Romantik komedide hep aynı formül

Gold Film-Faruk Turgut’un yapımcılığını, Meriç Acemi’nin özgün hikayesini, Ayşe Kutlu, İlker Barış, Yeşim Çıtak’ın senaryosunu, Cem Öğet’in müziklerini Çağrı Bayrak’ın yönetmenliğini üstlendiği Erkenci Kuş, salı akşamı Star TV’de başladı.

Romantik komedide hep aynı formülDemet Özdemir, Can Yaman, Özlem Tokaslan, Cihan Ercan, Öznur Serçeler, Berat Yenilmez, Birand Tunca, Sevcan Yaşar, Anıl Çelik, Tuğçe Kumral, Ceren Taşçı, Sibel Sişman, Tuan Tunalı, ali Yağcı, Asuman Çakır, Oğuz Kul, Feri Baycu, Güler’un rol aldığı, Kimya Gökçe Aytaç ve Ahmet Sömers’in konuk oyuncu olarak yer aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 6.29 reytingle 3’üncü, AB’de 6.41’le 2’nci, ABC1 20+’da 6.24’le 3’üncü oldu. Survivor ve Dünya Kupası maçı olmasaydı kesinlikle zirvede açacağı aşikar bir sonuç aldı. Önümüzdeki haftalarda da öyle olacaktır. Peki, biz salı akşamı dizide ne izledik? Sanem, babasının bakkal dükkanında çalışıp hayaller kurmaktan mutludur. Ancak annesinin onu evlendirme tehdidiyle iş aramaya başlar ve ablasının çalıştığı reklam ajansında düşük bir pozisyonda işe başlar. Aynı gece şirketin sahibiyle yanlışlıkla öpüşür ve onu öpen adama bir tokat atmak bile aklına gelmez. Kimi öptüğünü bilmeden koşup kaçar. Daha sonra esas oğlanı kötü adam zannederek bir entrikanın ana kahramanına dönüşür. Üstelik babasının borcunu ödemek için kötü kardeşten bir çek bile almıştır. Şimdi Sanem büyük bir sorunla karşı karşıyadır. Kalbi Can için atmaya başlamışken onun kötülüğü için çalışacak mıdır?

Haberin Devamı

Sakar kız, kaslı erkek

Bir romantik komediden bahsediyorsak bu konu her zaman aynı yerden işliyor. Esas kızımız Sanem; güzel ama güzelliğinin farkında değil, hayalperest, yeteneklerinin altında bir iş yapıyor, yazar olmak istiyor, değişik bir görsel hafızası var, bir gördüğünü bir daha unutmuyor, sakar, delikanlı bir tavrı var, babasına çok düşkün, kandırılmaya müsait bir karakter. Esas oğlanımız Can; zengin, yakışıklı, kaslarını gösterebileceği bir spor yapıyor, sanatsal bir yeteneği var, dünyaca ünlü bir fotoğrafçı, özgür ruhlu, alçak gönüllü... Bu ikiliyi bir araya getiren yer ise bir reklam ajansı... Esas kızımız en alt seviyeden başlayıp, getir götür işlerine bakacakken her şeyi hafızasında tutabilme yeteneğiyle bir anda fark edilip, sakarlığı nedeniyle de kısa sürede kendisini bir entrikanın ortasında baş kahraman olarak buluyor. Sonrası Can onu bitirmek için kullanıldığını anlayacak mı anlamayacak mı diye ilerleyecek. Tıpkı Kiralık Aşk gibi... İşler mi işler, işledi. Ama neden her romantik komedide aynı formül! Kadınımız niye hep sakar, hep işleri karıştıran kişi ve erkek neden bedenini sergilemek zorunda? Sanki böyle bir formül yazıldı ve hepimizin romantik komediden anladığı buymuş gibi aynı pilavı yemeye devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Kiralık Aşk’tan farklılaşmalı

Demet Özdemir her yaz bir romantik komediyle karşımıza çıkıyor. Bu defa Sanem karakterinde onu daha enerjik ve sevimli bulduğumu itiraf etmeliyim. Can Yaman da her yaz karşımıza bir romantik komedi yüzü olarak çıkıyor. Onun da bu işte rolüyle buluştuğunu düşünüyorum. Demet ve Can iyi bir ikili olmuşlar. İşin ajans tarafı fazla soğuk kalmasına rağmen, mahalle tarafında daha sıcak bir iş var. Yalnız ben o öpücük meselesine ciddi anlamda takıldım. Sanem gibi bir kızın karanlıkta onu öpen adama tepki vermek yerine, onunla ilgili hayaller kurması bence karakterine ters! Ezcümle; ekranda Dünya kupası maçları ve Survivor olmasına rağmen oldukça iyi bir başlangıç yaptı Erkenci Kuş. Bu etkiyi yaz boyu devam ettirecektir. 12-19 yaş grubunun fazlasıyla dikkatini de çekecektir. Fakat 30 yaş üstünü ekrana çekebilmesi için izlediğimiz diğer romantik komedilerden, özellikle Kiralık Aşk’tan biraz farklılaşması gerekiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR