Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla veda etti

Vatanım Sensin perşembe akşamı ekrana gelen final bölümüyle veda etti. Ben diziye gözyaşları içinde “Hoşçakal” dedim. Özellikle Cevdet ve Azize’nin çocuklarına tam bağımsız bir ülke bırakmak için şehit oldukları sahneyi izlerken dayanmak zaten mümkün değildi. Kurdukları plana göre onlar yaşamayacaklardı ama bir ülkenin kaderini değiştireceklerdi. Ki onu da yaptılar. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Yunan askeri büyük bir kayıp yaşadı ve İzmir kurtuldu. Finalde Hilal ve Leon Mustafa Kemal’in yeni bir ülkeden bahsettiğini söylediler, Hilal annesi ve babasını anlattığı kitabı Vatanım Sensin’i gösterdi, İzmir Marşı eşliğinde Azize ve Cevdet’in mezarına giderek diziye veda ettik. Peki iki sezon boyunca Kanal D’de yayınlanan Vatanım Sensin’de ne izledik? Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’i Binbir Gece’den sonra tekrar bir araya getiren proje daha adı duyulduğu anda hem Türkiye’de, hem de yurt dışında büyük bir etki yarattı. Cevdet’in ilk bölüm ölerek ortadan kaybolması ve bölüm sonunda vatan haini olarak diziye dönmesi ise herkesi şoke etmişti. Aslında her şey bir oyundu. Yunan ordusuna sızan Cevdet hala Türk askeriydi.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla veda etti

Aktör kelimesinin karşılığı

Geçen sezonu bunu ailesinden bile saklayarak geçirdi. Amaç ailesini korumaktı ama bu uğurda hem evlatları, hem annesi, hem de Azize’ye çok büyük acılar verdi. Bu sezon yanına Azize’yi aldı. Ama çocukları hala durumu bilmiyordu. Bir gün bile vatan aşkından vazgeçmedi ve sonunda da Azize’yle birlikte “Vatan sağ olsun” diyerek veda etti. Bu dizide senaryonun çok başka yerlere gittiğine şahit olduk, hatta izleyici olarak çok sinirlendiğim anlar oldu, bir ara kızıp diziyi bile bıraktım ama işte o Cevdet ve Azize, Hilal ve Leon ne yaptı, etti beni tekrar ekran karşısına oturttu. Vatanım Sensin’de unutulmayacak performanslar izledik. Halit Ergenç için kaç defa bu cümleyi yazdım bilmiyorum. Ama tekrarlıyorum. Bu ülkede aktör kelimesinin karşılığını hak eden isim Halit Ergenç’tir. Bir kez bile oynadığı karakterle bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Ne oynadıysa inandık ve o karakterin inandırıcılığına zarar vermemek için hiç ortalarda görünmedi. Bergüzar Korel’i ben kadın oyuncular arasında hep başka bir yere koymuşumdur. Minimal oynar Bergüzar Korel, onun sihri detaylarda saklıdır. O detaylarda duygularınızın düğmesine ulaşır ve o düğmeyi nereye istiyorsa o yöne çevirir. Azize’yle de onu yaptı.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin İzmir Marşı’yla veda etti

Vatan her şeyin üstündedir

Onur Saylak finale kadar dizide olamadı ama iki sezon boyunca Tevfik karakteriyle kötü adam nasıl oynanır izletti bize... Çok iyi isimler rol aldı dizide ama bu dizinin bize kazandırdığı en önemli isim hiç şüphe yok ki Hilal karakterine hayat veren Miray Daner oldu. 18 yaşına bu dizide giren Daner, yeteneğin birazcık çalışmayla nasıl parladığını sanırım herkese kanıtladı. Boran Kuzum yani Leon’da bu dizinin en parlak oyuncularındandı. Ezcümle; bu ekrandan kimi zaman kızdığımız, bazen isyan ettiğimiz bir dizi geldi, geçti. Reytingler bazen yükseldi, bazen düştü. Oyunculuk performansları, reji her zaman beklentinin üstündeydi. Ama bize hatırlattığı en güzel şey; vatanın her şeyin üstünde olduğuydu. Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR