Servet kendisine gol attı

Ortaks-Müge Turalı Pak-Melda Ferahya Yalçın, Mehmetcan Yüksel’in yapımcılığını, Murat Boyacıoğlu’nun senaristliğini, Fırat Yükselir’in müziklerini, Emir Khalilzadeh’in yönetmenliğini üstlendiği Servet, perşembe akşamı Show TV’de başladı. Yusuf Çim, Bahar Şahin, Tülay Günal, Kanbolat Görken Arslan, Baran Bölükbaşı, Barış Yalçın, Cemre Gümali, Bora Cengiz, Evren Duyal, Bekir Çiçekdemir, Alicia Kapudağ, Deniz Atam, Ahmet Kaynak, Kadim Yaşar, Selahattin Töz, Miray Akay, Yağız Selim Türkyılmaz ve Ali Sürmeli, Arsen Gürzap’ın rol aldığı Servet; Tüm Kişiler’de 2.09’la 25’inci, AB’de 2.37’yle 15’inci, ABC1 20+ kategorisinde ise 2.44’le 18’inci oldu. Maalesef Vatanım Sensin gibi büyük bir rakip düşüşe geçip yeni başlayan dizilere yer açmışken Servet kendisine perşembe akşamında yer bulamadı.

Bütün zenginler kötü müdür?

Peki, Servet bize ne anlattı? En basit haliyle; zenginlerin çok ama çok ama çok kötü insanlar olduğunu! Babanın çocuklarını sevmeyip, kızını, torununu öldürebileceğini, annenin çocukları arasında ayrım yapabileceğini, kadının eşine sevgili bulabileceğini, kardeşlerin birbirini sevmeyeceğini, yeğenin herkesin gözünün içine baka baka halasının nişanlısına asılabileceğini, sadece servet sahibi olduğu için kendisini nişanlısından üstün gören bir kadını...

Haberin Devamı

Daha birçok şey var ama bu diziyle gördük ki Servet sahibi olanlar kötü insan olmak zorundalar! Zaten dizi kendisine ilk golü bu bakış açısıyla attı. Bu dizinin çatışmasının kuvvetli olması için en azından Hande karakterinin iyi, çok iyi biri olması gerekiyordu. Gelelim ana aşk üçgenine... Yetiştirme yurdunda büyüyen Ferah Feza aslında Kudret Fettah’ın torunu çıkıyor. Üstelik onu Fettah’ın manevi oğlu Can buluyor. Kudret Can’a “Seni kendi çocuklarımdan daha çok seviyorum” diyor. Ve tesadüfe bakın; Can’ın babasının ölümüne sebep olan adam Kudret! Peki, bu aşkın en büyük çatışması ne? Ferah Feza’nın babası ve annesinin ölümüne neden olan kişi de Can’ın babası! Dün gece anladık ki, her şeyi birbirine gelişigüzel bağlayınca ortaya iyi bir proje çıkmıyor. Doğru bir hikaye, çatışması sağlam karakterler kurduğunuzda iş zaten akıyor. Tabii akması için bir de reji gerekiyor.

Haberin Devamı

Komedi dizisine dönse izlenir

Servet öyle güzel planlar ve geçişlerle başladı ki, oh be dedim. Ama ne olduysa bir anda dizi durdu ve akmadı. Sağılmayan sahneler, komedi mi yoksa dram mı olacağına karar verilememiş sahneler, sahneye asla hizmet etmeyen müziklerle dolu bir diziye dönüştü. Sanki dizinin ilk 10 dakikasını başkası, sonrasını bambaşka biri çekmiş gibiydi. Bu oyunculuklarda da vardı. Sahneye güçlü bir duyguyla başlayıp aynı diyalogda hızlıca düşüşler izledik.

Özellikle Bahar Şahin sesini kontrol etmekte çok zorlanıyordu. Güzelliğine hiç lafım yok, müthiş yakışmış ekrana ama bir dizinin yükünü taşımak ağırdır. Bu ağırlık pek çok sahnede ona fazla gelmiş. Keşke dizi komedi dizisi olsaymış dediğim çok yer oldu. Ali Sürmeli bu konuda şahaneydi. Senaristin komedi kökenli olması da diyaloglarda ortaya çıktı. En fazla komedi olan bölümleri sevdim. İddia ediyorum, dizi haftaya komedi dizisine döndürülse reytingleri yükselir.

Haberin Devamı

Asıl hikaye Gönül’ün evindeydi

Korkmaz’ın annesinin evine geldikleri sahnede Evren Duyal ve Selahattin Töz oynuyordu. İki iyi oyuncu, güzel diyaloglar ve şahane bir sahne vardı ortada... Ama maalesef o kadar hızlı çekilmiş, sahne öyle sağılmamıştı ki hızlıca geçti gitti. Oysa hikaye Gönül’ün evindeydi. Ferah’ın çaresizliğini, Korkmaz’ın acısını orada izleyebilirdik. Bu dizinin en güzel yanlarından biri de Tülay Günal’ı izlemekti. 21 yıl önce ve sonra geçişinde bambaşka biri oldu. Ezcümle; Servet aslında güzel bir çatışması olan dizi. Ancak hem iyi işlenememiş, hem de geçtiğimiz hafta bu konuyu izlediğimiz başka bir dizi başladı.

İşin özü şu anda ekranda üç tane benzer konulu dizi izliyoruz. En son Servet başladığı için konu eskidi. İkinci bölümden itibaren hikayeyi hızlandırıp, inandırıcılığı artırmazlarsa uzun bir ömürlü olmaları zor görünüyor. Yine altını çiziyorum komedisi artsa daha fazla ilgi çeker! Herkesin emeğine sağlık!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR