Baba kız sahnesi ağlattı

Finale doğru koşan Vatanım Sensin’in perşembe akşamı ekrana gelen bölümünde büyük sır ortaya çıktı. Filipos Cevdet’in Türk ordusu için çalıştığını anladı ama onu tutuklamak yerine takip etmeyi seçti. Cevdet her şeyden habersiz gibiydi. Ancak oyunu yine Cevdet kurmuştu. Filipos’u ava giderken avlamanın peşindeydi. Finale kadar da Cevdet yakalandı zannettik.

Baba kız sahnesi ağlattı

Oysa zaten Cevdet yakalandığını zannetmemizi istiyormuş. Final sahnesine gelirsek; benim için biraz gözü yaşlı bitti. Bir kızın hayatta ilk güvendiği erkek babasıdır. Bir kez, sadece bir kez babasına güvenini kaybederse hayatı boyunca tanışacağı tüm erkeklere güvenini kaybeder. Hilal ve Cevdet arasında da böyle bir ilişki vardı. Hilal babasını kaybetmenin acısını onun yüzüne baka baka yaşadı. Biz de tam iki sezon onun ve Cevdet’in acısını izledik. Birbirini çok seven baba ve kızın nasıl kavuşamadığına şahit olduk. Ta ki Perşembe akşamına kadar! Hilal babasının kapısına dayandı ve arkadaşlarını öldürdüğü için ona silah çekti. İşte o anda babasının aslında Türkiye bayrağından hiç vazgeçmediğini öğrendi. Miray Daner duygularını gözünden öyle iyi fışkırtan bir oyuncu ki, ona kapılmamak elde değil. Halit Ergenç zaten bu konuda tartışmasız Türkiye’nin en iyi aktörlerinden biri. İkisi karşılıklı birbirine özlemle baktı ve ben de Hilal’le beraber ağlamaya başladım. Yapacak bir şey yok sulu gözlüyüm. Artık Cevdet’in yanında Hilal de var. Finale giden yolda aksiyon hızlanacaktır. Bu dizinin finalinde sanırım sadece ben değil, Türkiye ağlayacak.

Haberin Devamı

Hürkuş haftaya sinemalarda!

Baba kız sahnesi ağlattı

Bu yaz sinemalarda hareket var. Geçen hafta Kral Şakir: Oyun Zamanı filmi vizyona girdi. Çocuklarınızın gerçekten çok eğleneceği bir film. Ben içimdeki çocuğu mutlu etmek için izledim. Oldukça da keyif aldım. Dün Bal Kaymak filmi vizyona girdi. Bu hafta onu da yazdım. Ailece izleyebileceğiniz, umutla gülümseyeceğiniz bir film. Onu da listenize alın derim. Sırada büyük prodüksiyonlu bir film var. Yönetmenliğini Kudret Sabancı’nın üstlendiği, Hilmi Cem İntepe, Gizem Karaca, Bora Akkaş, Miray Daner, Gurur Aydoğan ve Birol Üner’in rol aldığı Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filmi 25 Mayıs’ta vizyona giriyor. Film; Vecihi Hürkuş’un iki sevdasını da beyaz perdeye taşıyor: Gökler, tayyare düşkünlüğü ve ayrı kaldığı eşi Hadiye Hanım. Filmin bir başka merak uyandıran kısmı ise efektleri. Çünkü 15 milyonluk bütçesi olduğu açıklanan film; Türk sinema tarihinde hava muharebelerinin en uzun gösterileceği sahnelerin olduğu film iddiasını taşıyor. Bunun için 82 tasarımcı tarafından özel efektler çalışılmış. 18 kişi süpervizörlük yapmış. Filmde Batman ve Superman filmlerinde kullanılan lazer tarama teknolojisi de yer alıyormuş. Teknik elbette çok önemli ama Vecihi Hürkuş’un hayatını nasıl anlattıkları benim için daha önemli. Film 25 Mayıs’ta vizyona giriyor. Bakalım, göklerin kahramanı sinemaya nasıl bir uçuş yapacak?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR