Tehlikeli Karım ikinci bölümle açılır

MF Yapım-Faruk Bayhan’ın yapımcılığını, Nalan Merter Savaş ve Vilmer Özçınar’ın uyarlama senaryosunu, Cem Öget’in müziklerini, Çağrı Bayrak’ın yönetmenliğini üstlendiği Tehlikeli Karım, pazartesi akşamı Show TV’de başladı. Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir, Mustafa Üstündağ, Bige Önal, Erdem Akakçe, Ceren Soylu, Bihter Dinçel, Nilay Erdönmez, Fatih Dönmez, Hakan Atalay, Emine Şans Umar, Mert Aydın, Görkem Kasal, Melisa Darıcı, Burak Akyol, Erdal Baran Şahin, Cemre Zişan Sağbır’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.54 reytingle 13’üncü, AB’de 3.34’le 10’uncu, ABC1’de 3.67’yle 13’üncü oldu. Bu sonuç, pazar akşamları sinema filmi yayınlayan Show TV’nin reytinglerini aslında önceki haftalara göre artırdı. Ancak yeterli olduğunu sanmıyorum. Gelelim dizinin detaylarına... Alper ve Derin’in nikahıyla başladı dizi... Ardından da bir televizyonda bunu izleyen Alper’i gördük. Ekranın karşısında ağlamaklı olan Alper, Jonathan Buchanan ve Michael Lister’ın Welcome to a new dawn şarkısında kendisini astı. Ekranda 65 saat önce yazdı ve dizi başladı. Yataktan mutsuz uyanan, düzen takıntılı eşi Derin’i sevmediği her halinden belli olan Alper’i ve onun her şeyine kafayı takmış Derin’i gördük önce... Ardından da işleri büyütmeye niyetlenen Alper’in ortağı ve sevgilisi olan Seda’yla tanıştık. Olaya “Karını zehirleyelim” cümlesiyle dahil oldu. Ne aşk vardı ortada, ne de tutku... Varsa yoksa karını öldürelim, parasına konalım... Oldukça hızlı bir şekilde Alper’i de ikna etti. Restorana gelen ve Mühürlü Aşk kokteyline zehri koyan Alper eniştesi Yaman’a yakalandı ve tüm kanıtları ortadan kaldırdı. Eve geldiğinde ise hazırlanmış bir yemek masası, ortada kan ve “Polisi ararsan karın ölür” yazan bir mektup buldu.

Haberin Devamı

Tehlikeli Karım ikinci bölümle açılır

Bu olaya istibarat bile karışırdı

Sonrası tabii ki tahmin edildiği gibi oldu. Alper polisi aradı ve olaya Komiser Fırat dahil oldu. O dakika itibariyle Gonca Vuslateri’yi dizinin sonuna kadar göremedik. Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ’ın sahneleri çoğunluktaydı. Komiser Fırat ilk dakikadan itibaren Alper’i suçlayıcı bir tarzla ilerledi. Sanki tüm planı, kokteyle zehir konduğunu biliyormuş gibi davranmasına rağmen dizinin ilk bölüm finalinde onunla ilgili bir şey açıklanmadı. Açıkçası benim için bu kısım muallakta kaldı. Dizinin farklı bir konseptte olmasını çok sevmeme rağmen mantık hataları oldukça fazlaydı. Orijinalini izlemedim ama uyarlamada aklıma yatmayan şeyler vardı. Öncelikle Alper’in yeğeniyle konuşup, günlüğü okur okumaz bir anda bir aydınlanma yaşayıp karısını sevdiğini anlamasına ikna olamadım. Birkaç saat önce karısını öldürecek kadar ondan nefret eden bir adam bir günlükle ancak karısına yaptığı hatayı fark edebilir. Ama çıkıp kameraların önüne atlaması oldukça fazla bir tepkiydi. Bu tavır için birkaç fark ediş daha yaşamalıydı. Kafama takılan bir diğer şey; kameralar önünde fidye için para değiş tokuşuydu. Türkiye’de olamayacak kadar hayal ürünüydü. Tüm bu olay canlı yayında gerçekleşti. Ama bir gazeteci bile Alper’in peşine takılmadı. Böyle bir şey mümkün değil, onu bir medya ordusu takip ederdi. Olaya istihbarat bile girerdi. Drone’un polisin ve kameraların önüne gelmesi de fazlasıyla havalıydı ama gerçek dışıydı.

Haberin Devamı

İmzası dünya haritası

Haberin Devamı

Final bloğunda her şeyin Derin’in planı olduğu ortaya çıktı ve dizi hareketlenmeye başladı. Gonca Vuslateri döktürmüş, o geldiği anda dizi hızlanmaya başladı. Seçkin Özdemir’i bugüne kadar izlediğimizden bambaşka bir biçimde gördük. Bundan sonra daha fazla Özdemir’i konuşuruz. Bige Önal çok yetenekli bir oyuncu ama dizinin ilk bölümünde yeteneğine şahit olamadık. Bu arada sabah kahvaltısında yediği makarna gözümden kaçmadı. Böyle giderse çok kilo alır aman dikkat! Mustafa Üstündağ’ın oyununu çözemedim. O da Derin’in oyununa dahil diye düşünüyorum. Ceren Soylu, meraklı komşu olarak karşımıza çıktı. Son yıllarda benzer rollerde izliyoruz onu. Evlerinin o odasında ne sakladıklarını tabii ki merak ediyorum. Ezcümle; Tehlikeli Karım farklı ve merak uyandırıcı bir işti, oyunculuklar iyiydi ama uyarlamada birkaç sorun vardı. Yönetmen Çağrı Bayrak Dolunay’da Ferit’in evinde dünya haritası tablosunu kullanmıştı. Bu kez Seda’nın duvarını dünya haritasıyla kaplamıştı. İmzası dünya haritası oldu benim için... Tehlikeli Karım’ın ikinci bölümden itibaren açılacağı, oyunun tüm taşlarının yerine oturacağını düşünürsek bence bir şansı daha hak ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR