El Ver, Hayata Atılsın

Televizyon dizilerinden sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili haberler aldığım zaman çok mutlu oluyorum.

El Ver,  Hayata  Atılsın

Çünkü bugün izleyiciye ulaşmanın en doğru yolu dizilerde yer almak! Başlattığınız küçük bir adım, bir kanal ve dizi size destek verdiğinde kocaman adımlara dönüşüyor. Arkanıza milyonları alabiliyorsunuz. Daha önce İçerde dizisi MİKA-DER işbirliği şahane bir sonuca ulaştı. Şimdi Bizim Hikaye büyük bir adım başlattı. Fox TV’de ekrana gelen Bizim Hikaye dizisinin konusundan ilham alınarak başlatılan “El Ver, Hayata Atılsın” kampanyası, Koruncuk Vakfı’nın desteğiyle büyüyen çocukların korunma desteği sona erdikten sonra hayata güvenle atılmaları için onlara yuva olacak evlerin inşa edilmesini kapsıyor. Bu kampanyayla yapılacak evlerle koruma süreleri bittikten sonra çocuklar hayata atılıp, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek hale gelene kadar orada kalabilecekler. Kampanyanın yüzü Bizim Hikaye dizisinin başrol oyuncuları Hazal Kaya de Burak Deniz oldu. Selçuk Yöntem ise kampanyanın sesi oldu. Siz de sadece 5 TL vererek bu kampanyaya katılabilirsiniz. Koruncuk yazıp 4717’ye gönderdiğinizde bir çocuğun hayata atılmasına siz de el vereceksiniz.

Haberin Devamı

El Ver,  Hayata  Atılsın

Yasak Elma entrika boşluğunu doldurdu

Şevval Sam, Talat Bulut, Eda Ece, Sevda Erginci ve Onur Tuna’nın başrollerini paylaştığı Yasak Elma üç hafta önce tertemiz, entrika dolu, eğlenceli bir ilk bölümle karşımıza çıktığında reytinginin yükseleceğini yazmıştım. Hatta bu sezon Çukur ve Söz’ü devirmesinin zor olduğunu da eklemiştim. Yanılmadım. İkinci hafta reytingini yükselten Yasak Elma; üçüncü bölümüyle 6 reytingin üstüne çıkarak pazartesi akşamı Fox TV’yi uzun zamandır ulaşamadığı reytinglere kavuşturdu. Peki dizinin en büyük başarısı ne? Yasak Elma, kadınların izleyeceği bir dizi yapalım ama içine de silah, mafya koyalım ki erkekleri de ekrana çekelim gibi bir hesabın peşinden koşmuyor. Amacı net; kadınları ekrana çekmek. O nedenle ava giderken avlanan Ender’i, av olmuşken avcıya dönüşen Yıldız’ı, kral Halit’in oyun kurucusu oluşunu, Zeynep’in olduğu gibi duru oluşunu, Alihan’ın kendini buzlarla örüşünü keyifle izliyorsunuz. Entrika da cabası... Yükselmeye devam edecektir.

Haberin Devamı

En iyi 5 oyun arasına girdi
Geçtiğimiz yıl DOT Tiyatro, The Royal Lyceum Theatre Edinburgh ve Edinburgh International Festival ile birlikte Fransız avant-garde tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Romanyalı-Fransız oyun yazarı Eugène Ionesco’nun Rhinoceros (Gergedanlar) oyununu sahnelemiş ve İskoçya’da kapalı gişe oynamıştı. Zinnie Harris oyunu yeniden yorumlamıştı. Yönetmen Murat Daltaban yoğun bir prova sürecinin ardından oyunu tekrar sahneye koydu. 7 Nisan’a kadar The Royal Lyceum Theatre Edinburgh’da devam edecek olan oyun İskoç-Türk ortak yapımı. Oyunda İskoç oyuncularla birlikte, Türk oyuncu Esin Alpogan ve müzikleri tasarlayan ve sahnede canlı olarak ses ve müzik performansı yapan Oğuz Kaplangı yer alıyor. Oyun The Guardian gazetesi tarafından tüm Britanya kapsamında haftanın en iyi 5 oyunu arasına girdi bile. 5 yıldız almaya da devam ediyor. Dot Tiyatro müthiş işlere imza atıyor. İskoçya’da da Dot Tiyatro açan Daltaban Ailesi’nin daha uzun yıllar başarılarını ayakta alkışlayacağız. Cesaretleri, hayallerinden vazgeçmemeleri, daha iyi olmak için uğraştıkları için ilham olmalılar!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR