Ekranın dengesi şaştı

Dizi dünyasının en karmaşalı nisan ayını yaşıyoruz. Eskiden yaz dizilerini konuşma dönemimiz bu aylar olurdu. Şimdiyse yeni başlayan dizilerden yazı konuşur hale gelemedik. Yasak Elma, Avlu, Bir Mucize Olsun, Servet, Masum Değiliz, İnsanlık Suçu, Mehmed: Bir Cihan Fatihi, Tehlikeli Karım, 8. Gün... Hepsi yepyeni dizilerimiz... Hatta Servet haftaya ilk bölümüyle görücüye çıkacak. Ancak bu kez taşlar çok hızlı bir şekilde yerine oturuyor. Mesela pazartesi akşamları yayınlanan Yasak Elma, şahane bir çıkış yaptı, iddia ediyorum çıkışı devam edecek. Buna karşın aynı gün başlayan 8. Gün büyük hüsrana uğradı. Büyük ihtimalle kısa bir süre sonra finale yürüyecek. Tehlikeli Karım şahane bir konuya sahip olmasına rağmen uyarlama konusunda ciddi bir sorunla karşımıza çıktı. Sonuçlar iyi değil... Böyle devam ederse kısa süre içinde onun da final kararını duyacağız.

Ekranın dengesi şaştı

Gündüz kuşağında tekrar girmeli

Avlu ilk bölümde 6 reyting bandına oturdu. İstikrarlı, ikinci bölümde de aynı noktadan devam ediyor. Sezon sonuna kadar izleyeceğimiz dizilerden biri... Masum Değiliz maalesef çok kötü bir açılış yaptı. Çok iyi bir oyuncu kadrosu olmasına rağmen seyircinin ilgisini çekmedi. Bugün reytingleri yükselmezse şansı düşük! Bir Mucize Olsun dün başladı. Zor günde yarışa çıktı. Haftaya karşısına Servet dizisi de geliyor. Ne acayiptir ki, tanıtımlarına baktığımda iki dizinin de neredeyse aynı olduğunu gördüm. Umarım ikisi de birbirini yemez. Mehmet: Bir Cihan Fatihi bu sezonun en riskli projesiydi. Öyle bir zamanda başladı ki, arafta kaldı. Bu saatten sonra reytingini yükseltmesi zor. Ama bu reytingin o prodüksiyonu karşılaması da zor! İnsanlık Suçu, mayası sağlam bir dizi. O Hayat Benim’e benziyor. Kanal tüm tekrarlarını gece 01.00’den sonra girdi ve sonuçlar kötü geldi. Eğer gündüz kuşağında birkaç tekrar girerse seyircinin ilgisini çekme ihtimali çok yüksek. Ancak böyle devam ederse onun da şansı yaver gitmeyebilir.

Haberin Devamı

Erkenci Kuş Star TV’de

Gelelim yaz dizilerine... Uzun süredir Fox’un aldığını duyduğumuz, Meriç Acemi imzalı Erkenci Kuş son anda Star TV’ye geçmiş. Gold Film’in yapımını üstlendiği dizi bir reklam ajansında geçiyor. Şu anda oyuncu seçimleri devam ediyor. Star TV’nin bir diğer dizisi Kalbimin Sultanı. Bir Osmanlı romantik komedisi olan dizide Ali Ersan Duru başrolü oynuyor. Show TV için Gold film bir dizi hazırlıyor. Fox TV’de 4N1K ekrana gelecek. Kanal D için Boğaziçi Rapsodi dizisi hazırlanıyor. TRT 1’de bir aile komedisinin ekrana gelmesi bekleniyor. Şimdilik yaz romantik komedi, komedi ve dramlarla dolmuş gibi görünüyor. Detaylar netleştikçe yazmaya devam edeceğiz. Fakat emin olduğum bir şey var. Ekranın dengesi şaştı, 2018 yazı ve eylülü önceki yıllar kadar ihtişamlı geçmeyecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR