th Century Fox’un Türkiye’deki ilk adaptasyonu... İyi bir proje çıkacağına eminiz. Sete çıktılar, bu projeyi sanırım kasım gibi ekranda göreceğiz.

DİĞER YENİ YAZILAR