İzleyici sıradanlığı kandırılmaya tercih etti!

Salı akşamı ekranda iki heyecanlı sezon finali vardı. Bir yanda Fox TV’de ekrana gelen ve haftalardır zirveden inmeyen Kadın, diğer yanda Star TV’de ekrana gelen ve yılın en çok konuşulan dizisi Ufak Tefek Cinayetler. İki sezon finalinde de iki sorunun peşinden gittik. Kadın’da peşinden koştuğumuz soru “Sarp sonunda Bahar’ın karşısına çıkacak mı?”ydı. Ufak Tefek Cinayetler’de ise “Kim öldü?” Gerçi ben Edip’in öldüğünü tahmin etmiştim ve birkaç defa yazmıştım ama önce Ufak Tefek Cinayetler’i izlemeyi seçtim. Neden Edip olduğuna gelince; hikayenin en zayıf halkasıydı. Bir de bugüne kadar Kurtlar Vadisi dışında başrol oyuncusundan vazgeçebilen bir Türk dizisi daha izlemedik. O nedenle Merve, Oya, Arzu, Pelin ya da Serhan’ın ölmeyeceğine emindim. Geriye bir tek Edip kalıyordu. İşte bize bu çok bilinen finali vererek dizi aslında kendi kendine çelme taktı. Çünkü seyirci 32 bölüm boyunca kandırıldığını hissetti. Fakat Merve Aksak ya da Oya Toksöz ölseydi işte o zaman bu diziyi ayakta alkışlardım.

Haberin Devamı

İzleyici sıradanlığı  kandırılmaya tercih etti

Başrol limonata bardağınındı

Gelelim bölümün detaylarına... Mantık hatalarının adeta açık artırmaya çıktığı sezon finalinde her şeye rağmen seyirlik bir iş izlediğimizi itiraf etmeliyim. Özellikle Arzu ve Burcu arasında geçen kavgayı Türk televizyon tarihe yazalım. Böyle kavga görülmedi. İki boğa birbirine girmiş gibiydi. Bu konuda profesyonel matador Merve oldu. Bölümün başrol oyuncusu limonata bardağıydı. Yüzlerce bardağın olduğu, onlarca garsonun hizmet ettiği sosyete partisinde bir limonata bardağı tüm başrol oyuncularına çelme takıp beni kim içecek sorusuyla izleyiciyi dakikalarca meşgul etti. Sonunda da Elif’i kurban seçti. Arzu Burcu’yu törpüledi kimse duymadı, Arzu topuklu ayakkabısının tekini camı kırarak dışarı attı, kimse duymadı. Serhan, Oya ve Merve yüzleşti ama kimse duymadı. Bu üçlünün yüzleşme sahnesi de bence tarihe geçmeli. Karısını arkadaşıyla aldatan Serhan sadakatsizliğinden dolayı değil çekiciliğinden dolayı suçlu ilan edildi. Bu öyle bir parti ki, müzik sürekli kesiliyor. O sırada Merve’nin odasındaki Merve, Arzu, Pelin ve Oya yüzleşmesinde taş taş üstünde kalmıyor. Ne var ne yoksa kırılıyor ama bir kişi bile duymuyor. Sonunda da Edip ölüyor. Hop yeni sezon tanıtımı... Bu kez katil kim sorusunu soracağını açıklıyor dizi. Biz de sezon finalinden tatmin olmamış izleyici olarak koca bir baş ağrısıyla, 32 hafta ekran karşısında kaldığımıza yanarak kanal değiştiriyoruz.

Haberin Devamı

Ahlak ve vicdan sorgulaması

Kayıttan Kadın’ı açıp sezon finaline başlıyorum. Yalan yok Kadın’ın da en zayıf bölümlerinden biri sezon finaliydi. Hastanede geçen, kimsenin kimseyle bir yüzleşme yaşamadığı, Enver ameliyattan çıkacak mı, çıktıktan sonra ne olacak, gömlekler yetişecek mi, ustabaşı atölyede kızları basacak mı, Sarp Pırıl’ı terk eder mi diye bakarken bölüm bitti. Rakibi Ufak Tefek Cinayetler’in aksine ne bağırış, ne kavga, ne yüzleşme, ne entrika, ne de büyük prodüksiyon vardı. Finalde Doruk’un Sarp’ı görüp “baba” demesi dışında sıfır heyecanla geçen bir sezon finali izledik. Bir de sanırım Kadın’da Ufak Tefek Cinayetler’e özenip bir katil yaratmak istediği için Sarp’ın annesi havuzda ölmüşken Pırıl karşısında ağlıyordu. Yeni sezonda Pırıl katil çıkar mı dersiniz, neden olmasın? Ama Kadın’da bunu seviyoruz işte. İş bize duygu anlatıyor. Seyirci de duygunun peşinden gidiyor. Reyting sonuçları da zaten bunu gösteriyor. Sezon finalinde en büyük alkışı Ceyda hak ediyor. Ahlak ve vicdan üzerine yaptığı konuşma herkesin kendisini sorgulaması gereken konu! Ahlaklı olmakla vicdanlı olmak aynı şey midir?

Haberin Devamı

Ezcümle; sezonun en iddialı iki işi salı akşamı sezon finali yaptı. Bir yanda Bahar ve çocukları, diğer yanda Sarmaşık’ta katil olmak için yarışan kadınlar vardı. İki sezon finali de zayıftı ama kazanan Kadın oldu. İzleyici sıradanlığı, kandırılmaya tercih etti.

DİĞER YENİ YAZILAR