Acayip Tipler kendi yüzlerini çıkarır

Seyirci ekranda samimi, katkısız, doğal bir şey buldu mu peşini asla bırakmıyor. Bunun yıllarca örneklerini izledik. Çünkü ekranda açlığını çektiğimiz şey bizden olanı bulmak.

Acayip Tipler kendi yüzlerini çıkarır

İlker Ayrık’ı uzun yıllardır oyuncu olarak tanıyorduk ama Ben Bilmem Eşim Bilir formatıyla bize bambaşka bir yüzünü gösterdi. Bu defa ekranların aranan sunucusu haline geldi. Kanalların her sezon transfer etmek için yarıştığı bir isme dönüştü. Hangi kanala giderse gitsin o kanalı da ihya etti. Şu anda Fox TV’de Yaparsın Aşkım programıyla ciddi bir izlenme oranına ulaşıyor. Ancak şimdi yeni bir formatla da karşımızda... Adı Acayip Tipler... Geçtiğimiz gün ben de çekimlerini izledim.

DM’den yürüyün diyor

Olay bir tiyatro sahnesinde geçiyor. Salona girdiğiniz anda sessiz olmanız ve telefonunuzu kapatmanız istenmiyor. Yanlış okumadınız, tam tersi telefonunuzun açık kalması isteniyor. Çünkü siz de sahnede oynanan oyunlara dahil olabiliyorsunuz. Programın sunucusu İlker Ayrık, açılış anonsunu yaptıktan sonra Instagram’dan @acayiptipler adresini takip etmenizi ve ona DM’den yani direkt mesajdan yürümenizi istiyor. İzleyiciye bir soru soruyor ve en acayip cevapları vermesini istiyor. En acayip cevabı veren iki kişiyi skeç öncesi hazırlanmaları için kulise alıyor ve skeci başlatıyor. Skecin bir yerinde seyirci dahil oluyor ve ortaya oldukça komik görüntüler çıkıyor. Her oyunda bu tekrarlanıyor.

Haberin Devamı

Öğrencileri sahnede

Acayip Tipler kendi yüzlerini çıkarır

Ekran başındaki izleyici oyuna şöyle dahil oluyor. Oynanan bir skeci kendisi oynayıp instagramda @acayiptipler hesabını etiketleyerek yayınlıyor. Onlar arasından seçilen bir kişi çekimlere davet ediliyor ve bir skeçte rol alıyor. Skecin sonunda seyircinin alkışına göre en acayip tiplere madalya veriliyor. En basit haliyle anlatmaya çalıştım ama gülmek garanti onu da ekleyeyim. Bu programın oyuncuları İlker Ayrık’ın Müjdan Gezen Sanat Merkezi’nden öğrencileri... Hepsi çok yetenekli. Ben izlediğim programda çok eğlendiğimi itiraf etmeliyim. Ama Acayip Tipler’in biraz zamana ihtiyacı var. Kanalın bu noktada programın arkasında durması önemli. Çünkü formatta ünlü bir isim yok. İlker Ayrık hem sunucu, hem de ünlü olarak her şeyle ilgileniyor. Zamanla skeçler kendi oyuncularını öne çıkarıp sektöre yeni isimler kazandıracaktır. Tıpkı Çok Güzel Hareketler Bunlar’daki gibi... O nedenle biz izlemeye, kanal destek vermeye devam ederse ekran yepyeni yüzlere sahip olur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR