Yaz ekranında neler izleyeceğiz?

Son birkaç yıldır yaz dizileri oldukça popüler... Güneşi Beklerken, Kiraz Mevsimi, Güzel Köylü, Kiralık Aşk, Güneşin Kızları, No:309, Kırgın Çiçekler yaz aylarında başlayıp kış dizilerini de yerinden ettikten sonra yapımcılar ve televizyon kanalları yaz ekranına özel hazırlıklar yapmaya başladı. Ramazan ayının yaza denk gelmesi de reytinglere ciddi katkı sağladı. Ancak bu yıl Ramazan ayının bitmesi, seçimlerin haziran ayına denk gelmesi nedeniyle pek çok yaz dizisi ay sonuna ya da temmuz ayına kaldı. Atv ve Star TV erken hamle yaptı. Atv’de ekrana gelen Kocaman Ailem 31 Mayıs’ta, Star’da yayınlanan Kalbimin Sultanı 13 Haziran’da start verdi. Ancak ikisi de ilk bölümleriyle ciddi bir etki yaratamadı. Şimdi diğer yaz dizilerin başlama vakti. Bu defa da Dünya Kupası engeli var dizilerin karşısında... O nedenle oldukça zorlu bir yaz sezonu açılıyor. Peki, biz bu süreçte hangi dizileri izleyeceğiz? İşte yaz ekranında arz-ı endam edecek olan dizilerimiz... Kanal D yaz ekranını geçtiğimiz kış ilk bölümünü yayınlayıp durduğu Hayati ve Diğerleri dizisiyle salı akşamı açtı. 4 bölümü çekilmiş olan dizi önümüzdeki haftalarda sona erecek. Reytinglerde yine karşılığını bulamadı. Kanal bu yazı formatlar ve eski dizi tekrarlarıyla geçirecek. Yeni yönetim eylül sezonu için hummalı bir hazırlık halinde...

Haberin Devamı

Yaz ekranında neler izleyeceğiz

İki yeni dizi var

Show TV bu yazı iki yeni dizi ve iki dizi tekrarıyla geçirecek. Öncelikle İçerde yeniden başladı. Fakat ilk bölümüyle reytinglerde pek varlık gösteremedi. Aynı durum Fi içinde geçerli! Ancak iki yeni dizisi hem oyuncu kadrolarıyla, hem de konularıyla dikkat çekiyor. İkisinin de yayın tarihi henüz net değil ama önümüzdeki iki hafta içinde başlayacaklardır. İlki Gold Film imzalı Darısı Başımıza... Deniz Dargı’nın senaryosunu yazdığı, Barış Yöş’ün yönetmenliğini üstlendiği dizide; Ozan Dolunay, Elif Doğan, Devrim Yakut, Açelya Topaloğlu, Özgün Karaman, Nergis Kumbasar, İbrahim Kendirci, Sevinç Erbulak, Dilek Çelebi, Ulvi Alacakaptan, Yüksel Ünal, Burak Can, İlay Erkök, Gizem Ergün, Eda Başlamışlı rol alıyor. Dizi; bir kız isteme ve tatsız bir karşılaşmayla Aksoy ve Arslansoy ailelerinin birbirine düşmesini anlatıyor. Bu kavganın ortasında yine aşk kalıyor. Kanalın diğer dizisi Meleklerin Aşkı. Süreç Film imzalı dizinin senarist ve yönetmenliğini Ersoy Güler üstleniyor. Oya Başar, Gülper Özdemir, Berkay Hardal, Didem Balçın, Toygan Avanoğlu, Serkan Kuru, Alihan Aracı, Rümeysa Arslan, Özlem Mahmutoğlu, Ebrar Alya Demirbilek, Deniz Kaynak, Arda Adil Görgen’in rol aldığı dizi; ailesine kızıp huzurevine yerleşen Rukiye’nin orada tanıştığı Yağmur’la kızı Melek’i bir araya getirmesini konu alıyor. Ancak evdeki hesap çarşıya uymuyor. Yağmur ve Melek aşkı başlıyor ama bu aşka enişte Necmettin engel koyuyor.

Haberin Devamı

4N1K gençleri ekrana çekecektir

Star TV, Kalbimin Sultanı’nı başlattı. Merakla beklenen dizisi Erkenci Kuş ise salı akşamı başlayacak. Gold Film’in yapımcılığını, Çağrı Bayrak’ın yönetmenliğini, Meriç Acemi’nin proje tasarımını, Ayşe Kutlu’nun senaristliğini üstlendiği dizide; Demet Özdemir, Can Yaman, Özlem Tokaslan, Cihan Ercan, Öznur Serçeler, Berat Yenilmez, Birand Tunca, Sevcan Yaşar, Ali Yağcı, Tuğçe Kumral, Anıl Çelik, Sibel Şişman ve Tuan Tunalı rol alıyor. Dizi; reklam ajansında işe başlamak zorunda kalan Sanem ve reklam ajansı sahibi olan babasının koltuğuna geçen Can’ın arasındaki engellerle dolu tutkulu aşk hikayesini anlatıyor. Fox TV, uzun süredir 4N1K için hazırlanıyor. Fabrika Yapım’ın yapımcılığını, Ferhat Ergün’ün senaryosunu, Murat Onbul’un yönetmenliğini üstlendiği dizide; Gözde Mutluer, Atakan Hoşgören, Burak Yörük, Sina Özer, Cihan Şimşek, Cemrehan Karakaş, Bülent Alkış, Zeynep Özder, Emir Benderlioğlu, Beyti Engin, Aybanu Aykut, Hakan Haksun, Firuzan Aydın, Tuğçe Kıltaç ve Meral Asıltürk rol alıyor. Kitabı çok satanlar listesinden düşmeyen, iki filmi yapılan 4N1K’nın dizisi de gençlerin ilgisini çekecektir. Dizi; kızlar dünyasından uzak Yaprak’ın Barış’ın hayatına girmesiyle kızlar dünyasına doğru çıktığı keşfi anlatıyor.

Haberin Devamı

Ege’nin Hamsisi başlıyor

Haberin Devamı

TRT 1 yaz döneminin ilk kısmını Dünya Kupası maçlarıyla zirvede kapatacaktır. Ancak temmuz ayında da iki diziyle karşımızda olacak. Kalk Gidelim kısa bir yaz arasının ardından ekranda olacak. Yeni dizisi ise Ege’nin Hamsisi-Gönüller Bir Olsun. Köprü Film’in yapımcılığını, Bahar Filiz Ekinci’nin senaristliğini, Mustafa Şevki Doğan’ın yönetmenliğini üstlendiği dizide; İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Uraz Kaygılaroğlu, Bestemsu Özdemir, Asuman Dabak, Uğur Demirpehlivan, Cem Cücenoğlu, Utku Ateş, Eser Eyüboğlu, Hakan Bilgin, Eylül Demirpehlivan, Selahattin Töz, Mustafa Şen, Ceyda Saltadal, Bengi Öztürk, Muharrem Bayrak, Buse Meral rol alıyor. Dizi; Karadeniz bir aileyle Egelilerin birlikte yaşam mücadelesini anlatıyor. Yaz ekranı maçlar, dizi tekrarları, formatlar, komedi ve romantik komedi dizilerine teslim! Bakalım yeni diziler arasında kışa hangi dizi taşınacak?

DİĞER YENİ YAZILAR