Avlu, İnsanlık Suçu, Masum Değiliz bu hafta başlıyor

Geçen hafta yazmıştım, resmen eylül görünümlü mart yaşıyoruz. Gerçi havada bu konuda bizi hiç yanıltmıyor. Mart sonuna geldik ama donuyoruz. Tarihin en zorlu mart ayı yaşanıyor. Gün geçmiyor ki yeni bir dizi başlamasın... Kanallar en iddialı projelerini bu ay görücüye çıkarıyor. Geçen hafta 4 dizi başladı. Bu hafta üç yeni dizi daha başlıyor. Uzun süredir beklediğimiz, Demet Evgar, Nursel Köse, Ceren Moray, Kenan Ece’nin başrollerini paylaştığı Avlu sonunda perşembe akşamı Star TV’de başlıyor. Star TV bu sezon tamamen kadına odaklı iki proje hazırladı. Ufak Tefek Cinayetler’le karşılığını aldı. Avlu ise konsept olarak bambaşka bir dizi... Beğenilme şansı çok yüksek ama karşısında Bizim Hikaye, Survivor, Vatanım Sensin gibi dişli rakipleri var. Eğer tanıtımları kadar iddialı başlarsa, hikayenin içine ilk dakikalardan seyirciyi çekerse sürpriz yapma şansı çok yüksek!

Avlu, İnsanlık Suçu, Masum Değiliz  bu hafta başlıyor

Cumartesi akşamı yani mart ayının son günü Kanal D ve Atv arasında yeni dizi savaşı yaşanacak. Kanal D uzun süredir çekimleri devam eden; Gizem Karaca, Kaan Yıldırım, Ahmet Mümtaz Taylan, Melike İpek Yalova, Deniz Uğur’un başrollerini paylaştığı İnsanlık Suçu’nu yayınlayacak. Atv ise Damla Sönmez, Uraz Kaygılaroğlu, Aras Aydın, Ushan Çakır, Sercan Badur’un başrollerini paylaştığı Masum Değiliz ile yarışa katılacak. İkisi de ağır drama... Oysa izleyicinin eğilimi şu anda cumartesi akşamları daha çok eğlenceli işlere oluyor. Karşılarında Survivor ve Yeni Gelin gibi iki dişli rakip var. Fakat iyi bir drama her zaman cumartesi akşamı iş yapar. Daha önce Kalbimdeki Deniz, Fazilet Hanım ve Kızları örneklerinde bunu gördük. İnsanlık Suçu ve Masum Değiliz eğer seyirciyi inandırabilirse yaşama şansları yüksek!

Haberin Devamı

DOT Edinburg’da

DOT İstanbul, 14 yıldır çarpıcı oyunlarıyla bize nefes aldırıyor. Her yıl en az iki oyuna gidip “Ohh be iyi ki DOT var” diyen biri olarak DOT cephesinden gelen iyi bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. DOT Arts and Theatre, Edinburgh’ta üretime geçiyor. Zaten 10 yıldır Edinburgh Tiyatro ailesiyle yakın ilişkiler içinde olan DOT, 2014’te Theatre Uncut İstanbul Project ile Edinburgh Fringe Festival kapsamında Traverse Theatre’da gösteri yapmıştı. Ağustos 2017’de Lyceum Theatre ve Edinburgh International Festival proje ortaklığıyla sahnelediği Rhinoceros projesi büyük başarı kazanmıştı. Hatta oyunu Lyceum Theatre 2017-2018 programına almıştı. Mart ve nisan ayında gösterimleri olacaktı. Tüm bu güzel gelişmelere bir yenisi daha eklendi. DOT Arts and Theatre; Britanyalı, Türk oyun yazarları ve tiyatro sanatçılarıyla çalışmak, yeni ve çağdaş oyunlar sahnelemek, uluslararası kurumsal proje ortaklıkları ve iş birliklerine devam etmek, İstanbul ile Edinburgh arasında sürekli bir kültür-sanat akışı ve hareketi geliştirmek amacıyla bu aydan itibaren Edinburgh’ta çalışmaya başladı! Her yıl Ağustos ayında Edinburgh’da gerçekleşen Tiyatro Festivali’nde bundan sonra daha fazla DOT oyunu göreceğim için mutluyum. Dünyanın en iyi tiyatro ekiplerinin arasında hayallerinin peşinden koşan bu çılgın Türkleri görmek inanın çok güzel!

Haberin Devamı

Pinto’ya ödül

Haberin Devamı

İzzet Pinto, Türk dizi ve format sektörü için önemli bir isimdir. Bugün Türk dizilerinin yurt dışına satış meselesini bu kadar gündeme taşıyan iki önemli kişiden biri Pinto! 2006’da ilk kez Perfect Bride – Gelinim Olur Musun’u uluslararası arenada satışını üstlendi Pinto. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Muhteşem Yüzyıl, 1001 Gece, Paramparça, Anne, İstanbullu Gelin, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Bana Her Şey Yakışır, İşte Benim Stilim, Kısmetse Olur… Daha adını unuttuğum onlarca projeyi yurt dışında büyük birer marka haline getirdi. Bunu sadece ben söylemiyorum. Dünyanın en büyük içerik fuarı MIPTV tarafından uluslararası içerik sektörüne katkısı büyük olup bu doğrultuda pek çok başarıya imza atmış kişilere takdim edilen Onur Ödülü’nün bu yılki sahiplerinden biri Global Agency Kurucu CEO’su İzzet Pinto olacak. 11 Nisan’da Cannes’da düzenlenecek törende Pinto ödülün sahibi olacak. Tebrikler İzzet Pinto. O heyecanın ve başarma azmin hiç bitmesin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR