Bağımsız web dizisi Kanaga mistisizm kapısını araladı

Değişen izleme alışkanlıklarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ne yazık ki televizyon genç kuşağın beğenisini karşılayamıyor. Çoğu zaman eski, uzun ve kısıtlı kalıyor. O nedenle son dönemde Blu TV, PuHu TV gibi oluşumların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten Netflix’in gelişi çok şeyi değiştirdi. Bunlar henüz küçük adımlar fakat ileride çok daha büyük adımlara dönüşecek. Ne yazık ki son cümleme inşallah demek zorunda kalıyorum. Zira, internet televizyonculuğu da sansür tehlikesi altında! Denetimin bazı yerlerde gerekliliğine karşı değilim ama özgür bir alanda, parasını verip istediğimiz içeriği aldığımız bir yerde tabii ki sansüre hayır! Neyse bugünkü konumuz başka!

Bağımsız web dizisi Kanaga mistisizm kapısını araladı

13 bölümü çekilmiş

www.onedio.com internet sitesi de bir web dizisiyle drama hayatına katıldı. Hem de öyle güzel bir başlangıç yaptılar ki, takdir etmemek elde değil! Yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Mehmet Günsür’ün, senaristliğini Caterina Mongio, Tolga H. Yüceil, Kaan M. Yüceil’in, yönetmenliğini Tolga Yüceil ve Caterina Mongio’nun üstlendiği Kanaga dün onedio’da başladı. 15 dakikalık bir web dizisi olan, bugüne kadar Avrupa ve Amerika’da pek çok web festivalinde yarışan ve ödüller alan dizi merkezine insanoğlunun çevreye ve kendisine kötü davranmasını koymuş. 2015 yılında Mehmet Günsür ve ailesinin hayalini kurduğu, kendi imkanlarıyla İstanbul, Mardin, Şanlıurfa ve Roma’da 13 bölümünü çektiği bağımsız dizi Kanaga; yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan dünyayı kurtarma çabasını konu alıyor. Bunu da Mehmet Günsür’un başrolünü oynadığı Mardin Tamay karakteri üzerinden yapıyor. Tamay; Kanaga’da dünyaca ünlü bir arkeolog olan ve 30 sene önce öldüğü sanılan babasını ararken kendisini ve güçlerini keşfediyor. Gittiği her yerde, açıklanması güç olan, ezoterik ve büyülü yaşantıları deneyimlerken kendisi ile ilgili bambaşka gerçekleri keşfediyor.

Haberin Devamı

Bağımsız web dizisi Kanaga mistisizm kapısını araladı

3 sezon tasarlanmış

İlk 3 bölümü dün onedio’da yayınlanmaya başlayan diziyi izlediğimde “Vay be, Türkler mistisizmi anlatabiliyormuş. Hem de bu hikayenin içine sizi fazlasıyla alabiliyormuş” derken buldum kendimi... İzlenme oranlarına göre ikinci sezonu da hemen çekilecekmiş. Zaten yola bu diziyi 3 sezon olarak tasarlayarak başlamışlar. İzlediğim 3 bölüm sonunda merakla diğerlerini beklemeye başladım. Sanırım Kanaga’nın 3 sezonluk yolculuğunu görmek bu ülkede farklı konulara, yeniliğe adım atacak yaratıcı kişiler için yepyeni bir imkan sağlayacak. Birkaç yıl önce “Türkiye’de böyle işler yapılmaz” diye konuşurken son zamanlarda mistisizm, vampir dizileri yapılmasından bahseder olduk. Darısı hayal kurmaktan vazgeçmeyen yaratıcıların ve risk alma cesaretini gösteren platformların başına!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR