Show TV’de ne izleyeceğiz?

Kanallar yeni sezonunu yavaş yavaş açmaya başladı. Show TV eylül sezonunu ilk açan dizi oldu. Dün akşam Keşke Hiç Büyümeseydik’le sezona start verdi. Bundan sonra reyting yarışı daha iddialı geçecek. Yaz bitti ve ekrana yapışacağımız dönemler geldi. Peki, bu yarışa Show TV nasıl hazırlandı? Geçtiğimiz gün Show TV Genel Müdürü Suavi Doğan’la bir araya geldik ve kanalın yeni sezonu konuştuk.

Show TV’de  ne izleyeceğizÖncelikle Çukur’la başlayalım. İnanılmaz bir sezon finaliydi. Yamaç, Vartolu ve Aliço dışında kurşun yemeyen kimse kalmadı. Peki, bu sezon nasıl bir Çukur izleyeceğiz?

Çukur’un yeni sezonuna 17 Eylül’de başlıyoruz. Ve öyle bir senaryo geldi ki, izleyici ekrana yapışacak diye düşünüyorum. Senaristimiz Gökhan Horzum şöyle bir matematik kurmuş: Önce Karakuzular’ın ne kadar güçlü ve acımasız olduğunu göreceğiz ve Cumali’yle tanışacağız. Cumali karakterini de Necip Memili canlandıracak. Bu sezonun ilk iki bölümünde sezon finaline giden yolu izleyeceğiz. Bu öyle bir şekilde anlatılmış ki, seyirci de kim öldü, kim kaldı diye izleyecek. Kısacası sezonun ilk iki bölümünde seyirci çok iyi bir senaryo matematiğiyle karşılaşacak. Çok lezzetli bir sezon olacak.

Haberin Devamı

Salı ve çarşamba televizyoncuların en zor günü. Oldukça iddialı ve reytingli diziler var. Sizin buna karşı önleminiz nedir?

Ben üç yıldır olduğu gibi bu yılda tedbirli ilerleyeceğim. O nedenle geçen yıl BKM’nin film paketlerini almıştım. Salı akşamları Türk filmleri yayınlayacağız ve prototip maliyetlerini bir tık daha aşağıya çekeceğiz. Çarşamba akşamları kasım ayına kadar Güldür Güldür’ün tekrarıyla gidecek. Pana Film’den Nöbet 7/24 diye bir dizi aldık. Bir kahramanlık hikayesi ve Necati Şaşmaz bu projede yapımcı olacak. Şu anda oyuncu seçimleri devam ediyor.

Meleklerin Aşkı’nın 11’inci bölümde biteceğini açıkladın. Perşembeleri yerine ne gelecek?

Senaryosunu Ali Aydın’ın yazdığı, yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın üstlendiği dört arabanın birbirine çarpmasıyla başlayan ve herkesin birbirine kesişen hayatlarının anlatıldığı Çarpışma geliyor. Ay Yapım senaryoyu geçen sene gönderdiğinde çok beğenmiştim. Kıvanç Tatlıtuğ’da okuyunca karakteri çok beğendi ve komiser rolünü kabul etti. Alperen Duymaz dizide olacak. Cansu Dere’yle görüşmelerimiz sürüyor. Bu dizide tesadüflerin ilginçliğini ve hayatta başımıza her şeyin geleceğini görüyoruz. Aksiyon işi, kadın işi, erkek işi gibi tanımlayamam bu projeyi. Çünkü insanın tüm duygularına da hitap ediyor. Bütün karakterler çok derin yazılmış.

Haberin Devamı

Gelelim hafta sonuna... Yeni Gelin’in tanıtımı gerçekten şaşkınlık yarattı. Bir komedi dizisi değil de, Savaşçı ya da Söz’ü izliyoruz zannettim.

Radikal bir tanıtım yaptık. Ama merak etmeyin, başrollerimiz ölmeyecekler. Dizinin komedisinden bir eksilme olmayacak. Fakat bir parça da başka duygulara yönelmek istedik, yenilik gerekiyordu. Pazar akşamları dün akşam ilk bölümünü izlediğimiz Keşke Hiç Büyümeseydik var. 80’ler, 90’lar ve günümüzü işliyoruz bu dizide. Fazlasıyla izleyicinin duygusunu karşılıyor. İnşallah karşılığını alır.

ERKAN PETEKKAYA VURGUN’DA

Haberin Devamı

Yedekte bir diziniz var mı?

Hazırladığımız iki proje daha var. İlki; Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği ve Erkan Petekkaya’nın başrolünü oynadığı Vurgun. İkincisi Tims&B’nin yapımcılığını üstlendiği, Şebnem Aksoy Açıkalın’ın senaryosunu yazdığı Barış. Zengin bir mafya ailesini anlatacağımız bir iş. Fakat bu kez başka bir pencereden bakılıyor. Bir borsacı adamın dönüşümünü izleyeceğiz. Ocak, şubat gibi ekranda olacağını düşünüyoruz.

Peki ya format...

Ben aslında formatçıyım. Ama şu anda devrimsel bir format Türkiye’de ve yurtdışında yok. İyi bir formatın çıkmasını bekliyoruz. Öyle bir format olsaydı, biz de olurdu.

Çocuktan Al Haberi’ni Doğa Rutkay sunacak

Gündüz kuşağında neler izleyeceğiz?

Hafta içi her sabah Ebru Akel’le Kendine İyi bak izleyeceğiz. Gelin Evi ve Pelin Karahan’la Nefis Tarifler devam ediyor. Joker Yapım’ın yaptığı yeni bir işimiz var: Bebeğim Yolda. Haber önünde Zahide Yetiş’le yayınlanacak. Esra Harmanda hafta sonları Hayat Güzeldir diyecek. Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu hafta sonları devam edecek. Ana haber hafta içi Ece Üner’e, hafta sonu Pınar Erbaş’a emanet. Çocuktan Al Haberi’ni ocak ya da şubat ayında başlatacağız. Artık Doğa Rutkay’la devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Karşılığını bulacak!
Gülperi, cuma akşamları yayınlanacakmış. Şaşırtıcı oldu.
Ben toprak işlerinin cuma günü karşılığı olduğuna inanıyorum. Ayrıca senaristlerimiz Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat’ın cuma gününde uğurlu olduklarına inanıyorum. Cuma akşamı rakibimiz İstanbullu Gelin. Çok güzel tanıtım yapmışlar. Biraz üzüldüm ve sinir oldum. (Gülüyor.) İstanbullu Gelin, gerçekten güzel dizi. İyi iş seyircisini buluyor. Gülperi çok iyi bir iş. Başında Cem Karcı gibi bir yönetmen var. Nurgül Yeşilçay ve Timuçin Esen oynuyor. Tims&B yapıyor. Karşılığını bulacağını düşünüyorum. Bu cuma başlıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR