Yasak Elma hızını sürdürürse gelecek sezon zirveye oturur

Yasak Elma, 19 Mart Pazartesi akşamı başladığında bu işin mayasının çok sağlam olduğunu, insanların silah ve çatışma arasında nefes alacakları bir diziye ihtiyaçları olduğunu yazmıştım. Ben izlerken kafam dağılmıştı. Formüller klişeydi ama oyunculuklar, prodüksiyon ve tasarım izleyiciyi işe çekiyordu. Fakat asıl alamet-i farikası hızıydı. İkinci bölümü izledikten sonra dizinin yükseleceğini anlamıştım. Gerçekten de öyle oldu! İlk bölümüyle Tüm Kişiler’de 3.92 reyting alarak 8’inci olan Yasak Elma, ikinci bölümüyle 5 reyting barajını geçti. Sonra da önlenemez yükselişi başladı. Her hafta üstüne koyarak devam etti, 6 reytingi geçti. Pazartesi akşamı 12’nci bölümüyle sezon finali yaptı. Bu bölümle Tüm Kişiler’de Çukur’u ve Survivor’ı, AB’de Söz’ü ve Çukur’u geride bırakarak ikinci oldu. Yani Yasak Elma sezon finaliyle AB’de rakibi olan iki büyük diziyi devirdi.

Bir dizide iki dizi izledik

Peki, izleyici Yasak Elma’yı neden izledi? Uzun süredir pazartesi akşamları erkek dizisi olarak adlandırılan dizilerin hakimiyeti altındaydı. Karşısına gelen kadın dramaları da ne yazık ki başarılı olamıyordu. Ancak Yasak Elma öyle bir formül uyguladı ki, hem kadınları hem de gençleri hedef aldı. Yasak Elma bir dizi gibi görünse de aslında bünyesinde iki diziyi taşıyor. Yani biz bir dizide aslında iki dizi izledik. İşin Yıldız-Halit-Ender kısmında bir entrikayı izliyoruz. Aşkın olmadığı, kadınların bir adam için savaştığı, daha doğrusu o soyada sahip olmak için yarıştığı, her dakika birbirlerini alt etme çabasıyla geçen bir dizi var orada... Para o aksın başrolü! Halit parasının, Ender Halit’in parası ve soyadının, Yıldız Ender’in sahip olduğu her şeyin, Zehra Ender ve Yıldız’ın sahip olduklarına rağmen itibarının, Şengül Yıldız’ın sahip olduklarının peşinde koşuyor. Aşk yok! Moda var, gösteriş var, entrika var, mutsuzluk var. Tüm bu şaşaa eğlence sağlıyor izleyiciye... Bana Aşk-ı Memnu günlerimizi hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Beklentiyi artırdılar

Ancak diğer tarafta dizi kendi içerisinde başka bir dizi doğurmuş durumda... Orada da romantik türünde ilerliyor. Bu kısımda da gençleri ekran karşısına çekme potansiyeli yüksek! Alihan ve Zeynep arasında tüm romantik-komedi dizilerinde olan klişeler işliyor. Kız patronuna aşık olur, adamın bir travması vardır, aşık olduğunu anlayınca kaçar. Ama kızdan da kopamaz. İkisi arasında yaşanan bu gel-git hali izleyiciyi her hafta “Acaba ne zaman barışacaklar?” sorusuyla baş başa bırakır. Yasak Elma aşk kısmını da Zeynep ve Alihan’la doyuruyor. Gelelim sezon finali bölümüne... Dizi öyle hızlı hamleler yaptı ki, neredeyse her haftayı sezon finali olarak izledik. O nedenle sezon finaline dair beklentim çok büyüktü. Elimi vicdanıma koyuyorum pek çok dizinin sezon finalinden de daha iyiydi ama ben mızmızlandım. Çünkü daha önceki bölümlerde çok daha yüksek finallerle bitmişti. Şengül’ün Yıldız’ı ispiyonlama ihtimali ve Zeynep’in Atlanta’ya gitme durumu beni tatmin etmedi. Seyirciye büyük finaller verirseniz beklentiyi artırırsınız. Biraz daha normale döndüğünüzde de benim gibi mızmızlanmaya başlar.

Haberin Devamı

Sürprizli finaller zirveye taşır

Haberin Devamı

Yasak Elma rakiplerinden bir hafta önce sezon finali yaptı. Umarım bu süreyi gelecek sezonu yine bol sürprizli bölümler kurarak geçirirler. Yeni sezonu da her şeyin çok hızlı geliştiği bölümler üzerine kurarlarsa iddia ediyorum, gelecek sezon Yasak Elma zirveye oturur.

DİĞER YENİ YAZILAR