“Sen kimsin?” tanıtımı dikkat çekti

Tüylerim diken diken olmuş bir halde yazıyorum bu yazıyı... Hala kulağımda o kısık ses konuşuyor ve bana sürekli “Kimsin sen?” diye soruyor. Bir dakikada anlattıklarıyla da beni insanoğlunun karmaşasına sürüklüyor. Son yıllarda izlediğim en etkileyici tanıtım olduğunu söyleyebilirim. Belki de bir yabancı diziden esinlenilmiştir, açıkçası bilmiyorum. Ama bana sadece 58 saniyede inanılmaz yoğun duygular hissettirdiğini ve sorguya ittiğini itiraf edebilirim. Avlu dizisinin yeni sezon tanıtımından bahsediyorum. Bir adet yeşil göze zoomlanmış kamera ve kısık bir ses konuşuyor, adeta iç sesiniz gibi... “Mutlu aileler birbirine benzer. Her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır. Acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir. Vahşi doğa, vahşi doğadır. Annelikse anneliktir. Bıçak saplayıp gönlüne kurtulmak varken kim ister buna katlanmak... Bir an bir ömrü nasıl değiştirir? Bir kayıp; bir ömrü nasıl değiştirir? Sıcak huzurlu yatağında uyurken sen kimsin? Şiddetin ve kaosun ortasında sen kimsin? Kimsin sen? Sevdiğini korumaya çalışırken sen kimsin? Sevdiğini kaybettiğinde sen kimsin? Kimsin sen?” İşte bu son cümleyle kamera açılıyor ve Deniz’in yüzünü görüyoruz. Avlu’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak cümlesiyle bitiyor.

Haberin Devamı

“Sen kimsin” tanıtımı dikkat çekti

Eline bir kere kan bulaştı

Sorular öyle gerçek bir sorguya itiyor ki seni... Sen kimsin? Mazlum ne zaman zalime dönüşüyor? O sınırda seni suça iten etken şiddetin ve kaosun ortasında kalmak mı? Çocuğun yanındayken kimsin? Peki, o öldürülse ne yaparsın? Katil olmak bu kadar kolay mı? Deniz’in kızı Avlu’da öldürüldü ve o da bu acı karşısında suç işledi. Artık o masum kadından eser kalmadı. Eline bir kere kan bulaştı. Peki, kızının öldürülmesi onu suç işlemek için haklı kılıyor mu? Tabii ki hayır. Ama işte mazlumdan zalime dönüşmek için bir an yetiyor. İçinde bulunduğun koşullar karşısında kim olduğun belirleniyor. Avlu bu sezon bu sorgunun peşinden koşarken bize de bir sürü soru sordurtacak gibi görünüyor?

Çukurova Kara Sevda’ya benziyor

Bir Zamanlar Çukurova’nın rejisine duyduğum hayranlığı daha önce yazmıştım. Yeni gelen tanıtımı izlediğimde gördüm ki, biz yeni bir Kara Sevda dizisiyle karşı karşıyayız. İşin farkı; dönemde ve Adana’da geçmesi. Onun dışında tüm çatışması Kara Sevda’yla aynı... Kara Sevda benim için Kaan Urgancıoğlu’nun Emir Kozcuoğlu performasıyla unutulmazdır. Bu dizide o rolü Mural Ünalmış üstleniyor. Bakalım, o da sıra dışı bir kötü adam ama çılgın aşık olacak mı?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR